Şimdi Ara

Üniversite, Bölümler ve İş hayatı sığ düşünce (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben bilgisayar mühendisliği okuyorum Bill Gates olacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Sana uzun uzun cevap yazdim, neresine katilmadigini soruyorum, git felsefe calis demekten ileriye gidemiyorsun, sonra da gelmis burada artistlik yapiyorsun insanlara bilmis bilmis. Cok biliyorsan yaz fikirlerini gorelim. Kendin ortaya bir arguman atiyorsun, cevap veren herkese de laf atip kosene cekiliyorsun. Felsefenin temeli sorgulamak ve tartismaktir, sen ise diyalog kurmaktan baska her seyi yapiyorsun. Okudugun felsefeciler sence kendilerine bir soru dogrultugunda detayli bir cevap mi verir, yoksa git felsefe calis ;)) diyip ortamdan kacar mi bi onu dusun once.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Oraya context koymazsan yüzeysel gözükür tabi.

İş hayatının sığlığından bahsetmişsin, yaşın küçükse, iş hayatı hakkında zerre fikrin yoksa, başarılı insanların bulunduğu ortama girmemişsen bu konular hakkında nasıl yorum yapabilirsin?

Sen burada hayatın anlamından, varoluş amacımızdan, iyi kötü kavramında, etiğin ne olduğundan bahsetsen tamam, yaşın önemi yok, ama sen burada gayet somut şeylerden bahsediyorsun. Başlığında bile iş hayatından bahsediyorsun, e bu durumda yaş = tecrübedir, bunun da felsefeyle uzaktan yakından alakası yok. Ha varsa da sana kendini açıkla diyorum.

15 yaşında çocuk senin karşına çıksa, üniversite boş iş yaa, hep saçma şeyler öğretiyorlar dese, üstüne de cevap verene git felsefe çalış 😎 dese ciddiye alır mısın?

Dediğim şeyleri tekrar tekrar kendi filtrenden geçirip görmezden geldiğin için tekrar söylüyorum, kişinin statusunden, deneyim miktarından, çevresinden ve diğer niteliklerinden bağımsız olan veya olmayan konular vardır. Gelip herkesin sevdiği x filmini sevmediğini, saçma bulduğunu söylersin, saygı duyarım, subjektif bir konudur, ama gelip de bu kadar somut, hayatın gerçeklerinden bahsederken bunu destekleyebilecek bir deneyimin yoksa kim seni ciddiye alır?

İnsanlar gecmis basarilari ve deneyimlerine dayanarak bilinc altinda bir persona olusturur ve buna gore davranir, senin buradaki insanlarin ustunde nasil basarilarin var ki kendini daha ustun gorup tepeden bakabiliyorsun? Mesela felsefe alaninda ne yaptin da insanlara “felsefe calis” diyebilecek yetkinlikte goruyorsun kendini? Cidden soruyorum, bu egonun bir dayanagi var mi?

• universitenin amacı zaten kapital sistemde işe yarayan calısacak kişiler yetiştirmek. tüm amaç para kazanmak etrafında kurulu zaten.
    Evrensel gercek dedikten hemen sonraki cumlende ulkemizden bahsediyorsun, bu nasil evrensel gercek? Yine ilk mesajinda da “kimle konustuysam” demissin, yani bu bilgin tamamen kendi cevrene dayaniyor. Benim de kendi cevremdeki herkes buyuk hedefleri olan, hayatlarinda basarili olmus insanlar, ama ben cikip buraya diyor muyum benim cevremde boyle insanlar var, Turkiye yukselecek, iyi yerlere gidiyoruz diye? Hayir demiyorum, cunku ne dunya, ne ulke ne de yasadigimiz sehir bizim gorduklerimizden ibaret degil.

Bu ulkede cagdas, bilim sevdalisi, yenilikci, ileri goruslu insanlar yok degil, gayet tabii var, ama oranlari olmasi gereken kadar yuksek degil. Bu kotu, gerici, hazirci yonetime ragmen Turkiye hala var olan bir ulke ise bunun bir sebebi var. Cok caliskan, zeki ve ongorulu akademisyenler, is adamlari var, ama bunlar yeterli degil.

Cumlelerini biraz daha farkli kursan, gercekten dedigim gibi evrensel ve objektif konussan, Turk insani boyledir gibi degil de insanlar olarak boyle olmaliyiz seklinde konussan sana karsi cikmak yerine mesajini artilardim, ama konuya giris acin ve uslubun yanlis. Bu sekilde insanlar tarafindan destek gormezsin, anca itici bulunursun. Burada kimin beni destekledigi umrumda degil gibi bir argumanda da bulunabilirsin, ama o zaman konunun bir anlami kalmiyor. Hala anlatamadiysam diye soyluyorum, problemin dusuncelerin degil, bu dusunceleri aktarim bicimin, iletisimdeki yetersizligin, yapici degil yikici yaklasimin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.