Şimdi Ara

Üniversite bitişi , iş hayatı girişi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
13
Favori
11.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Schrödinger Kedisi

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

quote:

Orijinalden alıntı: Schrödinger Kedisi

Hangi üniversite mezunuydunuz hocam

İtü makine okuyorum derslerim ortalamam yüksek okul bittiğinde işsiz kalma durumu söz konusu mu uzun vadede sizce?

2.dönem tıp a yatay geçiş yapma fikrini sokuyorlar sürekli beynime.Direnmeye çalışıyorum

Tipa gecis yapabiliyorsan yap.İs bulma ve maas problemin olmaz.Ek olarak ilerde daha kaliteli bi hayatin olur.

Muhendislik ve tip arasinda karsilastirilamayacak kadar fark var.ODTU EE okumaktansa anadoluda bi yerde tip okumak her zaman daha iyidir.

Yapabiliyorum mf3 sıralamam 7k ama hiçbir zaman emin olamadım.Ve böyle bir karar verirsem bunun geri dönüşü olmayacak artık

7k siralamayla muhendislikte harcanirsin.İlerde tipa gecmedigine pisman olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: it kopuk

quote:

Orijinalden alıntı: Turistof Kolomb

quote:

Orijinalden alıntı: gren

quote:

Orijinalden alıntı: Turistof Kolomb

quote:

Orijinalden alıntı: gren

türkiye şartlarında böyle
    mudurde olsanız kölesiniz
    ya kendi işinizde patron olacaksınız veya yurtdışında çalışacaksınız
    sonuçta turkiyede full time çalışarak aldığınız parayı yurtdışında parttime ile alabilirsiniz
    turkiyede ölmemek için muthiş bir çaba var birde suyun başını tutmuş imamlar var turkiyede onlar iyi yaşıyorlar

Yurtdışında yaşıyordum. Eylülde geldim hocam. Oralar da tahmin ettiğiniz kadar kolay değil emin olun..

yurtdışında 3 bin liraya o kadar uzun süre çalışıyorsanız bir problem var o halde
    yurtdışıyla turkiye kıyaslanamaz bile
    ha tabi imamlara sorarsan hepsi turkiyeyi kıskanıyor orası ayrı

Hocam yurtdışında da emin olun %10luk dilim az çalışıyor diyebiliriz.

Hocam bu ergenler orda burda duyduklariyla yurt dışını cennet fln zannediyor heralde belki şartlar daha iyi oluyor fakat öyle part time çalışarak senin burda full time'ni almiyorlar arkadaşlar olur da bir gün giderse eminim 2 haftaya kalmaz geri dönerler.

Hocam size tavsiyem iş ortaminda kendinizi eglendirecek küçük şeyler bulmanız böylece sıkılmazsiniz ve günun nasıl bittigini anlamazsiniz.

Bol şans

Alıntıları Göster
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 31 Aralık 2020; 0:56:50 >

• Bende üniversiteyi yeni bitirdim elektrik elektronik mühendisiyim iş buldum ve benimde hafta içi 8.30 - 18.30 cumartesileride neredeyse tam gün bir tek pazar günüm kalıyor onda da dediğiniz gibi ne yapacaksınız insan şaşırıyor arkadaşlarla mı buluşsam dinlenmeye mi ayırsam ne yapsam diye. Burada bazı insanlar yok para sıkıntısı çekmemişsin felan diye yorumlar yazmış o yüzden böyle yazabiliyorsun diye , tam tersi maddi sıkıntılarım oldu belki çok derin ciddi değildi fakat sosyal hayatımı etkilediği oluyordu.(arkadaşlar arada , gel şuraya gidiyoz diyince gitmemem gibi vs.) Ama bende kendimce sorguluyorum 22-23 yaşına kadar çalıştığım çabaladığım eğitim hayatının sonunda böyle monoton bir yaşantım mı olucak , açıkçası işe yeni başladığımdan herhalde bir bıkkınlık var iş hayatına karşı umarım ayak uydururum .
  • Önceki işim haftada 5 gün 8-6'ydı. İster haftada 6 gün çalışmak olsun ister 5, bir süre sonra insan "bu muydu lan bunun için mi o kadar ter döktüm, hayatımın sonuna kadar böyle mi gidecek" diyor. Doktor olsan da bu değişmez mühendis olsan da. Ben yaşıma verdim bunu, sanırım yaş ilerledikçe biraz monoton hayat, işe git gele alışacağız. Erken mezun olup çalışma hayatına atılınca hemen hemen her şeyi sorgular oluyorsun. Alttaki videoyu hazırlayan da bizle hemfikir biri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 18 Aralık 2017; 1:13:24 >

• Çalışma saatleri cidden fazla.

