Şimdi Ara

Üniversite/Bölüm Tercihi - Rehberlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsteyen kişilere tercihleri ile alakalı ücretsiz rehberlik hizmeti verebilirim. Mühendislik konularında daha çok yardımım dokunacağını düşünüyorum. Diğer konularda da olabilir tabiki..

Bilmediğim konuları cevaplayamacağım tabiki... Şu kadar puanım var, nereye gireyim şeklindeki soruları mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 26 Temmuz 2011; 17:12:55 >

• Ben direk birşey yazamıyorum. Çünkü öncelikle sizden bilginin gelmesine ihtiyacım var. Teorik çalışmak mı yoksa pratik mi hoşunuza gider? Hayal etmek mi yoksa hayali gerçekleştirmeyi mi seversiniz? Masabaşını mı yoksa sahada gezinmeyi mi tercih edersiniz? Yanlız mı çalışırsınız yoksa ekip çalışması mı seversiniz? Başarıyı paylaşabilir misiniz yoksa sahiplenmek mi istersiniz? Kapalı bir odada sınırlı kişiyle veya yanlız mı çalışmak istersiniz yoksa açık ofis mi tercih edersiniz? ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 25 Temmuz 2011; 13:35:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +7Can

Ben direk birşey yazamıyorum. Çünkü öncelikle sizden bilginin gelmesine ihtiyacım var. Teorik çalışmak mı yoksa pratik mi hoşunuza gider? Hayal etmek mi yoksa hayali gerçekleştirmeyi mi seversiniz? Masabaşını mı yoksa sahada gezinmeyi mi tercih edersiniz? Yanlız mı çalışırsınız yoksa ekip çalışması mı seversiniz? Başarıyı paylaşabilir misiniz yoksa sahiplenmek mi istersiniz? Kapalı bir odada sınırlı kişiyle veya yanlız mı çalışmak istersiniz yoksa açık ofis mi tercih edersiniz? ...

Sen böyle yazınca hiçbirini istemediğimi anladım.
  • Hocam silinir bu konu. Eğitim ve Sınavlar bölümüne aç.
  • meb bakanı ihtiyaç duyulan alanları söylemiş.diğer alanlar bizim için norm fazlası olabilir demiş. dikkatli tercih yapın. osym başkanı da bazı bölümleri söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirya

meb bakanı ihtiyaç duyulan alanları söylemiş.diğer alanlar bizim için norm fazlası olabilir demiş. dikkatli tercih yapın. osym başkanı da bazı bölümleri söyledi.

onunla ilgili bi haber neyin varsa bi link versen bi de biz baksak süper olur. Makbule geçer
  • Bu dediğiniz memur olacak adayları için önemli. Hazır konusu açılmışken, üniversite tercihini memur olacak şekilde yapmak isteyenler için şunu söyleyebilirim; genel olarak sabah 9 akşam 5 bir çalışma hayatınız, bir kaç sene sonrasında bile ne kazanacağınızı bildiğiniz, iş garantisi pek yüksek olan, bunun yanında sosyal yönünüzün de kuvvetli olmasını gerektiren bir yaşam tarzı vardır memurun. Siyasete ilgisiz biri olmamanız iyi olur. İl özel idaresinde proje takip, ihale vb. işlerle ilgili olarak çalışmayı düşünebilirsiniz. Tayin durumlarına ve istediğinizde/gerektiğinde bir devlet kurumundan nasıl istifa edeceğinizi de bir bakmanızda fayda var.

Not: Alında hepimiz bir işi yapmakla memuruz. Memurdan kastım devletten maaş alacak kişi bildiğiniz üzere.

Mühendislik dışı olarak da şimdiden, devletin hangi pozisyonlarda alım yaptığını denetlemenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 25 Temmuz 2011; 13:58:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite bölüm önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haberlerde az önce dinledim birazdan haber sitelerine düşer takip edin google da bile vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

quote:

Ben direk birşey yazamıyorum. Çünkü öncelikle sizden bilginin gelmesine ihtiyacım var. Teorik çalışmak mı yoksa pratik mi hoşunuza gider? Hayal etmek mi yoksa hayali gerçekleştirmeyi mi seversiniz? Masabaşını mı yoksa sahada gezinmeyi mi tercih edersiniz? Yanlız mı çalışırsınız yoksa ekip çalışması mı seversiniz? Başarıyı paylaşabilir misiniz yoksa sahiplenmek mi istersiniz? Kapalı bir odada sınırlı kişiyle veya yanlız mı çalışmak istersiniz yoksa açık ofis mi tercih edersiniz? ...

Sen böyle yazınca hiçbirini istemediğimi anladım.

