Şimdi Ara

Üniversite için laptop önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fanı yok mu? İlginç, hiç mac kullanmadım bilgim yoktu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 256 SSD iş görür mü acaba bu kullanım için?

• brhmlpy B kullanıcısına yanıt

Görür eğer arşiv yapmayacaksa. Yetmezse de harici bellek alıp depolayabilir.

• adanavalısi kullanıcısına yanıt

Pili iyi mi gidiyor hocam? Kaç saat gider mesela ortalama kullanımda?

Ayrıca office yerine applein kendi programları varmış yukarıda yazmışlardı. Onu kullansa aynı verimi alır herhalde sonuçta çok fonksiyonel kullanılmıyor üniversitede.

• RazorXmia kullanıcısına yanıt

Hocam ağır bence. Tasarım olarak beğenmeyebilir. Ben kendime olsa alırdım donanımlar iyiymis baya.

• Tamamdır hocam şu an en aklıma yatan Mac M2 256 SSD modeli. Ama yukarıda Hp modellerden birkaçını da begendim. Ben bunlardan bahsedeyim gidip baksınlar hangilerini beğeniyolarsa onu alsınlar artık. Teşekkürler

Belki 10 yıl sonra güncellemeyi dert etmek gerekecek hocam. Baz model 8 256 yeterli, pili de normal kullanımda 15+ saat götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugh Jackman -- 6 Mayıs 2023; 2:3:49 >
  • MacBook bütçeyi aşmıyor. Kesinlikle tek tercih. Microsoft Office programlarını edu uzantılı öğrenci maili ile ücretsiz indirip kullanabilir. Ben MacBook Air kullanıcısıyım bizzat böyle kullanıyorum.

• Hugh Jackman kullanıcısına yanıt

15+ saat mi? Çok iyiymiş ya ben mutlaka mac aldırayım o zaman hatta kendime de bir ara bakayım Çok teşekkürlerÜniversite için laptop önerisi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 6 Mayıs 2023; 2:35:28 >
  • Oathbreaker. kullanıcısına yanıt

M1 mi m2 mi hocam fark var mı arada?

Elimde mevcut çok güzel cihaz her yeri metal ekranı çok güzel.Hafif,ince,performanslı.Sürekli olarak kullandığım legion 5 pro var ama ben bu cihazı çok daha fazla seviyorum.Her yeri kaliteli.Bataryada da güzel performansı mevcut.Yani ben üretsem cihazı böyle pazarlamam 😅.Tek sıkıntısı ısınan bir işlemcisi var.Çünkü kırpılmamış bir durumda işlemci.Legion 5 proda da aynı performansı veriyor işlemci.Bu neden 95-100 oluyor sıcaklık.Bunu turboyu kapatarak kolayca çözebilirsiniz.Üstelik bir performans kaybıda hissedilir derecede olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 6 Mayıs 2023; 2:45:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aradaki fark zorlamayacaksa M2 öneririm.

• M1 veya M2 baz sürüm alın geçin. Hem şarj sorunu olmaz. Hem de uzun yıllar kullanır, hafif olduğu için taşıma zorluğu olmaz. Office programları zaten windowsun aksine macte bedava sunuluyor.

• luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

bende y520 var bataryasi birkac ayda bozuldu

• bazı üniversiteler beleş ofis hesabı veriyor

• Üniversiteler office verir büyük ihtimalle. Autodesk bedava ürün veriyor. Matlab online de bedava öğrenciye .

30 bine laptop almak yerine 10binlik cihaz bile iş görür. Illede 30bin verilecekse mac daha mantıklı. Gaming laptoplar ağır oluyor. 8gb ram ile çok sayıda sekme açarsa sorun yaşar. Akademik makale okurken ve google sheets kullanırsa 8 ram yetmez

• Hocam pil konusunda sizi asla üzmez. Arkadaşımla beraber seyahate çıkmıştık 4-5 gün boyunca hiç şarja takmadan ara ara kullandı, hatta kullanmadığı sürelerde de sadece uyku moduna alıyordu. Günlük kullanımı çok rahat bir şekilde karşılar. Office için kullanılabilecek birçok alternatif program var. Hatta google dokümanlar ile program indirmeden bile işini görebilir. Öte yandan dediğim gibi öğrenci hesabı ile çoğu ürünü ücretsiz kullanabilir. Benim gözümde en büyük problemi disk kapasitesi. 256 gb versiyonu gündelik kullanım için yeterli olsa da çok program kullanan birisi için sıkıntı olabilir.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Yetkili birine benziyorsunuz 😁
    Bana kısa video editler yaparken kasmayacak, ısınma ve fan sesi olmayacak, 25.000 altı iyi bir laptop önerir misiniz rica etsem?
    MacBook Air M1 aldım ama tabletten farkı yok, iade ettim.

Oyun oynamıyorum. Birkaç video edit programı ve Photoshop çalışacak sadece.
    Eğer derseniz ki o paraya çok daha iyi toplama masaüstü almak daha mantıklı, onu da düşünüyorum.

Hem fiyat hem özellikler olarak Monster Abra v17.3.4 nasıldır? Trendyol'da en çok satanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 8 Mayıs 2023; 5:47:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jinduw J kullanıcısına yanıt

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim emeğinize. Bir de 25.000₺ laptop almak yerine PC toplasam daha mı iyi olur?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.