Şimdi Ara

Uluslararası İlişkiler mi İşletme mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
5
Favori
23.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emma morley

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetalibaydemir

quote:

Orijinalden alıntı: Boztas03

quote:

Orijinalden alıntı: kemalserbet

quote:

Orijinalden alıntı: D'arbanville

quote:

Orijinalden alıntı: *Squirrel

quote:

Ankara, Boğaziçi ya da ODTÜ gelmiyorsa uluslararası ilişkiler yazma, %80-90 açıkta kalırsın. Marmara İşletmeyi bilmiyorum, bilen birisi yorum yaparsa daha yararlı olur ama Uludağ Uluslararası İlişkileri yazma derim ben..

Başka imkanım yok maalesef, sıralamanın yettiği bölümler kısıtlı. Kendimi geliştirsem hiç mi faydası olmaz? Ben bunu göze alıyorum zaten dil öğrenme onun dışında kendini geliştirme vs.

Arkadaşım evelsi gün ODTÜdeydim, aslında Mülkiye düşünüyordum sadece bir gidip göreyim dedim, geçen sene mezunu uluslararası ilişkilerde yüksek lisansa başlayan kadrolu araştırma görevlisi kızın söylediği şuydu ''Acı bir gerçek var bunu kimse bilmez ve söylemezde. Bizim dönemimizden hiç kimse dışişlerine giremedi.''

Ve daha bunun gibi bir çok iç karartıcı cümle, iş sıkıntısından bahsetti, ODTÜde bazı yönlerde 2. sınıf muamele gördüklerinden vs.

Bu tür alanlara girmek gerçek bir idealizm ister yoksa işin zor.

Yaklaşık 4.5 ay önce Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali FINDIK ile konuşma fırsatı buldum, meslek hakkında biraz sohbet ettik. Aldıkları personelin hemen hemen hepsinin Mülkiye, Boğaziçi ve ODTÜ çıkışlı olduğunu söyledi. Tabii ki arada Uludağ Üniversitesi gibi diğer üniversite mezunları da oluyormuş ama onların işleri Mülkiye, Boğaziçi, ODTÜ mezunların göre daha zor. Yani ya senin asistan yalan söylüyor ya da Ali FINDIK.

Hocam ben 4 yıl uludağda afedersin eşek gibi çalışsam kendime çok şey katsam odtü de ankarada yatan yahut az çalışan adamı geçme şansım yok mu?

ben cevap vereyim:imkansız yok :) özelde zaten yok da kpssde de yok.

Senin gercekten amacın ne
    Uluslararası iliskiler ile ilgili konulara kesinlikle yazmayın dısında hiç mesajına denk gelmedim

okuyacaksan okuyan biriyle görüstürebilirim seni ne demeye calıstıgımı anlarsın.yardımcı olmak isterken hep bana saldırı bi anlasam inan.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ankara, Boğaziçi ya da ODTÜ gelmiyorsa uluslararası ilişkiler yazma, %80-90 açıkta kalırsın. Marmara İşletmeyi bilmiyorum, bilen birisi yorum yaparsa daha yararlı olur ama Uludağ Uluslararası İlişkileri yazma derim ben..

Başka imkanım yok maalesef, sıralamanın yettiği bölümler kısıtlı. Kendimi geliştirsem hiç mi faydası olmaz? Ben bunu göze alıyorum zaten dil öğrenme onun dışında kendini geliştirme vs.

Arkadaşım evelsi gün ODTÜdeydim, aslında Mülkiye düşünüyordum sadece bir gidip göreyim dedim, geçen sene mezunu uluslararası ilişkilerde yüksek lisansa başlayan kadrolu araştırma görevlisi kızın söylediği şuydu ''Acı bir gerçek var bunu kimse bilmez ve söylemezde. Bizim dönemimizden hiç kimse dışişlerine giremedi.''

Ve daha bunun gibi bir çok iç karartıcı cümle, iş sıkıntısından bahsetti, ODTÜde bazı yönlerde 2. sınıf muamele gördüklerinden vs.

Yaklaşık 4.5 ay önce Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali FINDIK ile konuşma fırsatı buldum, meslek hakkında biraz sohbet ettik. Aldıkları personelin hemen hemen hepsinin Mülkiye, Boğaziçi ve ODTÜ çıkışlı olduğunu söyledi. Tabii ki arada Uludağ Üniversitesi gibi diğer üniversite mezunları da oluyormuş ama onların işleri Mülkiye, Boğaziçi, ODTÜ mezunların göre daha zor. Yani ya senin asistan yalan söylüyor ya da Ali FINDIK.

