Şimdi Ara

Uludağ Makine Müh. vs. Uludağ Elektronik Müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖSS sonuçlarının açıklanmasıyla heyecanlı bekleyiş sona erdi. Şimdi de tercih derdi başladı.

Puanım; 325,519

Başarı Sıram; 34336

Tercihim ve girmemin yüksek derecede muhtemel olduğu bölümler;
    *Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği İÖ
    *Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği İÖ

Karar vermede çok zorlanıyorum. Ama öncelikle karar verdiğim bir konu var. Bu iki mesleği de iyi bir şekilde yapabileceğimi düşünüyorum. Her ne kadar Elektronik Müh. 'nin puanı daha yüksek olsada sanki Makine Mühendisliği'nin olanakları özellikle Bursa açısından daha fazlaymış gibi geliyor. Şimdi belki başka üniversiteler önerenleriniz de olacak. Ancak kendi şehrimde kalmam gerekiyor. Ancak teknik üniversitelere girebilmiş olsaydım şehir dışına çıkmayı düşünebilirdim. Ama hem puanım hem de başarı sıram teknik üniversiteye girmeye müsait değil.

Uludağ Üniversitesinde olsun başka bir üniversitede olsun bu bölümlerde okuyanlar ve mezun olanlardan yorum bekliyorum. Benim için önemli olan özellikle Bursa'da iş bulabilme imkanı. Aklınıza gelen diğer ayrıntıları da yazarsanız sevinirim.

• Makine herzaman heryerde iş yapar.

Ben yerinde olsaydım makine yazardım hiç düşünmeden
  • quote:

Orjinalden alıntı: stigmata_

Makine herzaman heryerde iş yapar.

Ben yerinde olsaydım makine yazardım hiç düşünmeden

Hiç düşünmeden olmuyo işte öyle çok kararsızım ya
  • makine iyidir piyasadaki tüm fabrikalara ve onlara bağımlı tüm şirketlere girebilirsin
  • Bence de makineye gir ben şu an Uludağ Üniversitesi Kimya bölümünde okuyorum ve bursa tam bir sanayi şehri bir çok fabrika burda makine mühendisliğinden mezun olursan bursada iş bulma imkanın daha fazla olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: SenSational

Bence de makineye gir ben şu an Uludağ Üniversitesi Kimya bölümünde okuyorum ve bursa tam bir sanayi şehri bir çok fabrika burda makine mühendisliğinden mezun olursan bursada iş bulma imkanın daha fazla olur

Ben de öyle düşünerek çelişkide kaldım zaten. Ya bi uludağ makine müh. mezunu bulsam da konuşsam çok iyi olcak.
  • merhaba dostum. dedigin olay dogrudur. makina mühendislerinde iyi iş var özellikle sanayi bölgelerinde. bende uludag üni maliye 4 sınıf öğrencisiyim.

şöyle anlatayım, babam servisçi ve organize sanayi bölgesindeki fabrikalara servis yapıyor. babam 1 servisini sadece üniversitede makina mühendisligi okurken çalışan öğrencilere ayırıyordu. 7-8 arkadaş 3. sınıftan beri hem okuyup hem çalışıyorlardı. hatta fabrika müdürü babama benim bölümümü sormuş, mühendislik okusam benide işe alacaktı. 3-4. sınıflarda iş bulma olanagı özellikle bursa'da yüksektir. istedgigin maaşı verir yada vermezler, orası ayrı ama bir makina mühendisi bursada kolay kolay açıkta kalmaz diye düşünüyorum para konusunda gözü çok yükseklerde olmadıkça.

yapman gereken notlarını yüksek tutmak, 2. sınıfta danışman öğretmenine sana staj ayarlamasını rica etmek ve çok çalışmak. belki üniversiteye girmek için çalıştıgından daha da çok çalışmalısın. ama sakın bu bölümün iş olanakları çok iyi, ben bu meslekten çok para kazanırım diye sevmedigin bir bölümde okuma. işe gittigin hergün, okulda gördügün her ders lanet eder, depresyona girer en son okulu bırakmaya kadar gidersin. sevdigin bir bölümde oku. sevdigin meslegi yaptıgında para zaten gelecektir.

