Şimdi Ara

Undervolting nasıl yapılır? Pil dayanımı, sessiz çalışma, vs. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
15.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MAG

    bunda hafif yanlışlıklar var,
    sanırım beta olmasından kaynaklanıyor,

    mesela ben voltajı 0,900 yaptım cpu-z 1,000 olarak görüyor,
    sonra 0,800 yaptım cpu-z 0,900 olarak gördü.

    aralarında 0,100'lük bi fark var,
    sanırım burda sorun cpu-z'de değil çünkü normalde 0,800'de pc kilitleniyordu ama şimdi rm clock 0,800 yaptım, yani cpu-z 0,900 bi sorun yok çalışıyor.
    rm clock 0,100 az gösteriyor voltajı.


    olabilir... bende öyle bi sorun yok gibi görünüyor ama test etmedim... Isı degisimi de olmadı eski surumlerine göre... tam surumunu beklemek lazım belki de




  • Bu işlemin şu ana kadar zararını ya da olumsuz tarafını gören oldu mu? Benim yeni aldığım dizüstü bilgisayarımın şarjı en fazla 1 saat 20 dakika gidiyor ve artık moralim çok bozulmuş durumda, pazartesi HP servisine götürmeyi bile düşünüyorum, acaba undervolting yapsam sakıncası olur mu?
  • Dayanamadım dün gece sabaha kadar uğraşıp burada anlatılanları yaptım, artık sabrım kalmamıştı çünkü.

    Normalde 1 saat 20 dakika dayanan şarjım 2 saatin üzerine çıktı, hala yeterli değil ama şimdilik iyi bir gelişme. Umarım bilgisayara zarar verecek bir şeyler yapmıyorumdur.

    ORJİNAL
    Minimal Ayarlar: 4.0x 0,525V
    Maximal Ayarlar: 8.0x 1,125V

    DEĞİŞEN
    Minimal Ayarlar: 4.0x 0,675V
    Maximal Ayarlar: 8.0x 0,875V
  • TRCapital kusura bakma uzun zamandır bakmıyordum foruma. Neyse kendin yapmıssın zaten undervolting'i.
    Zaten zor ve komplex birsey de yok:) Bilgisayarına herhangi bir zararı olmaz kesinlikle. Notebook'unu garanti dışı bırakmaz çünkü yazılımsal olarak ayarlarını degistiriyorsun. Donanımsal olarak herhangi bir degisiklik yok. Zaten kendinde test etmissindir, herhangi bir isitem bozuklugu ya da stabilite bozulması olmamaktadır tabi ayarlarını dogru yapmıs isen.
    http://forum.rightmark.org/?id=6 bu linkten RmClock hakkındaki gelismeleri takip edebilirsiniz.
  • Ben ASUS A6JC ile denedim (core duo T2400 1.86GHz)
    Notebook hardware control kullandım. Bu program voltajı ayarladıktan sonra 30 saniyelik kısa bir test ve ya 15 dakikalık daha uzun bir test uygulayabiliyor.

    default değerler:
    6x - 0.950v
    11x - 1.2625v

    6.0x çarpanının volt değeri değiştirilemiyor malesef (core duolarda en düşük çarpan için donanımsal voltaj kilidi varmış yanlış okumadıysam)
    11x çarpanının volt değerini 1.075 yaptım stabil çalıştı (en azından işlemci yükünün %100 olduğu 15 dakika boyunca. (yanlış anlaşılmasın sonra çökmedi tabiki, test bitti )
    Sıcaklık değerleri 69 dan 62-63'e düştü ve fan yüksek devirlerde çalışmaya ihtiyaç duymadı böylece.
    Yabancı forumlarda 11x'in volt değerini stabil halde 1.000v yapanlar var, ama birçok yerde undervolting'in işlemciye zarar verebileceği yazıyordu(ramlerin voltunu aynı tutup işlemcininkini düşürünce cpu ölür, harddisk patlar, ekran kartı harakiri yapar, multiplayer fps'lerde az frag alıp sonuncu olunur gibi kıyamet alameti tarzı yazılar vardı. Biraz batıl inanç gibi geldi bana, ama huylandırdılar bikere ..). Bunun üzerine denemeyi bıraktım. Default değerlerde çalıştırıyorum.

    mantıken undelvolting'in herhangi bir zarara yol açmaması gerekir; en fazla yetersiz voltajdan ötürü sistem çöker, ama milyonda 1 işlemciye hasar verme ihtimali bile olsa yepyeni makineyle kumar oynamak biraz cesaret ister..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: adest

    TRCapital kusura bakma uzun zamandır bakmıyordum foruma. Neyse kendin yapmıssın zaten undervolting'i.
    Zaten zor ve komplex birsey de yok:) Bilgisayarına herhangi bir zararı olmaz kesinlikle. Notebook'unu garanti dışı bırakmaz çünkü yazılımsal olarak ayarlarını degistiriyorsun. Donanımsal olarak herhangi bir degisiklik yok. Zaten kendinde test etmissindir, herhangi bir isitem bozuklugu ya da stabilite bozulması olmamaktadır tabi ayarlarını dogru yapmıs isen.
    http://forum.rightmark.org/?id=6 bu linkten RmClock hakkındaki gelismeleri takip edebilirsiniz.