8-19 ne ya. İnsanın kendine vakit ayırabilmesi lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatının en guzel donemını muhendis olmak ıcın harcadın ve işte bahsettıgın gibi kole olarak calısıyorsun. 24 yasında boyle enerjıksın ancak 34 yasına geldıgınde fiziksel olarak sıkıntılar cekeceksın oda yetmeyecek ailen cocukların vs olursa psıkolojık olarakta cokuntuer yasayacaksın oda yetmeyecek bi kaza fln yapsan yesıl ısıkta bile gecsen araba surdun dıye sana ceza verebılecek hakım savcı ve bılırkısıler olacak kı ulkemızın yasanmayacak halde oldugunu göreceksın. Yanı bunlar senın cıcım ayların ılerde ulkenın gerçek yuzunu goreceksın
  • 22 yim bende

Bu sene mezun oldum. Ama olmaz olaydım okul bittiğinden beri ruh halim çok garip hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Kpss hazırlanıyorum şu an haftada iki gün dershane var. Onun dışında üniversitede tatil günleri hafta sonu evde kalıp dizi izlemek sabahlamak ne güzeldi benim için şimdi günlerin hepsi benim ama ne yapıyorum boş boş duvarlara bakıp hayatımı sorguluyorum..

Ne okuduğum kitaba verebiliyorum kendimi ne dizilere çünkü artık ordaki hikayeleri ordaki senaryoları değil kendi hayatımı izlemek istiyorum istediğim şekilde ama tam bir hayal kırıklığı...

Kpss için millet deli gibi çalışıyor ben ona da veremiyorum aklımı. Allahtan sağlıkçıyım da atama puanları fazla yok ama olsa ne olur olmasa ne olur işe başladıktan sonra aynı her şey.

Bende düşündüm sorguladım ve anladım ki benim beklentilerim fazlaymış hayattan, bugün bir tv de denk geldim Tuğçe Tayfur, Ferdi Tayfur'un kızı. 89 doğumlu ve şöyle bir cümle kullandı mutlu görünüyorsun sırrın ne diye sorulunca. Ben bu dünyanın geçici olduğunu çok iyi kavradım annem(Necla Nazır) ve babamdan bunu öğrendim o yüzden takmıyorum dedi. Sonra farkettim ki belki sizde de var, hepimiz de var. Biz çok şey bekliyoruz hayattan belki bazılarına göre iyi konumdayız ama yine yetmiyor yetmeyecek.Şuan çalışmıyorum mesela mutlu muyum değilim gelecek kaygısı var hem de çok gelecekte de geçmiş bu günüme pişmanlık yaşayacağım onu da biliyorum.

Anlam yüklemek, benim gibi sürekli hayata dair gözlem çıkarım yapmak çok yanlış, sorgulamamak lazım yaşayıp zevk almayı öğrenmek lazım artık diye düşünüyorum tabi becerecek miyim bunu pek sanmıyorum.

Ve ikinci üniversite okumayı düşünüyorum iş kaygısı yok sadece bilmiyorum yıllar sonra acaba ne olurdu dememek için. Bunun bana iyi geleceğini düşünüyorum (en azından pasomun olması bile artık yaşlı değilim öğrenciyim dedirtir,mutlu eder bir umut )
    Ve o zaman kendime ne kadar zaman ayıracağım? Hiç. Ama bu hiçlik bana iyi gelecek çünkü artık boş durdukça ruhumuz eriyecek günden güne..

Uzattım kusura bakmayın gece gece içimi dökmüş oldum.Umarım hepimiz hayırlısı ile atlatırız bu dönemleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VerBeniYalnızlığa- -- 18 Aralık 2017; 2:9:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım Avustralya'da "pizzacıda şoför". Bakın dikkat edin yazdığımda "pizzacıda şoför". Saati 12 avustralya doları alıyor. Düşünün ya? Abi saati 12 aud? Okusana şu miktarı bi? Kur ile 35-40 tl arası dalgalanma yapıyor. Evli değil birşey yaptığı yok tek yaptığı çalışıp gaming room dizip orda burda para yemek ve kalanı köşeye atıp 2 yılda bir Türkiye'ye gelip orası senin burası benim, bütün mağazaları baştan aşağı soyup soğana çevirip ülkesine dönüp tekrar pizza dağıtmaya devam ediyor.

Bakın, bu çocuk sadece bir pizza şoförü ve günlük 100 dolar gibi bir para kazanıyor. Sürekli pizza dağıtıyor 16 dolarlık bir sipariş teslim etti diyelim 20 dolar verip üstünü almayan insanlardan günlük topladığı bahşiş ise neredeyse günlük yövmiyesinden fazla. Yani bu çocuk en kötü ihtimalle günlük 175-250 dolar arası para kazanıyor. Hadi milli kar hesaplamamızı yapalım. Hani yaparlar ya, günlük şu kadar satsa, şu masa dolu olsa üff deli para diye. Ahan da bu da öyle

En kötü ihtimal ile hesaplıyorum. 150 Aud x 2,95 (avustralya dolar kuru) = 440-450 tl. Aya vurun bunu. 13-14 bin tl arası. Mesaileri de koyun en kötü ihtimal 1000 lira da ordan gelsin. Etti 15 bin tl. Bu çocuk sadece "pizza şoförü".