benim takıldıgım diger nokta ise 2. öğretim meselesi. sanırım mühendislik fak. 5 yıl idi. harçlarıda fazladır. şu an yeni yasa bakanlar kurulundan geçerse yıllık 2400 tl harç ödeyeceksin. tabi her sene zamnlanacak. yaz okuluna kalmadan okulu bitiren çok az öğrenci vardır. bu ücrete yaz okulunuda eklersen nerden baksan yıllık 3 bin tl sadece harç masrafın olacak. 1. öğretime girebilirsen bu para 3te birinden daha az bir seviyeye inecektir. yaz okulunda 1. egitimde, 2. egitimde aynı saatte aynı derse girer, ancak 2. egitim 1. egitimin şu an 3 katını ödüyor bizim fakültemizde.

uludag üniversitesi makina mezunu ile konuşmana gerek yok okula git, mühendislik mimarlık fakültesine gir, hocalarımızın büyük ihtimalle bir işleri yoksa saat 12-1 gibi dersleri biter. boşta buldugun bir hoca ile konuş. ya da çevir bir öğrenci ile konuş kuzenimde uludag üniversitesinde okuyor. o ailesiyle birlikte gelip direkt dekanla konuşmuştu. evet biraz abartmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs ODTÜ Makina
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: linkin_park20

merhaba dostum. dedigin olay dogrudur. makina mühendislerinde iyi iş var özellikle sanayi bölgelerinde. bende uludag üni maliye 4 sınıf öğrencisiyim.

şöyle anlatayım, babam servisçi ve organize sanayi bölgesindeki fabrikalara servis yapıyor. babam 1 servisini sadece üniversitede makina mühendisligi okurken çalışan öğrencilere ayırıyordu. 7-8 arkadaş 3. sınıftan beri hem okuyup hem çalışıyorlardı. hatta fabrika müdürü babama benim bölümümü sormuş, mühendislik okusam benide işe alacaktı. 3-4. sınıflarda iş bulma olanagı özellikle bursa'da yüksektir. istedgigin maaşı verir yada vermezler, orası ayrı ama bir makina mühendisi bursada kolay kolay açıkta kalmaz diye düşünüyorum para konusunda gözü çok yükseklerde olmadıkça.

yapman gereken notlarını yüksek tutmak, 2. sınıfta danışman öğretmenine sana staj ayarlamasını rica etmek ve çok çalışmak. belki üniversiteye girmek için çalıştıgından daha da çok çalışmalısın. ama sakın bu bölümün iş olanakları çok iyi, ben bu meslekten çok para kazanırım diye sevmedigin bir bölümde okuma. işe gittigin hergün, okulda gördügün her ders lanet eder, depresyona girer en son okulu bırakmaya kadar gidersin. sevdigin bir bölümde oku. sevdigin meslegi yaptıgında para zaten gelecektir.

benim takıldıgım diger nokta ise 2. öğretim meselesi. sanırım mühendislik fak. 5 yıl idi. harçlarıda fazladır. şu an yeni yasa bakanlar kurulundan geçerse yıllık 2400 tl harç ödeyeceksin. tabi her sene zamnlanacak. yaz okuluna kalmadan okulu bitiren çok az öğrenci vardır. bu ücrete yaz okulunuda eklersen nerden baksan yıllık 3 bin tl sadece harç masrafın olacak. 1. öğretime girebilirsen bu para 3te birinden daha az bir seviyeye inecektir. yaz okulunda 1. egitimde, 2. egitimde aynı saatte aynı derse girer, ancak 2. egitim 1. egitimin şu an 3 katını ödüyor bizim fakültemizde.

uludag üniversitesi makina mezunu ile konuşmana gerek yok okula git, mühendislik mimarlık fakültesine gir, hocalarımızın büyük ihtimalle bir işleri yoksa saat 12-1 gibi dersleri biter. boşta buldugun bir hoca ile konuş. ya da çevir bir öğrenci ile konuş kuzenimde uludag üniversitesinde okuyor. o ailesiyle birlikte gelip direkt dekanla konuşmuştu. evet biraz abartmış.

