Şimdi Ara

*** UMARIM, BAYIK VE KARAYILAN YAKALANAMAZ--Niyemi ? Buyrun İçeri*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ SMIRNOFF

    Bak şu an bir kahvede değiliz ve akıp giden zamanıda geri alamayacağız. Uzun uzun yazmak seni üste çıkarmaz. İnadına sanki yeni birşey varmış gibi, sanki siyasette çığır aşmışsın gibi yukarıdaki yazını 'alkışlamamızı' bekliyorsun...

    Ne yapalım sen söle? Daha YSK'nın bağımsız olmadığını onun Başbakan'a bağlı olduğunu iddia eder durumdasın. Sana, fikirlerine saygım var. Ama amaçsız, biraz sov amaçlı harcanan bir emek var ortada.

    Ayrıca bilinçaltında senin devlete, millete, TSK'ya karşı güvenin tükenmiş. Geçen gün TSK'nın resmi internet sitesinde İran'a kaçan Cemil Bayık'ın adamlarını İran ordusu öldürdü, Cemil Bayık kaçtı içerikli duyuruya bile inanmıyor, yalan bu diyordun. Sanırım sen de sık sık yalan söyleyen bir kişiliksin ki kimseye güvenemez oldun.

    Nedir birader niyetin? Devlet mi kuralım yeniden? Kalkıp sokaklara mı dökülelim 'Uyan TSK tuzağa çekiliyorsun' diye?

    Neyse kal sağlıcakla...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ravunos

    smirnoff emegine saygi duyuyyorum ama hemen hemen okuyan yazan ve arastiran herkesin boluk porcuk bildigi seyleri derlemissin yanlislarini beyan etmeyecegim karsilikli sohbete gerek yok tmm sen akillisin uyaniksin peki tsk da kiler salak mi!!! sence onlar oturup bunlari dusunmuyor mu? peki dusunduklerini senin gibi forumda ki aciklamali yoksa kendisine mi saklamali acikcasi mgk toplantisina katilmiscasina bu sekile ahkam kesmen hosuma gitmedi teori demissin basinda ama bence bu bir tez ve bu tezin emin ol bir anti-tezi vardir ve TSK nin amaci SENTEZE ulasmaktir.Bu noktada hukumeti amerikan kuklasi yaparsaniz zaten konu kapanmistir hci birseyi tartismaya gerek yoktur hadi akp kukla 23 yildir var olan bu sorun da tum gelen gienler mi kukla birakin allah askina!!!

    PKK sadece turkiyede konuslanmis turkiyede eylem yapan uyeleri tc vatandaslarindan butunen olusan bir orgut degil bugun irak iran suriye turkiye lubnan gibi ulkelerde faaliyet raporlari yayinliyor !!!

    bu senin bayik ve karayilan yakalanmasin demen kurtlar vadisinde iskender yakalamayin onun alt birimlerini yok edin gibi birsey ya ordan etkilenmissin ya onlar senden ama bu isler bu kadar basit degil ne yazikki ama bu seni uzmesin kirmasin bence cabalamaya dusunmeye devam et bosbos oturan milyonlarin onune geciyorsun hicbirsey olmazsa ama senteze ulasmayada calis kendi tezini kendin curutebilki senteze ulasasin!!


    Kardeş, yukarıdaki benim bir teorimdir. Yalnızca bir teori olmasına rağmen neredeyse hemen hemen herkes, " biz zaten bunu biliyorduk, yada bunlar bilinen şeyler, Türkiye tek başına direnemez ki, ne yapsın zavallı ? " türünde cümleler kurmuş. şimdi söyle bana, yukarıda anlattıklarımın hemen hemen herkesin biliyor olması halinde karşı üretlien bir anti-tez varmı ki, senteze ulaşabilelim ? burada bir teoriden bahsediyoruz. Bu teorinin doğru olduğu yani gerçek olduğu konusunda hemen hemen herkes hem fikir. Öyle hemfikir ki, çoğunluk, bunlar zaten biliniyordu, sen farklı bir teori ortaya koymuyorsunki türünden eleştiriler yapılıyor. Bu duruma nasıl senteze ulaşacaksın. ? Nerede anti-tez ? farklı bir teori yada sağlam bir duyum yada benim yanlışlarımı belirt ki, anti-tez oluşsun, sonra bakarız sentezine. doğru mu ?