Hocam ben 4 yıl uludağda afedersin eşek gibi çalışsam kendime çok şey katsam odtü de ankarada yatan yahut az çalışan adamı geçme şansım yok mu?

Uluslararası iliskiler ile ilgili konulara kesinlikle yazmayın dısında hiç mesajına denk gelmedim

okuyacaksan okuyan biriyle görüstürebilirim seni ne demeye calıstıgımı anlarsın.yardımcı olmak isterken hep bana saldırı bi anlasam inan.

sadece senin tanıdıklarına göre yorum yapman doğru mu sence herkes bir mi
    Tamam ben de is is imkanı fazla demiyorum ama herkesi bir kefeye koymak doğru degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sadece senin tanıdıklarına göre yorum yapman doğru mu sence herkes bir mi
    Tamam ben de is is imkanı fazla demiyorum ama herkesi bir kefeye koymak doğru degil

işletme iktisata göre çok az hem kpss hem de özelde ayaklarını düzgün uzatsınlar diye yardımcı olmaya calıstım.ki ben iktisat istiyorum kendime niye adam çekeyim kötü niyetli olsam ?!?

• quote:

işletme iktisata göre çok az hem kpss hem de özelde ayaklarını düzgün uzatsınlar diye yardımcı olmaya calıstım.ki ben iktisat istiyorum kendime niye adam çekeyim kötü niyetli olsam ?!?

Arkadaşlar iktisat Tm1 den almıyormuydu ben öyle biliyorumda yoksa değişti mi?
    İktisat isteyen birinin listesi bu mu olur.(senin açtığın konudan alıntı aşağıda)
    Birde arkadaşa sordum şu 105 binlik iktisat nere diye özelüniversitede dedi. Nereyse ben bulamadım geçen sene 105 binle alan bir özel üniversite.
    Yani burdan ne çıkar bu arkadaşın amacı çok açık şekilde ortada. Aklınca rakip elemek.

quote:

evet beyler tek tek üni yazmayacagım özel sorarsanız söylerim şmidi sıralamam böyle olacak
    tm 2 sıralamam 79 bin tm 1 sıralamam 97 bin düşüncem şöyledir
    1: 65 bin tm2
    2:69 bin tm2
    3: 72 bin tm 2
    4:105 bin tm 2
    5: 79 bin tm 2
    6: 79 bin tm2
    7: 88 bin tm 2
    8: 99 bin tm1
    9: 110 bin tm 1
    10: 107 bin tm2
    11:114 bin tm 2
    12: 118 bin tm2
    ilk dört en istediğimdir oradan kacarsa diye tutturmaya calıstım bir iki bölüm daha ekleyip bitireceğim.düşünceleriniz neler her şeyi katarak olumlu veya olumsuz yorum yaparsanız sevinirim.

Senin burda israrla ulus.ilişk yerden yere vurduğunu görünce niyetinin ne olduğu bariz şekilde ortaya çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih85 -- 26 Temmuz 2012; 19:46:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih85

quote:

Arkadaşlar iktisat Tm1 den almıyormuydu ben öyle biliyorumda yoksa değişti mi?
    İktisat isteyen birinin listesi bu mu olur.(senin açtığın konudan alıntı aşağıda)
    Birde arkadaşa sordum şu 105 binlik iktisat nere diye özelüniversitede dedi. Nereyse ben bulamadım geçen sene 105 binle alan bir özel üniversite.
    Yani burdan ne çıkar bu arkadaşın amacı çok açık şekilde ortada. Aklınca rakip elemek.

quote:

evet beyler tek tek üni yazmayacagım özel sorarsanız söylerim şmidi sıralamam böyle olacak
    tm 2 sıralamam 79 bin tm 1 sıralamam 97 bin düşüncem şöyledir
    1: 65 bin tm2
    2:69 bin tm2
    3: 72 bin tm 2
    4:105 bin tm 2
    5: 79 bin tm 2
    6: 79 bin tm2
    7: 88 bin tm 2
    8: 99 bin tm1
    9: 110 bin tm 1
    10: 107 bin tm2
    11:114 bin tm 2
    12: 118 bin tm2
    ilk dört en istediğimdir oradan kacarsa diye tutturmaya calıstım bir iki bölüm daha ekleyip bitireceğim.düşünceleriniz neler her şeyi katarak olumlu veya olumsuz yorum yaparsanız sevinirim.

