Şimdi Ara

Uluslararası Dolaşım adı altında soygun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Firma ismi vererek kimseye saldırmak istemiyorum sonuçta hepsi aynısını yapıyor.
    Hattımı 3 ay önce uluslararası dolaşıma açtırdım ve ardından yurt dışına çıktım.Avustralyadan 5 hafta Türkiye ile görüştüm. Bunun sonucunda kabarık bir cep telefonu faturası ödedim. Görüşmelerim çok seyrek ve kısa olmasına rağmen bunun bedeli 600 YTL oldu. Aynı durumda Türkiyede 250 kontor gideceğini düşünüyorum ya da ona eşdeğer bir fiyat. Ama sözkonusu yurt dışı olunca işler değişiyor. Dakikası sözde 10 kontor olarak hesaplanıyor ama sanmıyorum buna algılar vergiler dahil değil. Yani sonuçta soygun veya adını siz koyun.. Tavsiyem yurt dışına çıktığınız zaman bulunduğunuz ülkeden bir cep telefonu şirketine ait simkart almak ya da internetten görüşmek. Sakın ola benin gibi uluslararası dolaşım yalanına kanmayın..

• fatura bayağı kabarıkmış hocam geçmiş olsun, keşke yurtdışından kart alsaydın veya vodafonela aveanın tek dünya paketlerine üye olsaydın,

türk telekom gerçekten kazık
  • Aynı kazığı ne yazık ki bende Turkcell'den yedim. Geçen ay annem hac ziyareti için Suudi Arabistana gitti. Kendisi Turkcellden benim Turkcell hattıma çağrı yapıp hemen kapatıyor bende onu VOIP (Voice ower internet protocol) hesabım üzerinden arıyordum. Yani kendi Turkcell hattımı kullanmadan aramalarımı yaptım. Turkcell benim VOIP üzerinden yaptığım aramaları da annemin faturasına eklemiş.
    185 TL fatura geldi. Hemen itiraz ettim. Müşteri hizmetleri ile belki 3 saate yakın konuştuk. Bana faturanın sürekli reoming çerçevesinde kesildiğini söylediler. İyide o zaman bana da neden 180-200 TL'lik bir fatura gelmedi diye sorduğumda cevap veremediler. Tecrübeyle sabit. Çünkü daha önce yıllarda da annem ümrede iken VOIP üzerinden aramış ona normal bir fatura gelmiş. Benim de VOIP hesabımdan (çok avantajlı) düşmüştü. Sonuç 7.5 yıldır kullandığım 3 faturalı hattımı dün Vodafone'ye taşıdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Aynı kazığı ne yazık ki bende Turkcell'den yedim. Geçen ay annem hac ziyareti için Suudi Arabistana gitti. Kendisi Turkcellden benim Turkcell hattıma çağrı yapıp hemen kapatıyor bende onu VOIP (Voice ower internet protocol) hesabım üzerinden arıyordum. Yani kendi Turkcell hattımı kullanmadan aramalarımı yaptım. Turkcell benim VOIP üzerinden yaptığım aramaları da annemin faturasına eklemiş.
    185 TL fatura geldi. Hemen itiraz ettim. Müşteri hizmetleri ile belki 3 saate yakın konuştuk. Bana faturanın sürekli reoming çerçevesinde kesildiğini söylediler. İyide o zaman bana da neden 180-200 TL'lik bir fatura gelmedi diye sorduğumda cevap veremediler. Tecrübeyle sabit. Çünkü daha önce yıllarda da annem ümrede iken VOIP üzerinden aramış ona normal bir fatura gelmiş. Benim de VOIP hesabımdan (çok avantajlı) düşmüştü. Sonuç 7.5 yıldır kullandığım 3 faturalı hattımı dün Vodafone'ye taşıdım.

ister voipden ara ister uzaydan ara aradığın kişi belli bir aranma ücreti öder dolaşımdayken. voip normal gsm falan bunu denetlemenin imkanı yok.

• İyi de arkadaşım benim konuştuğum 50 dakikanın tamamıda karşı tarafa fatura edilmez ki! Kendisi bana sadece çağrı yapmıştı. Ben bu işi yıllardır yapıyorum. Sadece Suudi Arabistanı aramıyorum. Avrupayı, Amerikayı sık sık arıyorum. Turkcellin kazıkçı zihniyeti işte başka birşey değil. Ama kendileri bu anlayışla gittikleri sürece müşteri kayıpları da fazla olur.

