Şimdi Ara

Umut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunları öylesine içimden estiği için yazıyorum. Belkide sizler ile bir şeyler paylaşmayı seviyorum. Hayat hepimiz için farklı ilerliyor farkındasınız değilmi. Ama buluştuğumuz çok ortak nokta var. Acılarımız mesela. Bakıyorum foruma ,benim ile aynı şeyleri yaşayan insanlar var. Bir yandan buna üzülüyorum elbette. Ama bir yandan da seviniyorum. Çünkü yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor. Ailesiyle, sevdikleri ile sıkıntıları olanlar var. Maddi veya manevi sıkıntıları olanlar var. Hatta bazen benim gibi ulan niye yaşıyorum diyenler var. Bana da olmuyor değil bunlar. Hatta en son okadar bıktım ki uçan sinek görsem, ağızma almadığım küfür kalmıyordu. Kendime ve hayata saatlerce küfür ettim. Problemim bir tek yaşamak değildi ki. Benim problemim böyle bir dünyaya gelmekti. Bıktığım anlar çok oldu. Ölsem ne olacak ki dediğim çok oldu. Ama yapamadım. Niye biliyormusunuz. Hep bir şeylerin değişeceğine inandım. Çocukluğumdan beri hep hayal kurardım. Bu yüzden düşünme konusunda ve kafada tasarlama konusunda iyiyim. Tam her şey bitmiş dediğim vakit. Bir şeylerin yoluna gireceğine inandım. Geleceğe dair güzel hayaller kurdum. Bunun adı umuttu. Veya siz buna ümit de diyebilirsiniz. Ne garip bir şey değilmi bu umut. Tam her şey bitiyor derken bir anda ilaç gibi geliyor bizlere. Sanki tam sırt üstü kendimizi boşluğa, ölüme bırakacakken umut somutlaşıyor ve bizi narin elleriyle tutuyor. Devam et diyor, pes etme diyor sanki. Ama bazen oturup düşünüyorum arkadaşlar. Bu olay bir kere mi oluyor. Bu olay iki kere mi oluyor. Bu olay mütemadiyen hep gerçekleşiyor. Çok düşüp, çok ayağa kalkıyoruz. Bu durum bana garip geliyor.

Piskolojik rahatsızlıklarınız için uzman birine gittiğiniz vakit belkide size bir ilaç veriyor değilmi. O ilaç siz kötü olmayın ve hayata tutunun diye veriliyor. Ama burda uzmanın asıl amacı nedir. Burda uzmanın asıl amacı sizi yaşatmaktır. Düşünüyorum kendi kendime. Allah bize sırf yaşayalım diye böyle bir ilaç mı veriyor ? Ya da dinsiz bir birey iseniz, hayat bize sırf yaşayalım diye mi bu ilacı veriyor ? Bizden ne isteniyor. Zorluk yaşıyoruz hepimiz. Düşüyoruz ve umut ilacı ile ayağa kalkıyoruz. Nereye kadar gidecek bu, söylermisiniz nereye kadar. Bu ilacı ne kadar daha alacağız. Ya da bu ilaca gerek kalmadan ne zaman yaşayacağız. Acaba tünelin sonundaki ışık denize mi dökülüyor yoksa hayal ettiğimiz hayata mı ? Bunları asla bilemeyiz. Zaman bize beklememiz gerektiğini söylüyor. Hay aksi gerçi zaman da başlı başına bir sıkıntı. Neyse istenilen şeyi yapalım ve yaşayalım. Ne olursa olsun yaşayalım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.