    Burada, demokratik rejimlerde TSK'nın topladığı verilerin hükümet tarafından değerlendirilmesi gereğini zaten biliyoruz. Peki, kuzey ırağa yapılması gereken saldırının TSK tarafından dile getirilmesinden kaç yıl sonra gerçekleştirildiğini biliyormuyuz ? ben hatırlatayım, 11 Eylül saldırısından yıllar önce tsk kuzey ırağa girilmesi gereğini defalarca dile getirdi. Yani bu istek abd nin ırağa saldırmasından yıllar önce iletildi sivil iktidarlara. beklendi, abd nin ortadoğuda tüm güçlere hakim olması beklendi, binlerce şehit verildi ondan sonra ırağa girdik. O da, pkknın sona erdirilmesi için değil, barzani güçlerinn pkk nın kontrolü ele geçirmesinin sinyalini aldıktan sonra, barzaniyi kürdistanının başkumandanı olarak tanıdıktan sonra ırağa girildi.

    Kurtlar vadisini hiç seyretmedim. tek dizisini bile sayretmedim. kaba güce dayalı programlardan nefret ederim. Bu konuda sana bir soru. abd niçin, usame bin ladini yakalamıyor ? Yakalarsa orta doğuda bulunmasının bir nedeni kalırmı ? Afganistandan ve ıraktan çekilmesi gerekmezmi ? İrana sulanmaktan vazgeçmesi gerekmezmi ? Yoksa, usame bin ladini sürekli olarak bir tehlike olarak gösterip ortadoğuda etkinliğini sürdürmek daha uygulanabilri sağlam bir politika değilmi abd açısından ? İşte açıkçası, Türkiye, abd ve tüm dünya nezdinde kuzey ırakta baskısını sürdürmek istiyor ve barzaninin uzun vadedeki planlarını uygulanmasına engel olmak istiyorsa, bayık ve karayılanı yakalamaması lazım. apo'yu yakaladık da ne oldu ? şimdi anlatabildimmi ? haaa.. doğru olabilir veya olmayabilir. bu benim teorimdir. izleyelim ve görelim.

    pkk nerden toprak talep ederse etsin, hangi ülkede üs yada karargah kurarsa kursun. benim ülkemden elini çeksin. beni bu ilgilendirir. işte o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 11 Mayıs 2008; 18:00:02 >




  • Bence yakalanmamalı direk öldürülmeli çünkü barzani öyle böyle kurduğu hayaller sonucu her ne kadar umutlansada TSK bu tür amaçlar doğrultsunda hareket etmez kaldıki abd Rusyaya karşı pilot istiyor.Gördüler zaten Rusya'nın gücünü .konuşmaları azarlacıydı ama işte sadece laf gördünüz vietnam savaşı onu bunu.ki kaldıki askeri yönetim geçmişte olduğu gibi yönetimi darbe ile alıp ne barzani'yi ne abd'yi dinler vatan'ın korunması ve birlik içinde yükselmesi tamamen TSK'nındır.Y(öle bişi olursa allah barzaniyi bizim komandoların mermilerindem korusun ..)abd'de zaten böyle birşey olursa rusya ve müttefiki çin katılır ve onlarla uğraşmak zorunda kalır VE bence inşllahta ortadoğu'ya verdiği acınnı bin katını askerkeri yaşar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DVDRip
    quote:

    Orjinalden alıntı: burockh
    bu yazıyı tsk ya yollamalısın.gerçek olabilecek teoriler var içinde...

    Var ya çatlayana kadar güldüm ha sana!