Senin burda israrla ulus.ilişk yerden yere vurduğunu görünce niyetinin ne olduğu bariz şekilde ortaya çıkıyor.

tamam :)

• quote:

tamam :)

Senden etkilenip tercihini değiştiren o kadar insanın vebali hiç umrunda değil galiba.
    İnsan biraz utanır ama nerde sende o yüz. Ben olsam bi daha foruma giremezdim. Sen daha karşımıza geçip pişmiş kelle gibi sırıtıyorsun.
  • Uluslararasi lojistik ve tasimacilik ta istanbulda hangi universite daha iyidir .. Acill yardim hayat memat meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

Uluslararasi lojistik ve tasimacilik ta istanbulda hangi universite daha iyidir .. Acill yardim hayat memat meselesi

beykoz üni ekle derim hatta daha demin trt habere çıktı netten tekrarını ızle bi karar verirsin
  • quote:

quote:

Uluslararasi lojistik ve tasimacilik ta istanbulda hangi universite daha iyidir .. Acill yardim hayat memat meselesi

beykoz üni ekle derim hatta daha demin trt habere çıktı netten tekrarını ızle bi karar verirsin

Dostum sana benim durumu kısacası açıklayayım. ya Reklamcılık ya da Uluslarası lojistik ve taşımacılık olacak. Reklamcılıkta en iyi olan Bilgi ve Bahçeşehir üniversitesinde okuma gibi bir durumum var şuan. Ama annem iş alanı geniş oldugundan lojistik ve taşımacılıgı yazmamı diretiyor. Sen olsan hangisinde karar kılardın ?
  • quote:

quote:

quote:

Dostum sana benim durumu kısacası açıklayayım. ya Reklamcılık ya da Uluslarası lojistik ve taşımacılık olacak. Reklamcılıkta en iyi olan Bilgi ve Bahçeşehir üniversitesinde okuma gibi bir durumum var şuan. Ama annem iş alanı geniş oldugundan lojistik ve taşımacılıgı yazmamı diretiyor. Sen olsan hangisinde karar kılardın ?

senin isteğin daha önemli bahçeşehir üni de yabana atılacak bi üni değil senin vereceğin karar hiç bilgim olmayan konu

• Ben sana bir soru sorayım Uluslararası ilişkiler mezunu ne iş yapar?
  • arkadslar ben 2 yıllık uluslar arası tıcaret ve ya ılıskıler ıstıyorum bana yardımcı olurmısnuz
  • marmara veya istanbul ekonometri yaz
  • quote:

hocam dil koyarsanı yok işte üniye göre değişiyor uludağ üni trakya üni kocaeli üni sakarya üni gibi ünilerde konferans imkanı 0 konferans demek holding sahiplerinin gelip brefing verdiği ve iş imkanı tanıdıgı yerlerdir. bu tip ünilerde bunlar yoktur böylece özel sektör iptal.
    kpss yolundada en az adam alan u.arasıdır
    kamu yönetimi işletme iktisat avantajlı bu yonden
    tekrar diyorum hata yapmanızı istemem.bir yıl emek veriyorsunuz boşa vermiş olmayın.

quote:

evet arkadaşlar sorum şu
    sakarya üniversitesi uluslararası iliş mi
    koaceli üniversitesi uluslararası iliş mi
    uludağ üniversitesi kamu yönetimi mi veya uludağ üni uluslararası mı
    sizce hangisi ve nedenini yazarsanız sevinirim

SEN NE KADAR YÜZSÜZ BİR İNSANSIN BÖYLE....
    BAK KENDİ AÇTIĞIN KONUDA NE DİYORSUN SONRA GELİP BURDA NE DİYORSUN. İNSANLARI AKLIN SIRA ORALARI KÖTÜLEYEREK ELEMEK İSTİYORSUN. YAZIK VALLA SENİN GİBİ EZİKLERE ACIYORUM....

• quote:

quote:

hocam dil koyarsanı yok işte üniye göre değişiyor uludağ üni trakya üni kocaeli üni sakarya üni gibi ünilerde konferans imkanı 0 konferans demek holding sahiplerinin gelip brefing verdiği ve iş imkanı tanıdıgı yerlerdir. bu tip ünilerde bunlar yoktur böylece özel sektör iptal.
    tekrar diyorum hata yapmanızı istemem.bir yıl emek veriyorsunuz boşa vermiş olmayın.

quote:

evet arkadaşlar sorum şu

BAK KENDİ AÇTIĞIN KONUDA NE DİYORSUN SONRA GELİP BURDA NE DİYORSUN. İNSANLARI AKLIN SIRA ORALARI KÖTÜLEYEREK ELEMEK İSTİYORSUN. YAZIK VALLA SENİN GİBİ EZİKLERE ACIYORUM....

Harbi eziksin oğlum sen....

Hala bu rezilliğin üstüne gelip bu forumda takılabilecek mi acaba. Ben olsam kendimi ömür boyu banlardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih85 -- 27 Temmuz 2012; 15:07:58 >

• quote:

quote:

quote:

evet arkadaşlar sorum şu

Yuh artık ya bu kadar da olmaz !

