Şimdi Ara

Uludere’de ölenlerin birinci derece yakınlarına tazminat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toplantıda alınan kararları Bülent Arınç açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludere’de PKK’lı zannedilerek öldürülen 34 köylünün birinci derece yakınlarına tazminat verileceğini belirterek “Tazminat tutarı geçmişte buna benzer olaylarda mahkemelerin takdir ettiği tazminat tutarları da dikkate alınarak belirlenecektir” dedi.

ANKARA- Bakanlar Kurulu dün Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında 6 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda alınan kararları Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı.

19 MAYIS GENELGESİ

Bu bayramlar bizim övünç kaynağımızdır. Bunların mutlaka, sevinçle, coşku ile büyük bir katılımla kutlanması gerekir. Elbette bazı öneriler ve teklifler olmuştur. Bu öneriler ve teklifler bu bayramları yok sayan değil, bu bayramları daha çok öğrencinin, daha çok halkın en üst düzeyde katılımıyla yapılabilecek bir normal şekline ulaştırma çabasıdır. Ancak bugünkü görüşmeler sonunda Milli Eğitim Bakanımızın bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapması düşünülüyor. Sayın Bakanımız zannediyorum en kısa zamanda yanlış anlaşılabilecek konuları tamir edecek veyahut da daha açık bir şekilde kamuoyuna yansıtacak bir açıklamayı yapacaktır. Muhalefetin işin esasına yönelik bir eleştirisi yok, onlar her zaman olduğu gibi meseleye ideolojik bakarak bunu eleştirmek yolunu seçtiler.

ULUDERE TAZMİNATI

azminat konusunda daha önce yapılan açıklamada bendeniz de en kısa sürede bunun kanunlar çerçevesinde hak sahiplerine verileceğini ifade etmiştim. Tabii yine bunun üzerine birtakım spekülasyonlar yapıldı. Olayın insani boyutuna değil, olayın ideolojik boyutuna vurgu yapan birtakım eleştirmeler oldu. Kim ne derse desin bu konuda bir kanun var. Bu kanun uygulaması içinde ölenlerin belki birinci derecede yakınlarını kendileriyle görüşerek bu tazminat taktim edilecektir. Ancak şunu unutmayalım; geçmişte de buna benzer olaylar olmuştur. Eğer kanundaki limitlere bağlı kalınsa, bunun bir de AİHM boyutu veya adli yargıda bunun daha üstünde bir tazminat isteme talepleri de olabilir. Dolayısıyla geçmişte buna benzer olaylarda mahkemelerin takdir ettiği tazminat tutarları da dikkate alınarak miktar belirlenecektir. Yani kanundaki limitin altında olmayacak ama mahkeme kararları dikkate alınarak bir tazminat belirlemesine gidilecektir.

ÜÇÜNCÜ YARGI PAKETİ

Üçüncü yargı paketi toptantıda gündeme geldi. Çarşamba günü Adalet Bakanımız bunun takdimini yapacak. Bu hafta içindeki iki yasama günümüz çarşamba ve perşembe günleri de Genel Kurul kabul ederse, bu bizim planlamamız, cumhurbaşkanını seçimine ilişkin ulus ve esasları içeren kanun görüşülecektir. O biliyorsunuz çok maddeli bir kanun sanıyorum 2 çalışma gününde ancak çıkabilir. Adalet Bakanlığı’nın sevk ettiği tasarı ondan sonraki haftada ama önce komisyonda görüşmek üzere, doğrusu komisyon gündeminden haberim yok. Komisyondan sonra da Genel Kurul’a ivedilikle gelecektir.

KAYNAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakansavran -- 17 Ocak 2012; 13:25:41 >

• karı-kız konusu açsak sayfalarca yorum gelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.