    Seni güldüren nedir ? söyle, biz de gülelim. Yoksa, " güleriz ağlanacak halimize" mi demek istiyorsun ?
    Öyle ise sana katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 11 Mayıs 2008; 20:11:47 >




  • dediklerini sonuna kadar okudum ama yorum yapmak istemiyorum

    AnotheRDie arkadaşın dediklerine katılıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi night_33 -- 11 Mayıs 2008; 17:40:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: night_33

    dediklerini sonuna kadar okudum ama yorum yapmak istemiyorum

    AnotheRDie arkadaşın dediklerine katılıyorum


    Sonuna kadar okuduğun ve gereken mesajı attığın için teşekkür ederim. AnotheRDie arkadaşa cevap olarak yukarıda bir mesaj yazdım. İsterseniz onu da bir okuyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 11 Mayıs 2008; 18:03:21 >
  • komunizmi olaya nasıl karıştırdın anlamış değilim.
    komunizm nedir hocam abd ile komunizm yanyana gelir mi. abd boyle bir devlet şeklini destekler mi. dünyaya bakın abd hangi ülkelere saldırmış hangi ülkelere ambargo koymuş. şimdi abd kalkıp güney doğuda komunist kürt devleti kurucak oylemi yapma etme

    bunun dışında haklı oldugun yerler var tsk ile oynanıyor küçük düşürülmeye çalışıyor.
    bir arkadas demiş tsk bağımsızdır tsk bağımsız falan değildir . akp, abd den izni alır . akp alabildigi izni tsk ya iletir . tsk bu çerçevede gider orayı bombalar. bu hükümet değil mi ırağa kaçan teroristleri kovalama iznini yaptıgı aptalca anlaşamalarla kaybeden. artık tsk izin olmadan 1 m. adım atamıcak duruma geldi .ne bağımsızlıgı hocam ne bağımsızlıgı. siz sevinin daha bombaladık diye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SMIRNOFF

    quote:

    Orjinalden alıntı: chryslasis
    teorinin gerçek olduğunu düşünsek bile, hmmmm demek böyleymiş biz ozaman yakalamayalım bunları demiycez heralde değilmi?

    Burada amaç, bugüne kadarki gelişmeler doğrultusunda, belki de hemen hemen herkesin sezdiklerinin tarafımca dile getirilmesidir. Bu teorilerim umarım doğru çıkmaz fakat, bugüne kadar ki gelişmeleri iyice takip edersek, yukarıda anlattıklarımı genel olarak gerçeklere ve gelişmelere aykırı düşmüyor. Beni tenkit etmek isteyenlerde söylediklerimi onaylıyorlar çünkü, hemen hemen çoğu, " biz zaten bunun böyle olduğunu biliyoruz zaten, hatta herkes biliyordu " gibilerinden sözler sarfetmişler dikkat ederseniz. Zaten sezilmese, olabileceği veya zaten bilindiği türünde dillendirilmezdi yukarıda anlattıklarımın hepsi ve hemen karşı bir olasılıktan da bahsedilebilinirdi. Bu olmadı herkesin gördüğü gibi.


    Bu konuda sana bir soru. abd niçin, usame bin ladini yakalamıyor ? Yakalarsa orta doğuda bulunmasının bir nedeni kalırmı ? Afganistandan ve ıraktan çekilmesi gerekmezmi ? İrana sulanmaktan vazgeçmesi gerekmezmi ? Yoksa, usame bin ladini sürekli olarak bir tehlike olarak gösterip ortadoğuda etkinliğini sürdürmek daha uygulanabilri sağlam bir politika değilmi abd açısından ? İşte açıkçası, Türkiye, abd ve tüm dünya nezdinde kuzey ırakta baskısını sürdürmek istiyor ve barzaninin uzun vadedeki planlarını uygulanmasına engel olmak istiyorsa, bayık ve karayılanı yakalamaması lazım. apo'yu yakaladık da ne oldu ? şimdi anlatabildimmi ? haaa.. doğru olabilir veya olmayabilir. bu benim teorimdir. izleyelim ve görelim.


    benim anlatmak istediğim senin sadece ortaya iki seçenek koymanın yanlış olduğu, ya yakala tuzağa düş, yada yakalama milletin oyununa gelme. başka hiçbir seçenek yokmu yani? devlet politikası ve millli çıkarlar 2 tane adamın yakalanıp yakalanmamasınamı bağlı?