• quote:

quote:

quote:

evet arkadaşlar sorum şu

Bu gereksiz insan hala bu forumda takılmaya devam ediyor mu yoksa?

• Konu sahibi arkadaşın bileceği iş ama konu silinmeli.
  • Arkadaşlar konu 2li atışmalara dönüşmüş.Konudan sapmamak lazım:Bende bildiklerimi paylaşmak istiyorum.
    İlk önce abim bolu ui okuyor.Bölümün iş bulma ihtimali az ama ilgilendiği konular adamın dersi ki benim de öyle.İlk önce işletmeyi boğaziçinde okuyan biri tanıyorum şuan iş arıyor.İş var aslında ama 1000 1500 tl lik işler.Tabi onunda mallığı var.Neyse ablamda marmarada okuyor.Okula genel olarak iyi diyor.Konferans v.s olayları çok iyiymiş.Bende uludağ ua yazıcam büyük ihtimal çünkü sevmediğim iktisat işletmede okuyacağıma derslerden zevk alarak okumak daha mantıklı.Uludağ araştırmamda abimin arkadaşı orda okuyor.Bana gelme dedi.Niye deyince hocaları zor uğraştırıyor dedi.Ama okulun aktiviteleri güzel dedi.Yurtdışı imkanını sağlıyor dedi.Bursa hem Ankara hem İzmir hem İst. hemde Eskişehire yakın.Konferans seminer v.s olduğunda gider gelirsin.Zaten üni çok farklıymış.Sonuç olarak ua konularına örneğin nato,terorızm v.s v.s ilgiliysen birde benim gibi matematiği sevmiyorsan hiç kasma herşeyi halledersin.Emin ol marmara işletme mezunlarının yarısından çoğu 1.000 tl maaşla çalışıyor.Karar senin gel uludağa hem tanışırız orda da :)

• quote:

Orijinalden alıntı: arslan.kerim

Arkadaşlar konu 2li atışmalara dönüşmüş.Konudan sapmamak lazım:Bende bildiklerimi paylaşmak istiyorum.
    İlk önce abim bolu ui okuyor.Bölümün iş bulma ihtimali az ama ilgilendiği konular adamın dersi ki benim de öyle.İlk önce işletmeyi boğaziçinde okuyan biri tanıyorum şuan iş arıyor.İş var aslında ama 1000 1500 tl lik işler.Tabi onunda mallığı var.Neyse ablamda marmarada okuyor.Okula genel olarak iyi diyor.Konferans v.s olayları çok iyiymiş.Bende uludağ ua yazıcam büyük ihtimal çünkü sevmediğim iktisat işletmede okuyacağıma derslerden zevk alarak okumak daha mantıklı.Uludağ araştırmamda abimin arkadaşı orda okuyor.Bana gelme dedi.Niye deyince hocaları zor uğraştırıyor dedi.Ama okulun aktiviteleri güzel dedi.Yurtdışı imkanını sağlıyor dedi.Bursa hem Ankara hem İzmir hem İst. hemde Eskişehire yakın.Konferans seminer v.s olduğunda gider gelirsin.Zaten üni çok farklıymış.Sonuç olarak ua konularına örneğin nato,terorızm v.s v.s ilgiliysen birde benim gibi matematiği sevmiyorsan hiç kasma herşeyi halledersin.Emin ol marmara işletme mezunlarının yarısından çoğu 1.000 tl maaşla çalışıyor.Karar senin gel uludağa hem tanışırız orda da :)

İçimi rahatlattın hocam. Kime sorsam Ankara ya da Boğaziçi olmazsa önemşi yok diyor.. Kendini geliştirmene bakar bu iş.. Bu ülkede bu üni mezunları bütün ülkeye yetiyor mu? Koskoca Türkiye'de Boğaziçi Ankara ve Odtü ile hallediyor herhalde işlerini..

Biraz çevre lazım. Biraz da emek. Çalışan her zaman hakkettiğini alır. Uludağ da kötü bi üni değil zaten.. Bursa Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri.. Her sene bu kadar bu bölümü bitiren binlerce öğrenci oluyordur o 3 meşhur üni. Haricinde.. E bu kadar adam afedersin salak mı ya da hepsi boş mu geziyor.. Bi okuyalımda herşey yoluna girer inşaallah. Zaten mezun olmaya 4-5 yıl var. O zamana kadar bazı şeyler değişir. Biz elimizden geleni yapalım yeter..

Umarım kazanırsın hocam bende bu ya da kamu yazdım bakalım gelir mi sıralamam 80k..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.