Şimdi Ara

Üniversite Hastanesi'nde Akciğer Tomografisi Çektirmek Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçmeyen balgam sorunum var yaklaşık 3,5 yıldır. Bunun için üniversite hastanesine gittim. Bulunduğum il küçük olduğu için 2 devlet 1 özel hastane var.
    Neyse gittim ve akciğer röntgeni ile kan istedi doktor. İkisini de yaptım. Sonra tomografi çektirelim ilaçsız. 10 gün sonra gel dedi

Ancak

Bu devlet hastanelerinde bilirsiniz muayene süresi 3 dakika falan. Detaylı ilgilenme gibi bir durum yok. İnternette araştırdığıma göre akciğer tomografisi vücuda alınan radyasyon bakımından en tehlikeli olanıymış. Yaşım daha çok genç (18) madem tomografi çektireceğim bunu özel hastaneye başka şehire gidip mi yaptırayım diyorum ancak fiyatlardan muayeneden falan hiç bir bilgim yok başka şehirlerle alakalı.

Siz ne düşünüyorsunuz, çektiren var mı?

• 1 gün sonra up
  • Geçmiş olsun doktora sormadınız mı neden ihtiyaç duymuş, ayrıca çektireceğiz tomografiyi nerede yaptırırsanız yaptırın alacağınız radyasyon oranı değişmez. Ama illaki tomografi gerekli mi değil mi bunun için başka bir doktora başvurabilirsiniz. Özel çekimde sadece cebinizden para çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Geçmiş olsun doktora sormadınız mı neden ihtiyaç duymuş, ayrıca çektireceğiz tomografiyi nerede yaptırırsanız yaptırın alacağınız radyasyon oranı değişmez. Ama illaki tomografi gerekli mi değil mi bunun için başka bir doktora başvurabilirsiniz. Özel çekimde sadece cebinizden para çıkacaktır.

Hocam devlet hastanesi'nde 3 tane doktora gorundum 1 tanesi ilk gittiğimde röntgen istedi sonra aslında tomografi de istiyorum da radyasyondan dolayı sıkıntı dedi.

o ilk gittiğim doktora 1 yıl sonra tekrar gittim bu sefer direk tomografi istedi tabii ki cektirmedim.
    2. gittiğim doktor'da önce kan ver hemogram testi mi ne yaptıralım sana dedi sonra olmazsa tomografi dedi.

yani gittiğim tüm doktorlar eninde sonunda tomografi istiyor. Bıktım sürekli akciğer röntgeni cektirmekten 5-6 defa akciğer röntgeni cektirdim.

Sanırım bronşektazi hastasıyım ve onu net teşhis etmek için istiyorlar. İstesinler sorun değil ama söylediğim gibi sadece 3 dakika ilgileniyorlar odasına girdikten 3 dakika sonra cıkıyorsun yerine başka hasta giriyor.

Hani özelde çektirirsem en azından doktor daha çok ilgenir diye düşündüm

• Unbelievable7 kullanıcısına yanıt
    Özele gidin fikir alışverişinde bulunun BT isterse neden istediğini gerçekten ihtiyaç olup olmadığını sorun. Türkiye sağlık sistemi hasta=para oluyor artık. Ama Özelde kesin ister ise devlette çektirin. Özelde BT yaklaşık 200 lira.
  • tekrar güncel.
  • Tekrar guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.