Harç konusunu da hesaba kattım. 1.öğretim zaten 5yıl ilk yıl hazırlık var. 2.öğretim ise 4 yıl ve hazırlık yok. Oradan bir sene kazanırsam bir yıl erken askere gider ve bir yıl erken çalışmaya başlarım. Bi senede kazandığım para da sanırım ödediğim fazla harç paralarını çıkartır diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

• inegöl gibi bir sanayi devi varken yanı başında hali hazırda, makina oku derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

inegöl gibi bir sanayi devi varken yanı başında hali hazırda, makina oku derim.

İnegölden önce organize sanayi bölgesi var zaten.

Ben bir makine mühendisinin genel müdürlüğe yükseldiğini falan gördüm ama elektronik mühendisleri de böyle yüksek pozisyonlarda çalışabiliyorlar mı?
    Elektronik mühendisleri hangi firmalarda çalışabilir örneğin buralarda ne iş yapar?
  • Selam, ben de geçen sene aynı sıralama ile Uludağ Elektronik (İÖ) 'ye yerleştim.

Açıkçası ben pek düşünmemiştim. Çünkü daha önceden Elektronik bölümüne karar vermiştim. Sıralamam da el verince Uludağ Elektroniği seçmiştim. Geçen sene tercihlerden önce mühendislik fakültesine gidip yaz okulundaki Elektronik öğrencileri ile konuşmuştum.

Sana 1 senelik gözlemlerimi aktarayım.

Öncelikle ilgi alanlarını iyi düşün.

http://ee.uludag.edu.tr/akademik.html

http://mm.uludag.edu.tr/lsns.htm

Şuradan ders planı ve ders içeriklerine göz at. Hangi dersleri almak istediğini düşün.

Kendi bölümümdeki bazı derslerin adı bile heyecanlandırıyor beni. Hemen alabilsem diye bakıyorum. Ama bir o kadarda makine'deki dersleri görünce aman yarabbim nasıl yapardım ben bu dersleri diyorum.

Beni tanıyorsun, ben küçüklüğümden beri hep elektronik ile ilgilenmek isterdim. Geçen 1 sene sonrasında iyiki makine yazmamışım diyorum. Ama daha iyi bir üniversitede olabilirmişim elektronik bölümü açısından. Nedense Uludağ'da elektronik makineye göre geride kalıyor biraz.

Makine Mühendisliği'nde birçok arkadaşım var. Onlar bize göre daha rahattı ilk sene. Teknik Resim dersinde biraz zorlandılar ama genel olarak daha rahattı onlar. Şöyle örnek vereyim. Matematik dersinde ilk dönem limit-türev-integrali bitirdik. İkinci dönem de 2 katlı 3 katlı integralleri falan gördük. Onlar ilk dönem kümeler, fonksiyonlar,limit ve türevi, ikinci dönem integrali gördü.

Makine Mühendisliği'nin akademik kadrosuna bakarsan 20 tane profesör olduğunu görebilirsin. Elektronik'te ise 5 tane var. Tabi bu tam bir karşılaştırılma sayılmaz ama profesörler daha deneyimli olduğu için derslerde de faydasını rahatlıkla görebilirsin.

Makine Mühendisliği için yeni bir bina yapılıyor şu an. Bina yapı olarak bayağı tamamlandı. Buradan da Uludağ'ın makineye gösterdiği önemi anlayabilirsin.

Özet olarak öncelikle bölümü sevip sevmeyeceğini, daha sonra iş alanlarına bak. Zira ikisi de geniş denebilecek iş alanına sahip. Şu da gerçek ki Türkiye'de dev elektronik firmaları yok. Vestel, Beko, Arçelik bile donanımları yurtdışından getiriyor. Türkiye'de elektronik pek gelişmeyeceğe benziyor. Bu yüzden Makine biraz daha avantajlı gelebilir.

Seni tanıdığım kadarıyla da makine mühendisliğine daha yakınsın. Benim 03 vakasını hatırlarsan ne kadar uzak olduğumu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 15 Temmuz 2009; 10:53:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 241

Selam, ben de geçen sene aynı sıralama ile Uludağ Elektronik (İÖ) 'ye yerleştim.