Nasıl bir çalışma ortamı istiyorsunuz? Bir işten beklentiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 25 Temmuz 2011; 14:02:11 >

• hızlıca cevap veriyim hocam

pratik
    hayal + gerçekleştirme
    sahada gezinme
    yalnız çalışma
    başarı sahiplenme
    kapalı oda ve yalnız

??
  • Bilgi Hukuk mu Yeditepe Hukuk mu? Bilginin hocalarının daha iyi olduğunu duydum ama ondan sonra Yeditepeden pek bir artısını bulamadım. Karşılaştırma yaparsak hangisi daha iyidir.
  • +7Can Kimya mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun? Birde Gıda mühendisliği hakkında?
  • Geçen sene bu forumda bi ysselim vardı buraların dumanını attırmıştı.Bu konu bana onu anımsattı.Umarım bu yıl da buralara uğrar ve eğitim sınavlar forumunu şenlendirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 26 Temmuz 2011; 0:32:21 >
  • hocam ben jeoloji istiyorum
    aşağıdaki okullardan nereler olur?

itü 96k

itü ing 96,2k

hacettepe 145k

ankara jeoloji 182k

istanbul jeoloji 184k

dokuzeylül jeoloji 207k

esogü jeoloji 225k

akdeniz jeoloji 228k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 26 Temmuz 2011; 2:49:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenobia

hızlıca cevap veriyim hocam

pratik
    hayal + gerçekleştirme
    sahada gezinme
    yalnız çalışma
    başarı sahiplenme
    kapalı oda ve yalnız

??

Hayal artı gerçekleştirme diyorsanız, pratiği seviyorsanız, sahada gezinmeyi seviyorsanız, benim önerim Proje (makina, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat vb. farketmez) mühendisi veya mimar olabilirsiniz. Ama bir ekibiniz olacak, liderlik vasıflarınız olacak ve tabiki başarının büyük payını da arkadaşlarınıza vermeye razı olacaksınız.

Bir de diş hekimliği geldi aklıma. Ama son zamanlarda sağlık sektöründe hastane-muayenehane ilişkisi devamlı revize ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 26 Temmuz 2011; 16:44:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldorz

+7Can Kimya mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun? Birde Gıda mühendisliği hakkında?

Ben mühendis deyince hayali gerçekleştiren ve pratikteki problemleri çözen kişi olarak görüyorum. Sonuçta problem (kalite, zamanında teslimat, planlama, üretim vb.) olmasaydı hiç bir işveren mühendis çalıştırmazdı. Özellikle son yıllarda plastiklerin (polimerlerin) kullanım oranının artması ile kimya mühendisleri sahası iyice genişledi. Ambalaj sektörünü de atlamayın. Ayrıca, Henkel, procter and gamble, hayat kimya vb. büyük fabrikalarda iş bulabilirsiniz. Genelde kalite departmanlarında Kimya mühendisleri istihdam ediliyor. Daha az olarak da üretimde. Veya labaratuvarlarda. Bir kimya mühendisi olarak sektöre göre mutlaka bir makinacı (teknik-bakım-ürün konularında) veya endüstrici (yönetsel konular) ile rekabet edeceğinizi unutmayın.

Eskiden olsa Gıda Mühendisliği hiç yazma derdim ama özellikle ISO 22000 HACCP kalite belgesinden sonra gıda şirketleri bu belgeyi ellerinde tutmak için, bu sistemi yürütecek elemanlara ihtiyaç duyuyorlar. Gelelim asıl işlerine, doğrusunu bilen varsa lütfen düzeltsin benim bildiğim, gıda mühendisi bir gıdanın uzun süre aynı tazeliğini koruyacak şekilde, damağa uygun, gıda yönetmeliklerine uygun katkı (koruyucular, tatlandırıcılar, aromalar vb.) maddeleri (doğal,yapay) kullanarak, ürün üretilmesini sağlar. Ayrıca gıda satınalmalarında da görev alabilirsiniz. Denetleme kuruluşlarında çalışabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 26 Temmuz 2011; 16:46:27 >

• quote:

Ben mühendis deyince hayali gerçekleştiren ve pratikteki problemleri çözen kişi olarak görüyorum. Sonuçta problem (kalite, zamanında teslimat, planlama, üretim vb.) olmasaydı hiç bir işveren mühendis çalıştırmazdı. Özellikle son yıllarda plastiklerin (polimerlerin) kullanım oranının artması ile kimya mühendisleri sahası iyice genişledi. Ambalaj sektörünü de atlamayın. Ayrıca, Henkel, procter and gamble, hayat kimya vb. büyük fabrikalarda iş bulabilirsiniz. Genelde kalite departmanlarında Kimya mühendisleri istihdam ediliyor. Daha az olarak da üretimde. Veya labaratuvarlarda. Bir kimya mühendisi olarak sektöre göre mutlaka bir makinacı (teknik-bakım-ürün konularında) veya endüstrici (yönetsel konular) ile rekabet edeceğinizi unutmayın.