    verdiğin ladin örneğini ise senin teorinle pek alakalı olduğunu düşünmüyorum zira amerikanın kendi kendine sürdürdüğü bi oyun bu fakat bizim meselemizde tonla ülkenin parmağı var.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: helluri

    komunizmi olaya nasıl karıştırdın anlamış değilim.
    komunizm nedir hocam abd ile komunizm yanyana gelir mi. abd boyle bir devlet şeklini destekler mi. dünyaya bakın abd hangi ülkelere saldırmış hangi ülkelere ambargo koymuş. şimdi abd kalkıp güney doğuda komunist kürt devleti kurucak oylemi yapma etme

    bunun dışında haklı oldugun yerler var tsk ile oynanıyor küçük düşürülmeye çalışıyor.
    bir arkadas demiş tsk bağımsızdır tsk bağımsız falan değildir . akp, abd den izni alır . akp alabildigi izni tsk ya iletir . tsk bu çerçevede gider orayı bombalar. bu hükümet değil mi ırağa kaçan teroristleri kovalama iznini yaptıgı aptalca anlaşamalarla kaybeden. artık tsk izin olmadan 1 m. adım atamıcak duruma geldi .ne bağımsızlıgı hocam ne bağımsızlıgı. siz sevinin daha bombaladık diye



    yönetim sisteminimi eleştiriyorsun hükümetin aldığı kararlarımı yoksa tsk'nın bağımsız olmadığınımı? ne istiyorsun tsk hiçkimseye sormadan girsin çıksın girsin çıksınmı? bu devlet yönetimidir ve türkiye cumhuriyeti tarihinde darbeler haricinde bu işler böyle yürümüştür.yok ben askeri yönetim istiyorum dersen bişey diyemeyeceğim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: chryslasis


    quote:

    Orjinalden alıntı: helluri

    komunizmi olaya nasıl karıştırdın anlamış değilim.
    komunizm nedir hocam abd ile komunizm yanyana gelir mi. abd boyle bir devlet şeklini destekler mi. dünyaya bakın abd hangi ülkelere saldırmış hangi ülkelere ambargo koymuş. şimdi abd kalkıp güney doğuda komunist kürt devleti kurucak oylemi yapma etme

    bunun dışında haklı oldugun yerler var tsk ile oynanıyor küçük düşürülmeye çalışıyor.
    bir arkadas demiş tsk bağımsızdır tsk bağımsız falan değildir . akp, abd den izni alır . akp alabildigi izni tsk ya iletir . tsk bu çerçevede gider orayı bombalar. bu hükümet değil mi ırağa kaçan teroristleri kovalama iznini yaptıgı aptalca anlaşamalarla kaybeden. artık tsk izin olmadan 1 m. adım atamıcak duruma geldi .ne bağımsızlıgı hocam ne bağımsızlıgı. siz sevinin daha bombaladık diye



    yönetim sisteminimi eleştiriyorsun hükümetin aldığı kararlarımı yoksa tsk'nın bağımsız olmadığınımı? ne istiyorsun tsk hiçkimseye sormadan girsin çıksın girsin çıksınmı? bu devlet yönetimidir ve türkiye cumhuriyeti tarihinde darbeler haricinde bu işler böyle yürümüştür.yok ben askeri yönetim istiyorum dersen bişey diyemeyeceğim.


    niye 3 ü aynı anda eleştrilmiyo mu? evet 3 ünüde eleştiriyorum . vatanını seven gerçeği gormek isteyen kişilerde bu 3 ünü eleştiriyo zaten
    evet tsk birilerine sorarak oraya giricek ama bu iznin ucu abd ye dayanmalımı? yazdıklarına bakıyorum senin cevabın EVET olurdu eminim.
    siz edilgen olmaya mahkumsunuz ne yazık ki




  • bu bir sadece düşünce teorisidir yazılanlara inanmıyorum gerçeklik payı da olabilir ama bunu bil ki TSK bunu senden fazlasıyla bilgilidir istihbarat boş durmuyor.bayık ve karayılan yakalanmalıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 11 Mayıs 2008; 18:47:18 >
  • altını çizdiğin yerlere ulaşmak ütopyadır.... atv ye çıkan hain in itiraflarını biraz dinleseydin teröristlerin bu denli dar kalıplarda düşünmediklerini anlardın Ali kırcanın siyaset meydanı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: helluri


    quote:

    Orjinalden alıntı: chryslasis


    quote:

