Şimdi Ara

Undervolting nasıl yapılır? Pil dayanımı, sessiz çalışma, vs. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
15.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hem voltaj değerlerini düşürüyorsunuz hem aynı frekansta çalışmaya devam ediyor(yani performans kaybı olmuyor).
    Madem daha düşük voltajda aynı sekilde calısabiliyor,
    Peki bunu intel niye düşünememiş de yüksek değerler vermiş o zaman?
  • herzaman bi işlemci ailesi çıkartılırken en alt ve en üst hız(mhz) değerleri düşünülerek sabit bi voltaj seçilir her işlemcinin voltajı hızına bağlı olarak farklı olmaz herzaman aynıdır,üstelik yüksek hızdakilerde stabil olması için güvenlik amacıyla biraz daha yüksek değerler seçilir
  • Madem güvenlik amacıyla adamlar yüksek değer vermiş, biz bunu düşürünce işlemcimiz stabil çalışmayabilir o zaman deği mi?
  • iste bu programlarla birlikte hangi degerlere kadar stabil bir sekilde calısıyor onu bulmaya calısıyoruz ve fazlalıkları atıp voltaj aralıgını kısaltıyoruz. Prime95 gibi programlarla test edip,sistemin hata verip vermedigini anlıyoruz...
  • Sonoma 2.0 işlemci ulaştığım en son voltaj değerleri;
    6x -- 0.7 v
    15x -- 1.052 v

Eski ısı değerlerim 50 - 65 arasıydı,
    şimdi 45 - 56 arası
    (bu arada ısı değerlerinin biraz yüksek olması makinada geforce 6600 olmasına bağlı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 4 Ocak 2006 2:08:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DayLight66

Sonoma 2.0 işlemci ulaştığım en son voltaj değerleri;
    6x -- 0.7 v
    15x -- 1.052 v

Eski ısı değerlerim 50 - 65 arasıydı,
    şimdi 45 - 56 arası
    (bu arada ısı değerlerinin biraz yüksek olması makinada geforce 6600 olmasına bağlı).

ekran kartını kapatıp denesene bi de
  • ekran kartını nasıl kapatcam??
  • Hmm, uzun süredir konuya uğramıyordum. "Undervolting"ci mutlu kullanıcıların sayısı artmış.

Merak edenler için; ben hala dizüstümü önceden bahsettiğim aralıkta çalıştırıyorum ve hiç bir sorunum yok. Hatta 3 hafta önce unuttuğum bir excel şifresini bulabilmek için bilgisayarı 14 gün boyunca tam yükte çalıştırdım, bana mısın demedi.

Normal çalışmada fan çok az devreye giriyor, hatta neredeyse hiç girmiyor diyebilirim. Dolayısıya bilgisayarın içine giren toz miktarı da düşük oluyor. Bu da ömür arttırıcı bir etkendir.

Bu konuya katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

@emre d.

Ekran kartını kapatmaktan kastınız nedir anlayamadım. Muhtemelen performans - pil dengesini pil yönüne doğru kaydırmaktan bahsediyorsunuz. Bu ayar hem pil dayanımını arttıracak hem de ısınmayı düşürecektir, ancak oyunlarda ciddi performans düşüşü de olacaktır.

• Rmclock 2.0 versiyonu cıkmıs... hade herkese hayırlı ugurlu olsun... gayette güzel olmus bence... bu da download linki:
    http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_20_bin_pre.rar
  • güzel çalışma
  • rmc yi kurdum ama benim işlemciye unknown diyor. amd turion ml-30 1.6 bir sorun çıkartır mı
  • unknown munknown yaptım walla bişeyler voltaj aralığını 0.850-1.025 aralığına soktum canavar gibin oldu benim makine pilden toplam 1 saat kazandım. sessiz sakin serin bişey oldu laptop. hayat böyle güzel misin her zaman söyle bana......
  • hadi hayırlı olsun zerachi... amd den anlamadıgım icin cvp yazmamıstım ama kendi kendine yapmıssın helal olsun:) sessiz sakin günler dileklerimle...
  • teşekkür ederim adest evet amd de oluyormuş fakat rmc nin 1.7 versiyonu işlemciyi tanımıyor 2.0 da problem yok
  • RM Clock'ın yeni sürümü cıkmıs. 2.1 sürümünde gayet güzel degisiklikler yapılmıs. denemek isteyenler icin link:
    http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_21_beta2.rar
  • Konu Uygun bir Uyarıyla Sabitlense iyi olur arkadaşlar aralarda kaynamasın
  • quote:

Konu Uygun bir Uyarıyla Sabitlense iyi olur arkadaşlar aralarda kaynamasın

bencede... cok faydalı bi konu cünkü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: adest

RM Clock'ın yeni sürümü cıkmıs. 2.1 sürümünde gayet güzel degisiklikler yapılmıs. denemek isteyenler icin link:
    http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_21_beta2.rar

bunda hafif yanlışlıklar var,
    sanırım beta olmasından kaynaklanıyor,

mesela ben voltajı 0,900 yaptım cpu-z 1,000 olarak görüyor,
    sonra 0,800 yaptım cpu-z 0,900 olarak gördü.

aralarında 0,100'lük bi fark var,
    sanırım burda sorun cpu-z'de değil çünkü normalde 0,800'de pc kilitleniyordu ama şimdi rm clock 0,800 yaptım, yani cpu-z 0,900 bi sorun yok çalışıyor.
    rm clock 0,100 az gösteriyor voltajı.

• Arkadaşlar hata benim bilgisayardamı yoksa herkeste bu şekildemi oluyor
    hata vermediği tüm süre boyunca prime 95 resimdeki gibi duruyor bi hareketlilik yok...
    hala devam ediyorum voltajı düşürmeye fakat bi kez bilgisayar resetlendi hata vermedi direk reset
    nyse bi göz atın bakalım sizde de böylemiydi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.