    Şimdilik memnunum, şarj süresi istediğime yaklaştı. Cumartesi ve Pazar wireless internet kullandım, arkadaşımın dijital kamerasını bağlayıp resimlere baktık, yazılması gereken bir kaç yazım vardı onları yazdım ve şarj bitmedi. Tabii Cumartesi akşamı bir full şarj yaptım, yani tam şarj yapıp o günün içinde rahatlıkla işinizi görecek kadar şarzınız oluyor.

    Ancak haftasonu iki kez her açışımda önce bilgisayarda mavi ekran çıkıp daha sonra reset attı ve açılınca masaüstü kilitlendi, daha sonra kapatıp atınca normal bir şekilde kullanabildim. Voltaj değerini bir basamak yükselttim (0,675v'de 0,700v'e) ama daha sonra test etme imkanım olmadı.




  • arkadaşlar konuya yeniyim chc nhc ve rm clock bi sürü versyon denedim benim işlemcimi görmüyor görsedse voltajla oynatmıyor işlemci core 2 duo 7200 nedenini bilen varmıdır acaba ??
  • arkadaslar bende core2duo 2ghz hp pavilion notebook var. rm clock'un 2.2 versionu cikmis ama ben bu undervolting isini beceremedim.ayarlama yapamiyorum. 2.2 versionunu kullanarak undervolting yapan bi arkadas bana anlatirsa cok sevinirim.ya da msnden gorusebiliriz.yardimlarinizi bekliyorum...
  • Arkadaşlar konuda CHC den bahsedilmiş acaba CHC ile ilgili ayrı bi başlık var mı? Rm clocku kullanan arkadaşlar minimal zaten kendisi 0.700 V demiş bizde minimum 0.700V'ye çekebiliyoruz minimal voltu. Burda bi değişiklik olur mu veye minimalı aslında 0.700 değilmi daha önce bi arkadaşın dediği gibi..
  • Undervolting masaüstü işlemcilerde de güzel sonuçlar veriyor. core 2 duo e6750 işlemciyi standart 1.3 volttan 1.168 volta düşürdüm. Sonuç: eskiden fan 1400 rpm de 48 derece idi tam yük altında. şimdi 1000rpm de 43 derece tam yük altında. Hem fanın hem de işlemcinin ömrü uzamış oldu . yabancı bir forumda e6750 işlemciyi 3ghz+ üstüne overclock edip 1.225 voltta sorunsuz çalıştırdıklarını gördüm. undervolt + overclock = standart fanla sıcaklık değişmeden performans artışı. deneyip tecrübelerimi yazarım
  • Arkadaşlar programın son versiyonuna göre nereleri ayarlamamız gerekiyor bilen var mı acaba?
  • sanırım fena bi hort yapıcam...


    x64 yok heralde he ?
  • Konu biraz hort olucak ama advenced CPU settings seçeneği çıkmıyo bende, aynı şekilde işlemciyi de tanımıyo. Bi fikri olan var mı, nasıl çalıştırabilirim. Ya da detaylı anlatımı olan alternatif bi program var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basteryus

    Konu biraz hort olucak ama advenced CPU settings seçeneği çıkmıyo bende, aynı şekilde işlemciyi de tanımıyo. Bi fikri olan var mı, nasıl çalıştırabilirim. Ya da detaylı anlatımı olan alternatif bi program var mı?

    Hocam o program core 2 quat dan sonrasını desteklemiyor konuyu hortlattım ama altarnatif bir program anlatımı bulabildiniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

    quote:

    Orijinalden alıntı: Basteryus

    Konu biraz hort olucak ama advenced CPU settings seçeneği çıkmıyo bende, aynı şekilde işlemciyi de tanımıyo. Bi fikri olan var mı, nasıl çalıştırabilirim. Ya da detaylı anlatımı olan alternatif bi program var mı?

    Hocam o program core 2 quat dan sonrasını desteklemiyor konuyu hortlattım ama altarnatif bir program anlatımı bulabildiniz mi?

    yok, bende başka bi program bulamadım, bıraktım peşini
  • Ben baska bır sıtenın edıtoruyle yazıstımda en kısa zamanda vaktı olunca altarnatıf programla anlatımı yapacak.Sizide isterseniz bilgilendiririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 19 Mayıs 2013; 23:39:42 >
  • Valla iyi olur, pc artık sıcaklıktan kapanmaya başladı oyun oynarken
  • @Headbanger_Kerry
    Bi gelişme var mı acaba? bilgisayar patlayacak yakında
  • Basteryus kullanıcısına yanıt
    Hocam voltaj dusurme olayının ,oc gıbı ıslemcıye cıddı zaraları varmıs.Turkce sıtelerde pek gecmıyor ama yabancı sıtelerde sureklı uyarıda bulunuyorlar.Ben sahsen vaz gectım.İşlemci modelinizi,Bosta ve yukte ıslemcı sıcaklıklarınızı soylersenız yardımcı olayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 14 Temmuz 2013; 19:34:35 >
  • Zararlıysa bulaşmayalım hiç

    işlemci i5, Boştayken sıcaklık 50-55 C
    Oyun oynarken 90'ı geçiyo. Hatta bu aralar kapanmaya başladı pc. Termal macunu falan yeniledim ama bi değişiklik olmadı ( ben mi ayarını tutturamadım bilmiyorum )
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.