    Orjinalden alıntı: helluri

    komunizmi olaya nasıl karıştırdın anlamış değilim.
    komunizm nedir hocam abd ile komunizm yanyana gelir mi. abd boyle bir devlet şeklini destekler mi. dünyaya bakın abd hangi ülkelere saldırmış hangi ülkelere ambargo koymuş. şimdi abd kalkıp güney doğuda komunist kürt devleti kurucak oylemi yapma etme

    bunun dışında haklı oldugun yerler var tsk ile oynanıyor küçük düşürülmeye çalışıyor.
    bir arkadas demiş tsk bağımsızdır tsk bağımsız falan değildir . akp, abd den izni alır . akp alabildigi izni tsk ya iletir . tsk bu çerçevede gider orayı bombalar. bu hükümet değil mi ırağa kaçan teroristleri kovalama iznini yaptıgı aptalca anlaşamalarla kaybeden. artık tsk izin olmadan 1 m. adım atamıcak duruma geldi .ne bağımsızlıgı hocam ne bağımsızlıgı. siz sevinin daha bombaladık diye



    yönetim sisteminimi eleştiriyorsun hükümetin aldığı kararlarımı yoksa tsk'nın bağımsız olmadığınımı? ne istiyorsun tsk hiçkimseye sormadan girsin çıksın girsin çıksınmı? bu devlet yönetimidir ve türkiye cumhuriyeti tarihinde darbeler haricinde bu işler böyle yürümüştür.yok ben askeri yönetim istiyorum dersen bişey diyemeyeceğim.


    niye 3 ü aynı anda eleştrilmiyo mu? evet 3 ünüde eleştiriyorum . vatanını seven gerçeği gormek isteyen kişilerde bu 3 ünü eleştiriyo zaten
    evet tsk birilerine sorarak oraya giricek ama bu iznin ucu abd ye dayanmalımı? yazdıklarına bakıyorum senin cevabın EVET olurdu eminim.
    siz edilgen olmaya mahkumsunuz ne yazık ki




    amerikayla ilgili tek bir kelime etmememe rağmen neden böyle bi şey yazdın anlamış değilim, ne alaka? ayrıca edilgenlik gerçekleri görüp konuşmak değil susup oturmaktır bunuda aklına sok.




  • Türk medyasında pkk dağıldı diye demeçler sürekli yer almakta dağılan hiç 400 kişi ile tekrar saldırır mı bu adamların hainlerin inlerine inmedikçe bulutların üstünden bomba atsan ne ala .... güçlü iktidar doğru düzgün keskin yaklasımlar şart .... Türkiyenin Barzaniden korktuğuna inanmaktayım çünkü arkasında süper güç var abd ....


    anlasılan şudur ki bazıları Türk ordusunu bataklığa sokmak istiyor yaklasımında değilim bataklık olarak görülen yerlere mantıklı intikaller mantıklı açıkımlar yapılırsa sorun aşılır .... askeri konularda pek bilgili olmasamda şu yaşadığımız olaylardan hala profosyonel yaklaımlar sunulmadığı aşikardir profesyonel ordu şart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtusft -- 11 Mayıs 2008; 19:11:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DVDRip


    quote:

    Orjinalden alıntı: burockh

    bu yazıyı tsk ya yollamalısın.gerçek olabilecek teoriler var içinde...


    Var ya çatlayana kadar güldüm ha sana!











  • quote:

    Orjinalden alıntı: -Mctolga-


    quote:

    Orjinalden alıntı: DVDRip


    quote:

    Orjinalden alıntı: burockh

    bu yazıyı tsk ya yollamalısın.gerçek olabilecek teoriler var içinde...