İyi de arkadaşım benim konuştuğum 50 dakikanın tamamıda karşı tarafa fatura edilmez ki! Kendisi bana sadece çağrı yapmıştı. Ben bu işi yıllardır yapıyorum. Sadece Suudi Arabistanı aramıyorum. Avrupayı, Amerikayı sık sık arıyorum. Turkcellin kazıkçı zihniyeti işte başka birşey değil. Ama kendileri bu anlayışla gittikleri sürece müşteri kayıpları da fazla olur.

Sirketleri karalamadan once ROAMING sisteminin nasil calistigi hakkinda biraz bilgi sahibi olun.

Roaming'de degil cagri, SMS almak bile ucrete tabidir. Ayrica siz Turkcell hattinizdan, roamingdeki Turkcell hattini da arasaniz yine sebeke ici odeyecektiniz. (Akillik yapip VoIP den aramissiniz ya ona atfen)

Yurtdisinda dolasimda olan/cagri alan hat ise Turkiye'den o ulkeye arama ucretini oder.

Dunya'nin her yerinde bu sistem boyle isler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

quote:

İyi de arkadaşım benim konuştuğum 50 dakikanın tamamıda karşı tarafa fatura edilmez ki! Kendisi bana sadece çağrı yapmıştı. Ben bu işi yıllardır yapıyorum. Sadece Suudi Arabistanı aramıyorum. Avrupayı, Amerikayı sık sık arıyorum. Turkcellin kazıkçı zihniyeti işte başka birşey değil. Ama kendileri bu anlayışla gittikleri sürece müşteri kayıpları da fazla olur.

Sirketleri karalamadan once ROAMING sisteminin nasil calistigi hakkinda biraz bilgi sahibi olun.

Roaming'de degil cagri, SMS almak bile ucrete tabidir. Ayrica siz Turkcell hattinizdan, roamingdeki Turkcell hattini da arasaniz yine sebeke ici odeyecektiniz. (Akillik yapip VoIP den aramissiniz ya ona atfen)

Yurtdisinda dolasimda olan/cagri alan hat ise Turkiye'den o ulkeye arama ucretini oder.

Dunya'nin her yerinde bu sistem boyle isler...

Sms almak hangi mantıkla ücrete tabi olsun..

SMS ALMAK ÜCRETSİZDİR..

Çünkü bunda sizin yapacağınız hiç bişey yok.

Birisi sizi sms bombardımanına tutabilir ve bunun sorumlusu siz olmazsınız, olmamalısınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.volkan -- 24 Aralık 2009; 9:36:56 >

• SMS almak ücretsiz fakat roaming kapsamında telefon ile görüşmek tüm düynada ücretlidir.. Siz yurt dışında iken birisi ile konuştuğunuzda sizi arayan karşı taraf bile olsa GSM operatörü o anda kullandığınız operatöre ücret öder. Bunun nedeni operatörünüzün yurt dışında anlaşmalı olduğu operatörün altyapısını kullanıyor olmasıdır ve kimse kimseye bedava olarak altyapısnı kullandırtmaz..

Vodafone'un kendisinin olduğu ülkelerdeki yurt dışı görüşmeleri ucuza verebilmesinin sebebi yine kendi altyapısını kullanıyor olmasıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uuur_ -- 24 Aralık 2009; 9:51:09 >
  • Siz gidin başka ülkenin şebekesini kullanın, sonra o ülke Turkcell veya başka bir operatöre, eyy GSM operatörü, senin abonen benim şebekemi kullandı ver bakalım bana bukadar para dicek, GSM şirketi de kullansın canım, neyse bedeli veririz ama ben müşterime bunu ödetmem mi dicek.

Önce Roming sistemini araştırın, sonra burda operatörleri suçlayın. Alınan SMS için bile para alsa birşey diyemezsiniz, sonuçta farklı bir ülkenin şebekesindesiniz.

Ülke içinde bile bir operatörden diğerini ararken, arayan kişinin operatörüne bir ek masraf çıkar, yurtdışında bedava olmasını beklemek kadar saçma bir düşünce olamaz.
    Ama;
    Ülke içinde ödediğimiz 1 dakikalık görüşme fiyatına X diyelim. Uluslararası aramalarda bu fiyat 2X olsun 3X ve hatta 4X ödemeye bile razıyım... Ama fiyatı 10 katı pahalı yaptığın zaman insan bu işte menfaat arıyor.

Bu arada ben kesinlikle firma ismi vermiyorum A şirketi de aynı B şirketi de C şirketi de..
  • Yurt dışında her ülkede kart alma derdine son.Bir sim kart ille tüm Avrupadan Türkiye'yi aramak 0,55 usd .+çağrı almak BEDAVA.

Dünya.siM
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.