Şimdi Ara

Ultrabook Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Mimarlık okuyacağım ve bilgisayarımı yenilemem gerek. Ayrıca müzik prodüksiyonu da yapıyorum. Macbook Pro 13 (Giriş seviyesi olan) ve Asus Zenbook 13 (UX343) arasındayım. Bilgisi olan yazabilir mi? Başka tavsiyeleriniz varsa belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanSel -- 10 Ağustos 2020; 14:2:7 >

• Macbook ve ultrabook mimarlık için hiç uygun değil. Gaming laptop alman lazım. Bütçen nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gkbrks G kullanıcısına yanıt
    10 belki 11 liraya kadar. İlginize teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam bu ekran kartı direk çizimler için tasarlanıyor. Hafif olsun isterseniz ms gf63 thin serisine bakabilirsiniz. Bu seri amazonda kaldıysa fiyatları orada daha uygun. Ama hafif olan bu seri malzeme kalitesi olarak diğer msi laptoplar kadar iyi değil. Hafif yapmak için plastik kullanılmış. i7 işlemcili bir model almalısınız. U serisi olmasın. H serisi olması lazım. Lenovo L340 serisin fiyatı daha uygun ama ısınma sorunu var sanırım. Ram de tek slot. Mimarlık için baya ram gerekiyor. Birkaç sene sonra 16 da sıkıntı çıkarabilir. L340 serisinin yeni serisi çıktı. Ideapad gaming 3i. Hepsiburada’da i5 olan modeli satılıyor. İ7 modelini beklyebilirsiniz. Asus TUF serisi tavsiye etmem baya ısınıyor. Monster laptoplar basit işlerde max 3 saat dayanıyor. Biraz daha uzun giden markalar var. Dell laptoplarda da teknik servis anlamında sıkıntı var biraz. Msi de o anlamda iyi değil de. Sizin alabileceğiniz G5 SE serisi var mesela dell’in malzeme kalitesi baya kötü. Direk şu marka olsun derseniz bakabilirim. Tam kriter de söylerseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkbrks -- 10 Ağustos 2020; 14:43:12 >

Asus ve HP iyi markalar. Bu ikisinden olabilir. Kriter yazmamı istemişsiniz, benim için performanstan sonra dış görünüşü de önemli. İlk mesajda dediğim Asus modeli gibi zarif dursun da isterim. Teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o dediğim hp modele bakın o zaman bataryası da iyi gidiyor diye biliyorum. 70 wh olan modeli mi hatırlayamadım. 50 wh ise pek gitmez. Zarif dursun istiyorsanız 17 18k ya çıkmanız lazım. Hem hafif hem baya güçlü olanlar o civardan başlıyor. Asus rog strix ve zepyhrus g14 modeli hariç önereceğim bir model yok asusda.

pmden mesaj attım hocam bakarsanız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Tablet tavsiyesi
    11 ay önce açıldı
    Laptop tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• bende mimarlık için bilgisayar bakıyorum bu attığım asus u tip olarak beğendim ağır da değil özellikleride fena gözükmüyor ama hiç yorum yok internette nasıldır sizce?

• thMaz kullanıcısına yanıt
    Çok bilgim yok fakat arkadaşım da mimarlık okuduğundan onun için biraz araştırmıştım. Ekran kartı yetersiz gelir bence. Bütçen yetiyorsa en düşük 1660ti bak derim.

Edit: Ayrıca işlemciye de kafa yormana gerek kalmayacak. 1660ti gibi bir ekran kartına yeterli güç sağlamak için güzel bir işlemci zaten şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11_serhat_11 -- 10 Ağustos 2020; 19:38:46 >
  • açıkcası bende 1660ti ya da rtx2060lı bir pc istiyorum ama asus lenovo msi gibi markalarda fiyatlar çok uçuk max 10k bütçem o da çok iyi bi pc denk gelirse ancak... sanırım indirim denk getirmek gerekiyor bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.