Açıkçası ben pek düşünmemiştim. Çünkü daha önceden Elektronik bölümüne karar vermiştim. Sıralamam da el verince Uludağ Elektroniği seçmiştim. Geçen sene tercihlerden önce mühendislik fakültesine gidip yaz okulundaki Elektronik öğrencileri ile konuşmuştum.

Sana 1 senelik gözlemlerimi aktarayım.

Öncelikle ilgi alanlarını iyi düşün.

http://ee.uludag.edu.tr/akademik.html

http://mm.uludag.edu.tr/lsns.htm

Şuradan ders planı ve ders içeriklerine göz at. Hangi dersleri almak istediğini düşün.

Kendi bölümümdeki bazı derslerin adı bile heyecanlandırıyor beni. Hemen alabilsem diye bakıyorum. Ama bir o kadarda makine'deki dersleri görünce aman yarabbim nasıl yapardım ben bu dersleri diyorum.

Beni tanıyorsun, ben küçüklüğümden beri hep elektronik ile ilgilenmek isterdim. Geçen 1 sene sonrasında iyiki makine yazmamışım diyorum. Ama daha iyi bir üniversitede olabilirmişim elektronik bölümü açısından. Nedense Uludağ'da elektronik makineye göre geride kalıyor biraz.

Makine Mühendisliği'nde birçok arkadaşım var. Onlar bize göre daha rahattı ilk sene. Teknik Resim dersinde biraz zorlandılar ama genel olarak daha rahattı onlar. Şöyle örnek vereyim. Matematik dersinde ilk dönem limit-türev-integrali bitirdik. İkinci dönem de 2 katlı 3 katlı integralleri falan gördük. Onlar ilk dönem kümeler, fonksiyonlar,limit ve türevi, ikinci dönem integrali gördü.

Makine Mühendisliği'nin akademik kadrosuna bakarsan 20 tane profesör olduğunu görebilirsin. Elektronik'te ise 5 tane var. Tabi bu tam bir karşılaştırılma sayılmaz ama profesörler daha deneyimli olduğu için derslerde de faydasını rahatlıkla görebilirsin.

Makine Mühendisliği için yeni bir bina yapılıyor şu an. Bina yapı olarak bayağı tamamlandı. Buradan da Uludağ'ın makineye gösterdiği önemi anlayabilirsin.

Özet olarak öncelikle bölümü sevip sevmeyeceğini, daha sonra iş alanlarına bak. Zira ikisi de geniş denebilecek iş alanına sahip. Şu da gerçek ki Türkiye'de dev elektronik firmaları yok. Vestel, Beko, Arçelik bile donanımları yurtdışından getiriyor. Türkiye'de elektronik pek gelişmeyeceğe benziyor. Bu yüzden Makine biraz daha avantajlı gelebilir.

Seni tanıdığım kadarıyla da makine mühendisliğine daha yakınsın. Benim 03 vakasını hatırlarsan ne kadar uzak olduğumu da.

Hatırlamam mı hacım? Güzel yazın için saol da biz senle bunları zaten konuşmuştuk niye bu kadar kastın

• Ben de diyorum bu Doobly nick'ini nereden hatırlıyorum ,ben de aynı çelişkideyim,eğer 5 bin kişi oynamayıp sıralamada uludağ endüstri tutmazsa ya elektronik ya da makina düşünüyorum,haftaya gidip bölümleri araştıracam ona göre karar verecem hangisini öne yazacağıma, başta elektronik daha cazip geliyordu ama okuma ve iş bulma olanakları makinanın çok daha iyi gözüküyor elektroniğe göre ama yerinde görüp karar vermek daha sağlıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir. -- 15 Temmuz 2009; 13:02:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadir.

