Şimdi Ara

Üniversite/Bölüm Anketi (Açıklamayı okumadan geçme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Üniversite/Bölüm Anketi (Açıklamayı okumadan geçme)

(En Son Oy Tarihi: 1.11.2022)
Giriş

Okumayı en çok seveceğim, istediğimi başardığımda en çok mutlu olacağım bölüm ama aynı zamanda diğerlerinin arasında hedefime ulaşmamın en zor olduğu bölüm. Burayı seçersem hedefim yurtdışında yüksek lisans yapmak olacak, bunun için de cesaret, feraset, faz... pardon zeka, çok çalışma ve 4 sene (opsiyonel +1,2 sene) çelik gibi bir irade lazım. En önemlisi olur da y.lisans yapamazsam, yurtdışına çıkamazsam benim için hayat biter çünkü ben bu mesleği öğretmen olmak için değil kendi alanımda çalışmak için istiyorum.

2) Estü veya başka bir ünide bilgisayar mühendisliği

Aslına bakarsanız bu bölüm Ege Ünide tutsa bu konuyu açmayacaktım bile. Başından beri asıl hedefim buydu. Ama maalesef orasından sonra "Ben burada okurum arkadaş" diyebileceğim bir üniversite çıkmadı karşıma. Bu seçeneği seçersem de asıl amacım Ege'ye yatay geçiş yapmak olacak. Derslerin online olma durumu olma olasılığı için de gözümü korkutuyor yatay geçiş malum herkesin ortalaması arttı. Bana birisi düzenli çalılırsam bunu rahatça başarabileceğimin garantisini verirse bu seçenek çok büyük olasılıkla seçilmiş olacak.

3) İyte Ehm

Burası benim aklımda yoktu aslında. 2 gün önce İyte'ye bilgi almaya gittiğimde oradaki doç'un anlattıkları benim içimde bir şeyler uyandırdı gibi. Eğitimi çok iyi duruyor. Profesörlerinin, doçentlerinin neredeyse hepsi yurtdışında okumuş insanlar. Mezunlarından da çok iyi yerlerde iş yapanlar var. İçinde teknopark olması da avantaj. Kısacası ben buraya gidersem iyi bir eğitim almak, iyi bir yerde okumak için gideceğim ama sever miyim sevmez miyim bilmiyorum.

Yorum yaparsanız, en azından oy verirseniz mutlu olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• En çok istenen bölüm seçilmeli. Başarılar hocam
  • Forum anketi tersten mi okudu acaba. Bilgisayarın bir ankette bu kadar az oy alması görülür şey değil aslında

• jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Hocam demesi kolay yapması çok zor bir iş. Stresten ke kalacağım bu tercih döneminde. Sonucu beklemek daha kolaymış

• Anladığım kadarıyla isteğiniz ODTÜ Fizikten yana,tabii yurt dışı kapısı garanti değil ama bu riski alacak kadar bölümü daha doğrusu fiziği seviyorsan yapabileceğini düşünüyorum. Riskleri ölç,iyice düşün ve bence gönlünden geçeni yaz. Severek okumak çok önem taşıyor,sevmeden bölümde çekilmez meslek hayatıda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    Şöyle, ben bilgisayarı sevmiyor değilim. Bana üstünde uzmanlaşacak birçok alan sunması konusunda fiziğe de benziyor. Bana verdiği özgürlük alanı beni cezbediyor, hayal gücümü de fiziksel bir biçime dönüştürebileceğim bir bölüm ve sanal bir ortam olduğu için diğer mesleklere göre daha fazla yapılacak iş de var.
    Fizik seçmek çok riskli. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir risk de almadım. Genel olarak risk almadım. Bunu kırabilir miyim bilmiyorum.

• Estü bilgisayar iyi değil hocam bilgin olsun çok kan kaybettiler estü de yeni yeni üniversite olmaya çalışan bir yer başka bir ceng yada iyte yaz derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Amacım orada kalmak değil zaten. Yine de benim için Estü'den başka bir olanak yok gibi. Aybü'ye annem sıcak bakmıyor, Akdeniz Üniversitesine babam sıcak bakmıyor. Ben de özel istemiyorum. Bunları çıkarınca %100 İngilizce ve Devlet Üniversitesi olan bir tek Estü kalıyor. Gerçi Ege %30 aldığı için %30lara da bakabilirim. Bu sefer işin içine Ankara ve Gazi de giriyor.

• iyte. sıralama/performans oranı yüksek
  • bence de iyte. hem fizik hem bilgisayarı harmanlayan bi bölüm. iyte iyi okuldur.
  • hocam naptınız tercihleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.