Şimdi Ara

üniversite beklediğim gibi çıkmadı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu yıl özel bir üniversitede önlisans sağlık bölümlerinden birini okuyorum. çok şükür kalacak yer v.s. hiç sıkıntı yaşamadık okula rahat rahat gidip geliyoruz. ancak bir sorun var ki bizim üniversite sınıfı hiç beklediğim gibi çıkmadı. kimsenin kimseyle muhabbeti yok 1 aydır. ben de hiç kimseyle tanışamadım daha. her ders ortalama 50 kişi oluyor sınıf. buna rağmen zoraki sohbetler dışında kimse kimseyle muhabbet kurmuyor tanış olmuyor. herkesin burnu havada. yani şöyle cana yakın babacan birine rastlayamadım henüz. hal böyle olunca kendim bir adım atmaya çekiniyorum.
    aralarda çıkıp şöyle bir koridorlara bakayım diyorum vallahi kimse okumaya gelmiş gibi değil. bütün erkekler playboy gibi ortalarda dolanıyor. kızlar giyinmeyi unutmuş felan ben ne yapacağımı şaşırdım kaldım.
    ailemden uzaktayım haliyle konuşacak dertleşecek birilerini arıyorum o da yok. çok sıkıntıdayım. bu durumu yaşamış abilerimden ve kardeşlerimden yardım bekliyorum.

• Selam ver geç.
  • üniversiteden dolayı olabilir özel üniversite zenginlerin ortamı dışarıdadır zaten buyüzden takılmıyolardır. Devlet ünisinde hele 4yılsa olur mutlaka.
  • dersane gibi gidip geliyorsun işte daha ne bekliyordun
  • Üniversite böyledir ne sandın? Devlette de böyledir.Kimse kimseyi umursamaz.Hele üstün başın pek güzel değil ve sessiz biriysen pek muhattap bile olmak istemezler.İster kabul et ister etme 3 üniversitede okudum hepsi aynı.
  • Türkiye'deki üniversitelerin liseden farkı yok maalesef.

Benim de beklediğim gibi çıkmadı. Sabrediyorum sadece bitsin diye.

Benim sorunum hocalar. Alana, konuya yabancı bir hoca, ne anlattığını bilmiyor, bir de egosu var ki sormayın, tam evlere şenlik...
  • Hiçbir şey yapmazsan hiçbir şey olmaz. Ya atak ol ya da bu duruma alış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    o egolu hocalara zamanında içimden az sövmedim, insanı deli ederler özellikle alan derslerinde ezbere ders anlatanlar, soru sorarsın adam gibi cevap veremez, formül veya kuralın sebebini sorarsın azarlamaya kalkar... sonra gel de sev okulu
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

o egolu hocalara zamanında içimden az sövmedim, insanı deli ederler özellikle alan derslerinde ezbere ders anlatanlar, soru sorarsın adam gibi cevap veremez, formül veya kuralın sebebini sorarsın azarlamaya kalkar... sonra gel de sev okulu

2 yıllık okuyorum, adam makinacı ama alana yabancı. Mecburen mi vermişler yoksa o mu istemiş bilmiyorum ama yaptığı aynen şu,

Derse geliyor abi, müfredatta başlıklar neyse, onlardan seçiyor bir tane, açıyor interneti, şunu yazın, sonra gidiyor başka bir konuya atlıyor, şunu da yazın, sonra bir şeyler soruyor işte, öyle öyle dersi bitiriyor.

45 dakikalık 2 tane dersi var böyle. Oynatmaya az kalıyor yeminle.

Şurası bitsin tek isteğim o valla ya, sonrası hedefim yurt dışı.

Teoriyi bile öğretemiyorlar, bildiğin ezberle geç metodu var.

Bana ters abi, kabullenemiyorum. Başarısızlığım şu eğitim sistemi, sınav sistemi yüzünden abi.

Bazen sinirden acayip dolduğum anlar oluyor hocam.

Var mıdır böyle hocalara karşı tavsiyeniz? Hangi bölümde, kaçıncı sınıftasınız hocam?

