Şimdi Ara

Unity ile ilk oyun deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. uzun uğraşlar sonucu yaptıgım android platformlu oyunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Her türlü feedback için şimdiden teşekkür ederim.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OZON.JumpStar


    Unity ile ilk oyun deneyimiUnity ile ilk oyun deneyimiUnity ile ilk oyun deneyimiUnity ile ilk oyun deneyimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danielzz12 -- 26 Temmuz 2020; 13:4:3 >







  • up
  • Grafikler çok güzel görünüyor. Gözüme tek çarpan yer sol üstteki skor alanının olduğu siyah dikdörtgen. Oyunun cıvıl cıvıl renkli atmosferini birazcık bozmuş. Android cihazım olmadığı için oyunu deneyemiyorum.
  • ios kullandığım için deneyimleyemedim ancak ekran görüntüleri hoş görünüyor. eline sağlık.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Evet orası siyah olmak zorunda gibi oldu biraz başka bir renk çok göze batar diye siyah yapayım dedim. Ama farklı renklerlede bir deneyeyim belki daha güzel olur :D
  • Başka bir arkadaşa yazdıklarıma benzer şeyler yazacağım. Bir projeyi bitirip yayınlamak bile bence çok büyük bir iş. Bunun için tebrik ederim. İlk oyuna göre gayet başarılı. Tabiki geliştirilebilir.

    Benim en çok merak ettiğim geliştirme sürecindeki yaşadığınız tecrübeler. "Uzun uğraşlar sonucu yaptığım..." demişsin ama oyunda yanlış hatırlamıyorsam 3 kişinin adı var.

    Görseller, kodlama vs. hepsini sen mi yaptın? Ne kadar sürdü? Ne zorluklarla karşılaştın? Biraz bunlardan bahsedersen bu işe meraklı olan arkadaşlar için de faydalı bir konu olur.

    Tekrardan tebrik eder başarılarının devamını dilerim
  • Öncelikle teşekkür ederim. Şöyle ki evet oyunun yapımında başlarda 3 kişiydik ama zorlaştıkça arkadaşların işleri vs. falan olduğundan bırakmak zorunda kaldılar. Ama onlarında emeği geçtiği için isimlerini silmedim tabiki.

    Kodlama kısmının yüzde seksenini ben yaptım diyebilirim. Kodlama bitince sadece level dizayn etmesi kalıyodu ben de rahat rahat yaparım diye düşünüyordum fakat hiç öyle olmadı :D . Çünkü oyunda 34 level var yarısını ben dizayn ettim yarısını diğer arkadaş dizayn etti fakat tüm kontrolleri düzeltmeleri vs falan kendim o da 1 ayı buldu diyebilirim sırf level vs düzenlemek.

    Oyunu yaparken sürekli başıma gelen şey de tam diyorum şunları bitireyim sonra rahatım ama hep daha uğraştırıcı birşeyle karşılaşmam oldu. İlk kodlarda uğraştım dedim level kolaydır sonra level yapmak kodlardan daha cok vakit aldı. Sonrasında oyunu test etmesi, bug bulması falan derken 2 ay falan sürdü toplamda. En sonda reklam eklemek ve oyunu sunmak için bile bayağı vaktim gitti. Tabi bunların hepsi acemliğimden şu an tekrar yapsam yarı zamanda bitirebilirim diye düşünüyorum aynı oyunu.

    Grafikleri kendim yapmadım bu arada. Bi site üyeliğim var ordan indirdim. İsteyen arkadaş olursa sitenin linkini özelden atabilirim.

    Yani kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı :D. Tabi benim içinde güzel bir tecrübe oldu bundan sonrada yeni oyunlarla devam etmeyi düşünüyorum. Benim gibi yeni arkadaşlarında kafasında soru varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım




  • Danielzz12 D kullanıcısına yanıt
    Gayet tatmin edici bir açıklama oldu teşekkürler. Belki benim ilerde ufak tefek sorularım olabilir takipteyim. Yeni projelerinde başarılar dilerim
  • Güzel ilk oyun için ...
    siyah dikdörtgen bayağı bozuyor
  • Tasarımlar size mi ait?
  • Hocam bir update çıkartıp, o siyah dikdörtgeni oval yaparsanız hoş durabilir belki.
  • Danielzz12 D kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel olmuş elinize ve emeğinize sağlık yalnız bende amatör oyun yapıyorum ama 5-6 ay C# eğitimi aldım yani kodu ufak tefek de olsa okuyabiliyorum ama korkum var kod kısmında nasıl araştırma vs yapıcam anlamında sizce bu konuda ne önerirsiniz ?
    Teşekkür Ederim.
  • frkn_clk F kullanıcısına yanıt
    İngilizceniz varsa çok rahat bir şekilde araştırma yapabilirsiniz. Bilmediğiniz şeyleri ingilizce olarak Google'da aratınca Unity forumu, stackoverflow, reddit gibi mekanlarda cevabını bulabiliyorsunuz. Unity Docs da baya yardımcı olur. Her fonksiyonun açıklaması var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim maalesef yok ama bu sektörde olmak istiyorsam öğrenmem gerektiğini biliyorum ve öğrenmeye çalışıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frkn_clk F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Çünkü Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Belki bazı Discord sunucularında yardım alabilirsiniz ama hızlı olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oldu çok teşekkür ederim.
    İyi günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim gayet güzel olmuş,arkadaşların dediği gibi o siyah kısmı,bunda yada diger oyunlarında transparan yaparsan daha hoş gözükür,oyunun bütünlüğünü bozuyor ama ilk oyun için gayet güzel olmuş,başarılar .

  • hocam tebrikler, baya eğlenceli görünüyor. umarım bir gün bana da nasip olur bu gurur.


    grafikler çok tatlı gözüküyor, kendiniz yapmadığınızı söylemişsiniz, satın alma yahut sipariş usulüyle mi edindiniz bahsettiğiniz siteden?


    bir de bilmediğim için soruyorum, grafikleri kendiniz yapacak olsanız unity içinde mi yoksa başka bir program ile mi yapıyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EceliYakın -- 17 Eylül 2020; 19:10:39 >
  • dışardan çok güzel oyuna benziyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.