Eskiden olsa Gıda Mühendisliği hiç yazma derdim ama özellikle ISO 22000 HACCP kalite belgesinden sonra gıda şirketleri bu belgeyi ellerinde tutmak için, bu sistemi yürütecek elemanlara ihtiyaç duyuyorlar. Gelelim asıl işlerine, doğrusunu bilen varsa lütfen düzeltsin benim bildiğim, gıda mühendisi bir gıdanın uzun süre aynı tazeliğini koruyacak şekilde, damağa uygun, gıda yönetmeliklerine uygun katkı (koruyucular, tatlandırıcılar, aromalar vb.) maddeleri (doğal,yapay) kullanarak, ürün üretilmesini sağlar. Ayrıca gıda satınalmalarında da görev alabilirsiniz. Denetleme kuruluşlarında çalışabilirsiniz.

Peki Kimya mühendisliği yerine iyi bir üniversitenin kimya bölümüne gitme konusunda ne düşünüyorsun?
    Mesela eskişehir osmangazi üni.kimya müh. yerine itü kimya bölümü ne gitmek mantıklı mı sence iş olanakları açısından ?

Birde iyte kimya bölümü hakkında bir bilgin var mı? İngilizce eğitim veriyor.

Teşekkür ederim

• dostum jeoloji için ne dersin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldorz

quote:

Peki Kimya mühendisliği yerine iyi bir üniversitenin kimya bölümüne gitme konusunda ne düşünüyorsun?
    Mesela eskişehir osmangazi üni.kimya müh. yerine itü kimya bölümü ne gitmek mantıklı mı sence iş olanakları açısından ?

Birde iyte kimya bölümü hakkında bir bilgin var mı? İngilizce eğitim veriyor.

Teşekkür ederim

Teoriyi seviyorsanız Kimya bölümü, pratiği seviyorsanız kimya mühendisliğini seçin derim. 2 üniversite de, 2 şehir de güzel bence. Hızlı tren de yapılıyor şimdi. Ankara ile yol problemi yok zaten Eskişehir'in. Kimya Mühendisi kimyager ile aynı kefeye koymamak gerekir. Ben fabrika ortamında her zaman Kimya mühendisinin bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Ama üniversite, AR-ge çalışmalarında Labaratuvarlarda da kimyagerler durumu eşitliyor olabilir.

Benim önerim eğer doktara düşünmüyorsanız eğitiminizi Türkçe alın. Türkçe daha iyi öğrendiğinizi göreceksiniz. Ayrıca ingilizce yazan bölümlerin ne kadar ingilizce olduğunu sogulayın. %30 %50 %100?

• quote:

Orijinalden alıntı: urqun

dostum jeoloji için ne dersin ?

Dürüst olmak gerekirse jeoloji ile ilgili pek bilgim yok. İş imkanı çok fazla değil. (Tam bilgim yok ama Belediyelerde jeoloji mühendisi zorunlu olabilir.) Bölüm ile paralel bir çok başka bölüm (maden, petrol, hatta harita mühendisleri bile..) bulunmaktadır. Para için değil de idealler uğruna yapılacak bir meslek olduğunu düşünüyorum. Su konusunda (kuyu açma işletme ruhsatlandırma) pratik uygulamaları vardır.

Jeoloji Mühendisliğinin temel amacı yerkabuğunu tanımak, maden yataklarını araştırarak, değerlendirilmesini sağlayacak somut veriler elde etmektir. Jeoloji mühendisleri çeşitli sondajlarla kaynağın yerini, rezerv miktarını, çıkarılabilirliğini ve ekonomikliğini de saptamaya çalışırlar. Jeoloji Mühendisleri yukarıda sayılan ana özellikler dışında kentleşme alanları, havaalanı, baraj, liman, demiryolu, tünel ve karayollarının en uygun jeolojik yerlere yapılmasını sağlamak için araştırma, inceleme, harita yaparlar ve uygulamaya geçirirler.

Bu alanda çalışanların büyük bir bölümü kamu kuruluşlarında, pek azı ise özel sektörde çalışmaktadır. Jeoloji mühendislerinin çalışacağı belli başlı kuruluşlar şunlardır: MTA Enstitüsü, Türkiye Petrolleri A. Ş., DSİ, İller Bankası, TKİ, Devlet Karayolları, Seramik ve Cam Fabrikaları ve Deprem Araştırma Enstitüsü'dür. İş bulma olanakları geniş değildir.
    http://iskariyeri.blogspot.com/2009/07/jeoloji-muhendisligi-ne-is-yapar.html?abcdefghijk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.