Bu sene yeniden sınava girmeyi düşünüyorum zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Üniversite böyledir ne sandın? Devlette de böyledir.Kimse kimseyi umursamaz.Hele üstün başın pek güzel değil ve sessiz biriysen pek muhattap bile olmak istemezler.İster kabul et ister etme 3 üniversitede okudum hepsi aynı.

+1

ama bu çıkarımda bulunmak için üç üniversite bitirmeye gerek yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: radar_

quote:

Üniversite böyledir ne sandın? Devlette de böyledir.Kimse kimseyi umursamaz.Hele üstün başın pek güzel değil ve sessiz biriysen pek muhattap bile olmak istemezler.İster kabul et ister etme 3 üniversitede okudum hepsi aynı.

+1

Tecrübeye saygı olsun diye söyledim.Bu üniversite böyle başkasına gideyim farklıdır aradığımı bulurum diye düşünmesin diye.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    benim okul bitti gitti =) ama sorsan boşuna okuduğumu düşünüyorum bir işime yaramayacak gibi.
  • Hangi bölümü bitirdiniz hocam?

Askerliği de sorunsuz yapar gelirsiniz inşallah.

@TITAN291

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 29 Ekim 2014; 2:04:10 >
  • quote:

quote:

quote:

+1

Tecrübeye saygı olsun diye söyledim.Bu üniversite böyle başkasına gideyim farklıdır aradığımı bulurum diye düşünmesin diye.

esprisine diyorum ya :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Zaten bende 3 tane bitirmemiştim Beğenmedim bıraktım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

• bikaç ay sonra başlar muhabbet , 2.dönem biraz daha yoluna girer

2. sene çarşı karışır hemşerim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Yanlış anlamayın da hocam beni şimdi ben itü odtü kazanmış olsam ortamım değişmeyecek mi?

Mühendislik okumasına rağmen moron olan var mıdır cidden?

İstanbul Üniversitesi'nde okuyan arkadaşım bile "beklentilerini yüksek tutma, boş insan çok" diyor.

Ya cidden bu kadar boş mu gençlik abi? Ben de gencim ama genel durumu kestiremiyorum maalesef.

• girişken ol tanışmaktan çekinme özellikle kız çevren olmasını istiyorsan git kızlarla tanış yada bi dersde yakın otur mesela uç falan iste ilk başta nebilim sonra ben ahmet mehmet gibilerinden falan gir mevzuya neyi çekiniyosunya yemicekler seni çekinen her zaman kaybeder. Ben ünideyken hep kızlarla takılırdım çok fazla kız arkadaşım var erkekde vardı tabi ama daha azdı çok sosyaldim hiç çekinmezdim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufem -- 29 Ekim 2014; 2:34:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Yanlış anlamayın da hocam beni şimdi ben itü odtü kazanmış olsam ortamım değişmeyecek mi?

Mühendislik okumasına rağmen moron olan var mıdır cidden?

İstanbul Üniversitesi'nde okuyan arkadaşım bile "beklentilerini yüksek tutma, boş insan çok" diyor.

Ya cidden bu kadar boş mu gençlik abi? Ben de gencim ama genel durumu kestiremiyorum maalesef.

2 senelik okudum antalyada oradan yalovaya 2 yıllığa geçtim.Oradan antalyaya dönüp sonra dgs ile dokuz eylülde %100 ingilizce bölüm kazandım.Hazırlıkta her bölümden adam vardı sonra bölüme geçtik.
    Barajı geçemeyen adamdan derece öğrencisine kadar her türlü arkadaşım oldu.Hepsi aynı.Okey oyna, batak oyna, internetten oyun cart curt.Herkesin 1-2 samimi olduğu arkadaşı olur diğerlerine selam vermez küçük görür.Okul mokul farketmez.Bu şehirler sosyal olmuyorsa neresi olacak?
    Hem ortam kurmak falan okulla değil senle ilgili milletin arasına karışmazsan tek kalırsın.Kimse demez bu eleman niye tek diye.3 hafta okula gelme arayan olmaz.Ölsen duymazlar bile o derece.Paran pulun, araban, çok beğenilen bir tipinde yoksa kendiliğinden kız gelmez.
    Ancak en güzeli antalyaydı küçük yerlerde daha sosyal olunuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.