|
![]() Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir Ne mutlu Türküm Diyene |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 24 Mayıs 2020; 4:0:1 > |
İnsanlara Fazla Değer Vermeyin...
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 26 Mayıs 2020; 15:4:0 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 26 Mayıs 2020; 15:9:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir Ne mutlu Türküm Diyene |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 27 Mayıs 2020; 22:2:8 > |
Unit marka ölçü aletleri içinde tüm ledleri çalışma gerilimleri ile ölçebilen model UT89XD modelidir. 12 volta yakın verebilen bu model ile her türlü led ölçümü yapılabilir. Diğer unitler ile de kısıtlı voltaj verdikleri için kısıtlı ölçümler yapılabilir. Örneğin 139C modeli 3 volt civarı vererek ledin çalışma gerilimini gösteriyor. Otomatik 139C modeli NCV hassasiyeti olarak manuel 89XD modeline göre daha hızlı ve hassas tepki veriyor bu iki modeli bizzat kullandım. Ama duvar dışından ikisi de sınıfta kaldı. Ayrıca f/P ürünü manuel 39C+ modeli de hoşuma gitti NCV temassız özelliği daha stabil gibi, bir video da duvar dışından alarm verdiğini gördüm. Otomatik unit modeli arıyorsanız 33A+ modeli küçük ve oldukça başarılı ölçüm yapıyor. PENS olarak ise UT210E modeli çok güzel. Unitlerin değişik modellerinde değişik özellikler var. İhtiyacınıza göre araştırıp doğru kararı vermek gerekiyor. Neyse konumuza gelirsek LED ölçümü için LED’in çalışma voltajını iki farklı şekilde ölçebiliriz. 1) Sabit bir voltaj kaynağı kullanırsak, 20 mA’i yakalayana kadar direnç değerini değiştirerek ölçebiliriz. 2) Sabit bir direnç için 20 mA akımı yakalayana kadar voltaj değerini değiştirerek ölçebiliriz. İki durumda da 20 mA akım değerini sağladığımızda, LED üzerindeki voltaj, bize çalışma voltajını verecektir. Son olarak ledlerin yaklaşık çalışma voltajlarını bilgi olarak vereyim. KIRMIZI : 2V SARI : 2.1 V YEŞİL :2.1 V MAVİ : 3.5 V BEYAZ : 3.6 V KIZIL ÖTESİ : 1.5 V şeklindedir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KargaKey -- 3 Şubat 2021; 1:19:3 > |
konuyu güncellemeyi unutmuşum :D Bu aleti geri verip UT39c+ almıştım ben. Uzun süredir kullanıyorum baya memnunum. İlginç yanı, bir çok avometre incelemiştim, kapasitör kısmında verilen değerden kat kat yüksekleri ölçerken aletler, unit markası hep ne yazıyorsa onu ölçüyor fazlasına çıkmıyor :D Derece kısmı çok işime yarıyor. Çelik şiş aldım ince, ölçü ucunu onun içine koyuyorum ve mutfak termometresi gibi de kullanıyorum. NCV kısmı kalın plastiği sökünce biraz daha iyi çalışıyor. Ama duvar içi radar cihazları gibi de değil tabi. Kablo kopukluğu ölçmek için daha ideal. Zamlanacak edecek fiyatlar uçacak diyorlardı. Fiyatlar bu aletlerde sabit kaldı neredeyse 1 senedir. En fazla 20 lira zamlandı. Acele etmeyip beklesem de olurmuş. Tam otomatik cihazlardan alırdım belki, kadran çevirmek zorunda kalmazdım :D Bu arada diyot çıkış voltajı 5volt sanırım ut39C de. |