Şimdi Ara

Underground (1995) | Yeraltı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yugoslavya'da dünyaya gelen yönetmen Emir Kusturica'nın yönetmenliğini yaptığı sinema filmi "Underground" (Türkçe'ye 'Yeraltı' olarak çevrildi), 1995 senesinde vizyona girdi. Dusan Kovacevic'in kitabından uyarlanan yapım, Cezayir, Sırbistan, Bulgaristan ve Almanya'da çekildi. Filmde Miki Manojlovic, Lazar Ristovski, Mirjana Jokovic, Srdjan Todorovic, Ernst Stötzner, Slavko Stimac ve Davor Dujmovic gibi isimler de yer alıyor. II. Dünya Savaşı esnasında Belgrad'da (Sırbistan) geçen film, savaş ve komünizme ince esprilerle göndermelerde bulunuyor.

Marko ve arkadaşı, aynı kadına aşık olmuş iki ayrılmaz dosttur. Eğlence cümbüş geçen günlerden birinde savaş, onların ülkesine de uğrar ve şehri kuşatan Almanlar'a karşı ikili kendi silahlarını üreterek karşılık verirler.

Yeraltında üretilen silahları yukarı ulaştıran Marko, savaşın bittiğini arkadaşlarına söylemez ve üretilen silahları arkadaşlarından habersiz partizanlara verir. Nihayet gün ışığına çıkan silah üreticileri savaşın bittiğini anlamak şöyle dursun, daha da güçlendiğini zannederek Marko'yu tahmin edemeyeceği bir hale sokarlar.

Bu harika filmi izlemeyenlere şiddetle öneriyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Emir Kusturica'nın en iyi filmlerinden. kara komedinin dibine vuruyor. bende tavsiye ederim görülmesini.
  • Kusturica'nın Dom za vesanje filmini izlemiştim (oha 270 dakikaymış, hiç anlamamışım zamanı izlerken) Devamını getiremedim yönetmenin Underground da izlemek istediğim filmler arasında. Paylaşım için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Kusturica'nın Dom za vesanje filmini izlemiştim (oha 270 dakikaymış, hiç anlamamışım zamanı izlerken) Devamını getiremedim yönetmenin Underground da izlemek istediğim filmler arasında. Paylaşım için teşekkürler.

270 dakikalık versiyonu yanılmıyorsam televizyon için 5 ayrı bölüm olarak tasarlanmış, sizin izlediğiniz de normali olan 130-140 dakikalık olandır

Orijinalden alıntı: sht1
    ]
    270 dakikalık versiyonu yanılmıyorsam televizyon için 5 ayrı bölüm olarak tasarlanmış, sizin izlediğiniz de normali olan 130-140 dakikalık olandır

Aynen öyleymiş kafam iyi herhalde imdb yanılttı beni
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.