    Var ya çatlayana kadar güldüm ha sana!









    sen gül şehit anaları ağlamakta gül ömürün artsın




  • quote:

    Orjinalden alıntı: chryslasis


    quote:

    Orjinalden alıntı: helluri


    quote:

    Orjinalden alıntı: chryslasis


    quote:

    Orjinalden alıntı: helluri

    komunizmi olaya nasıl karıştırdın anlamış değilim.
    komunizm nedir hocam abd ile komunizm yanyana gelir mi. abd boyle bir devlet şeklini destekler mi. dünyaya bakın abd hangi ülkelere saldırmış hangi ülkelere ambargo koymuş. şimdi abd kalkıp güney doğuda komunist kürt devleti kurucak oylemi yapma etme

    bunun dışında haklı oldugun yerler var tsk ile oynanıyor küçük düşürülmeye çalışıyor.
    bir arkadas demiş tsk bağımsızdır tsk bağımsız falan değildir . akp, abd den izni alır . akp alabildigi izni tsk ya iletir . tsk bu çerçevede gider orayı bombalar. bu hükümet değil mi ırağa kaçan teroristleri kovalama iznini yaptıgı aptalca anlaşamalarla kaybeden. artık tsk izin olmadan 1 m. adım atamıcak duruma geldi .ne bağımsızlıgı hocam ne bağımsızlıgı. siz sevinin daha bombaladık diye



    yönetim sisteminimi eleştiriyorsun hükümetin aldığı kararlarımı yoksa tsk'nın bağımsız olmadığınımı? ne istiyorsun tsk hiçkimseye sormadan girsin çıksın girsin çıksınmı? bu devlet yönetimidir ve türkiye cumhuriyeti tarihinde darbeler haricinde bu işler böyle yürümüştür.yok ben askeri yönetim istiyorum dersen bişey diyemeyeceğim.


    niye 3 ü aynı anda eleştrilmiyo mu? evet 3 ünüde eleştiriyorum . vatanını seven gerçeği gormek isteyen kişilerde bu 3 ünü eleştiriyo zaten
    evet tsk birilerine sorarak oraya giricek ama bu iznin ucu abd ye dayanmalımı? yazdıklarına bakıyorum senin cevabın EVET olurdu eminim.
    siz edilgen olmaya mahkumsunuz ne yazık ki




    amerikayla ilgili tek bir kelime etmememe rağmen neden böyle bi şey yazdın anlamış değilim, ne alaka? ayrıca edilgenlik gerçekleri görüp konuşmak değil susup oturmaktır bunuda aklına sok.


    senin hiç abd lafı kullanmaman tartısmada abd lafı geçmicek anlamına gelmez.yoksa tartısmaları toplamda 10 kelime kullanarak mı yapmalıyız. senin goremediklerini soyluyorum. bunun içinde abd de geçebilir japonyada, ırakta...
    alıntılarını güzel yapmıssın ama konu ile alakası yok. ben bişileri gorme aşamasını geçmişim belki elimden fazlası gelmiyo ama sizin gibi körleri uyandırmaya çalışıyorum. sen daha gerçekleri gorme aşamasında takılmıssın yani elinden bişi gelmesi için daha çok yolun var . lütfen benle burda çoluk - çocuk muhabbetine girme. savundugun bişi varsa soyle yanıtlamaya çalışıcam. eğer yoksa lütfen yok ben abd kullanmadım gibi tartısmalara girme .
    saygı&sevgi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: chryslasis


    quote:

    Orjinalden alıntı: SMIRNOFF

    quote:

    Orjinalden alıntı: chryslasis
    teorinin gerçek olduğunu düşünsek bile, hmmmm demek böyleymiş biz ozaman yakalamayalım bunları demiycez heralde değilmi?

    Burada amaç, bugüne kadarki gelişmeler doğrultusunda, belki de hemen hemen herkesin sezdiklerinin tarafımca dile getirilmesidir. Bu teorilerim umarım doğru çıkmaz fakat, bugüne kadar ki gelişmeleri iyice takip edersek, yukarıda anlattıklarımı genel olarak gerçeklere ve gelişmelere aykırı düşmüyor. Beni tenkit etmek isteyenlerde söylediklerimi onaylıyorlar çünkü, hemen hemen çoğu, " biz zaten bunun böyle olduğunu biliyoruz zaten, hatta herkes biliyordu " gibilerinden sözler sarfetmişler dikkat ederseniz. Zaten sezilmese, olabileceği veya zaten bilindiği türünde dillendirilmezdi yukarıda anlattıklarımın hepsi ve hemen karşı bir olasılıktan da bahsedilebilinirdi. Bu olmadı herkesin gördüğü gibi.