Kendi evleri var kira dertleri yok, ev 8 odalı, 3 odayı üniversite öğrencisine kiralamışlar ordan da deli para geliyor. Abi lükse bakar mısın? Burada canını dişine takıp hastanelerde binbir türlü insanın ağız kokusunu çeken bir hekim bile bu kadar para kazanamıyor ya :D Çocuk buraya gelince parasını bitirip kaçmak için yer arıyor. Hep kıskanmışımdır. Yakında ben de gideceğim, belki uzaklarda bir yerlerde ben de pizza dağıtırım

• quote:

Orijinalden alıntı: RagnaroK19

bende sizinle benzer durumdayım ümstad. 22 yaşındayım üniversite terkim 2 ay once lise kpss den memur olarak atandım Ankara'dayım ben de. ünide nası diş sıktıysam para harcamayı unutmuşum aylık 1.5k artiyo kendiliğinden. hergün aynı işler aynı yüzler aynı ortam.. oyunun story kısmı bitti galiba yapacak görev kalmadı..

farklı bişiler lazım bize ama ne?

Ekpss den mi atandın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batalla16 -- 18 Aralık 2017; 1:56:11 >
  • Hocam 3000TL yine iyimiş. Ben kendi mesleğimde işe başlasam 6 gün günde 10 saat ayda 5 defa nöbet ile 1500-2000tl alabilirim. 1500tlye çalışmaktansa hiç çalışmıyorum iki türlü de açım en azından yorulmuyorum
  • TabletlereFısıldayanAdam T kullanıcısına yanıt
    Sağlıkçı mısınız

• yaşımız hariç foruma üye olunma amacı ve kullanım biçimiz aynı. kaç yıl geçmiş...

inaçlımısın bilmiyorum ama hayatına anlam katan şeyler ailen eşin dostun. onlarla yaptıgın tatıller. anılar. yoksa herkesin hayatı monoton. inançlıysan kitapları karıştır oku. emin ol sabah işe giderken kitap okumak bile çok şey katar sana.
  • sistem bu yapacak birşey yok, bir nevi adı konmamış paralı kölelik, sistemden tek çıkış yoluda piyango fln çıkması
    hele oku, çalış, evlen, çocuk yap düzenine uyarsanız sistemden çıkma ihtimaliniz hiç yok.

benim yarım kadar maaş alan bazı arkadaşlar bana zengin diyorlar, bende her zaman şunu derim, maaşlı çalışan, mesaisi olan birine zengin denmez, isterse 100k maaş alsın adamın hayatı ipotekli para kazansa ne olacak.

ben sırf bu nedenlerle kariyerimde yükselme şansını kenara itip daha az maaşla home office çalışmayı tercih ettim, işleri yetiştirdiğim sürece bana arıza çıkarmıyorlar bende istediğim zaman dışarı çıkıp istediğim zaman uyuyup istediğim zaman çalışıyorum. bazen sahile yürüyüşe gidiyorum, yaşlılar hariç kimse olmuyor, herkes çalışıyor abi, herkes köle!

dipnot : hiç mutluda değilim, hayata anlam vermekte zorlanıyorum son yıllarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 18 Aralık 2017; 3:7:8 >

• VerBeniYalnızlığa- V kullanıcısına yanıt
    Yeni mezun laborantım. Tecrübe yok diye kimse zaten iş vermiyor, yalvar yakar tanıdık vasıtasıyla veren de şartlar bu işine gelirse diyor,10 yıllık adamlar 3bin TL yi geçemiyor o da çok üst düzey olacak herşeyi bilecek vs. durumlar özel sektörde bu şekilde. Yazın kuryelik yapıyorum motor sürmeyi sevdiğim için düşük maaş pek koymuyo ama kış için parasına değecek bir iş bulamadım henüz.
  • şükret haline yaşın genç iyi bir mesleğin var ve ortalamanın üstünde kazanıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp_1147

şükret haline yaşın genç iyi bir mesleğin var ve ortalamanın üstünde kazanıyorsun.

Şükrediyorum. Şikayetçi değilim sadece fikirsel boyutta ne yapmaya çalıştığmızı anlamaya çalışıyorum.
  • Konu sahibinin durumu ortalama göre iyi. Yaşadığı ülkede mühendise verilen değerin asgari ücrete kadar indiğinden habersiz. Çok şikayet etmeyin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Konu sahibinin durumu ortalama göre iyi. Yaşadığı ülkede mühendise verilen değerin asgari ücrete kadar indiğinden habersiz. Çok şikayet etmeyin bence.

Haberim yok değil. Tüm arkadaşlarım neredeyse mühendis ve şartlarını biliyorum. Şikayet ettiğim konu iş değil. Anlamak güç olmasa gerek.
  • inşaat mühendisi ve 3000 lira ve İstanbul gibi bir yerde..
    Çok az değil mi bu para nasıl geçiniyorsunuz? Mühendislik için bence az. 2 yıllık mezunlar bile en az 3000 lira maaş alıyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.