Ben de diyorum bu Doobly nick'ini nereden hatırlıyorum ,ben de aynı çelişkideyim,eğer 5 bin kişi oynamayıp sıralamada uludağ endüstri tutmazsa ya elektronik ya da makina düşünüyorum,haftaya gidip bölümleri araştıracam ona göre karar verecem hangisini öne yazacağıma, başta elektronik daha cazip geliyordu ama okuma ve iş bulma olanakları makinanın çok daha iyi gözüküyor elektroniğe göre ama yerinde görüp karar vermek daha sağlıklı

Gadir kanka beraber gidelim madem motor da var bende istediğin yerden alırım seni. Yalnız mı gitcektin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doobly -- 15 Temmuz 2009; 19:28:24 >
  • uludağ elektronik..makinanın mezunu fazla.boş ver salla gitsin..uludağ elektroniği yaz..bana teşekkür edersin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: efe585

uludağ elektronik..makinanın mezunu fazla.boş ver salla gitsin..uludağ elektroniği yaz..bana teşekkür edersin..

İyi de gazetelerdeki ilanlara bakıyorum hep makine müh. arıyolar demek ki fazla olsa da ihtiyaç var. Elektronik mühendisi arayan görmedim hiç.
    Bende soruyorum nerde çalışır bu elektronik mühendisleri. Makine mühendislerinin her fabrikada çalışma imkanı var sanırım.
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nin uygulama alanları her geçen gün genişlemekte ve buna paralel olarak elektronik ve otomasyon sektöründe nitelikli elemana olan ihtiyaç hızla artıyor.Bölüm mezunlarının aşağıda sıralanan alanlarda iş bulma olanakları vardır.

* Savunma sanayi
    * Kablolu veya mobil haberleşme sistemleri
    * Kontrol ve kumanda sistemleri
    * Robotik, otomasyon
    * Modelleme ve prototip geliştirme
    * Simülasyon
    * Gerçek zamanda veri okuma değerlendirme
    * Uzay robotiği
    * Teleoperasyon
    * Uzaktan algılama
    * Yer ve uydu sistemleri
    * Yüksek enerji sistemleri
    * Mekanik ve elektronik stabilite
    * Bilgisayar kontrollü modüllerin yazılımı
    * Gömülü sistem tasarımı
    * Donanım tasarımları ve uygulaması
    * Araç elektrik altyapısının tasarımı ve uygulanması
    * Tıpta kullanılan elektronik sistemlerin tasarımı, uygulanması, testi test edilmesi, kalibrasyonu
    * Bilgi iletimi ve dağıtımıyla ilgili sistemlerin gerçekleştirilmesi, geliştirilmesi, işletilmesi
    * Mikroelektromekanik sistemlerin tasarımı
    * ve teknolojinin tasarım ve analitik bakış açısı gerektiren tüm dalları

• quote:

Orjinalden alıntı: kuantum21

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nin uygulama alanları her geçen gün genişlemekte ve buna paralel olarak elektronik ve otomasyon sektöründe nitelikli elemana olan ihtiyaç hızla artıyor.Bölüm mezunlarının aşağıda sıralanan alanlarda iş bulma olanakları vardır.

* Savunma sanayi
    * Kablolu veya mobil haberleşme sistemleri
    * Kontrol ve kumanda sistemleri
    * Robotik, otomasyon
    * Modelleme ve prototip geliştirme
    * Simülasyon
    * Gerçek zamanda veri okuma değerlendirme
    * Uzay robotiği
    * Teleoperasyon
    * Uzaktan algılama
    * Yer ve uydu sistemleri
    * Yüksek enerji sistemleri
    * Mekanik ve elektronik stabilite
    * Bilgisayar kontrollü modüllerin yazılımı
    * Gömülü sistem tasarımı
    * Donanım tasarımları ve uygulaması
    * Araç elektrik altyapısının tasarımı ve uygulanması
    * Tıpta kullanılan elektronik sistemlerin tasarımı, uygulanması, testi test edilmesi, kalibrasyonu
    * Bilgi iletimi ve dağıtımıyla ilgili sistemlerin gerçekleştirilmesi, geliştirilmesi, işletilmesi
    * Mikroelektromekanik sistemlerin tasarımı
    * ve teknolojinin tasarım ve analitik bakış açısı gerektiren tüm dalları

Bu saydıklarının arasında öyle maddeler var ki Türkiye'de yapan toplasan 10 mühendis vardır.

• Doğru seçim yaptın hacım sen makine akar ya. heryerde makineci arıyorlar ya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.