    Bu konuda sana bir soru. abd niçin, usame bin ladini yakalamıyor ? Yakalarsa orta doğuda bulunmasının bir nedeni kalırmı ? Afganistandan ve ıraktan çekilmesi gerekmezmi ? İrana sulanmaktan vazgeçmesi gerekmezmi ? Yoksa, usame bin ladini sürekli olarak bir tehlike olarak gösterip ortadoğuda etkinliğini sürdürmek daha uygulanabilri sağlam bir politika değilmi abd açısından ? İşte açıkçası, Türkiye, abd ve tüm dünya nezdinde kuzey ırakta baskısını sürdürmek istiyor ve barzaninin uzun vadedeki planlarını uygulanmasına engel olmak istiyorsa, bayık ve karayılanı yakalamaması lazım. apo'yu yakaladık da ne oldu ? şimdi anlatabildimmi ? haaa.. doğru olabilir veya olmayabilir. bu benim teorimdir. izleyelim ve görelim.


    benim anlatmak istediğim senin sadece ortaya iki seçenek koymanın yanlış olduğu, ya yakala tuzağa düş, yada yakalama milletin oyununa gelme. başka hiçbir seçenek yokmu yani? devlet politikası ve millli çıkarlar 2 tane adamın yakalanıp yakalanmamasınamı bağlı?
    verdiğin ladin örneğini ise senin teorinle pek alakalı olduğunu düşünmüyorum zira amerikanın kendi kendine sürdürdüğü bi oyun bu fakat bizim meselemizde tonla ülkenin parmağı var.


    Ortada oynanan bir oyun var. Bu açık değilmi ?
    Bu oyunda bir ebe varsa, mutlaka ebelenecekler de vardır. Bir ülke başka bir ülkenin ya oyununa gelir yada gelmez. Ebelemekten yada ebelenmekten başka bir alternatif söz konusumudur ? Keşke bu oyunun kuralları bu kadar basit olsaydı. Bu öyle bir oyunki oyun içinde güçlü taraf, oyunun kurallarını oyunun ortasında bile değiştirebiliyor. Ayrıca, bu 2 adamın yakalanıp yakalanmaması oyunun aşamalarından biridir sadece. Oyunun kurallarının oluşturulmasına yardımcı bile olmaz aslında yakalanmaları. Yalnızca, güçlü olmaya çalışan tarafların onları ne amaçla kullanacağına bağlıdır oyundaki görevleri. Onlar, bu görevleri kendileri üstlendiklerini sansalar da, aslında bu görev güçlü ülkenin oyunda uygulamak istediği stratejiye verilmiştir. Oyuncunun isteğine ve stratejisine göre yer değiştirmesine yardımcı olunur. Oyunun tek kuralı, galip gelmek değildir, oyuncunun kendi çıkarları gereği en güçlü olmak veya kalmak ve oyunun kurallarını oyunun içinde istediği gibi ve istediği zaman değiştirebilmektir, oynanan oyundan sürekli maksimum karı elde etmektir. İşte oyunun amacı budur ve bu oyun asla bitmeyecektir. Anlatabildimmi ?

    abd nin has oyuncu olması nedeniyle, kendi amaçları doğrultusunda ladin kendisine verilen görevi çok güzel yerine getirdi. Bence ladin hala o görevi yerine getirmekle meşgul. Henüz yakalanmamasına bakılırsa, demekki henüz görevini bitirmedi. yunanlıların kucağından, kulağından tuttuğu gibi apoyu bile bize getiren, bayıkı yakında bize paketleyecek olan abd, bin ladinimi yakalayamadı ? gülmeyin de güldürmeyin de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 11 Mayıs 2008; 21:31:31 >




  • dün öcalan bugün bayık karayılan yarın bir başkası


    Yarın çok daha değişik yerlerde başkaları

    Allah sonumuzu hayır etsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: helloween

    TSK dan akıllımısın sen? adamlar sennin yaşının 2 katı kadar askerlık yapmışlar

    bu düşünce tarzı baştan yanlış zatenayrıca bayık ve karayılan yakalansa bile paşa gibi bakarlar onlara burda hiç kafanızı yormayın.öcalan köpeğininin nasıl beslendiğini bilmeyen yoktur heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 11 Mayıs 2008; 21:40:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.