Şimdi Ara

Ultrabook Dünyası Bölüm 1: '2si1 arada ultrabook'lar yeni video programımızda' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şimdi trasformer book lar da geldi artık hem tablet hem ultrabook

http://www.pcdepo.com/ultrabook-notebook-kat386.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lobelya20 -- 26 Mart 2013; 16:54:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoLdenBlog

Vay be sonunda diğer markalar Apple'ın 2008 yılında tanıttığı teknolojiye ulaşabilmiş.

Ultrabook kategorisinin MacBook Air'a karşı yaratıldığını herkes biliyordur umarım.

kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Ultrabook

Ultraboook'ların MacBook Air'e karşılık oluşturulduğunu anlamak için herhangi bir yazıya veya kanıta gerek yok ki zaten :) Hepsi ticari markalar, ticaret yapıyorlar. Müşterilerin tercihlerine göre yeni konseptler çıkacaktır. MAcBook Air olmasydı bile ultrabooklar yine de gündeme gelirdi. Veya böyle hafif konseptleri önce intel çıkartabilir sonra MacBook Air'da çıkabilirdi vs. vs. bunlar çok normal şeyler..

Önemli olan iki dev firmanın bu konseptleri daha da geliştirmek için bir yarışa girmeleri..Umarım kendi konseptlerini daha fazla satalbilmek için böyle bir yarışa girerler, zira bu yarıştan biz tüketiciler fayda görürüz. Zaten böyle ticari yarışlar olmasa tüketici olarak bizleri düşüne olmaz (bu yarışta da tüketiciyi değil yine ceplerini düşünüyorular ama ucu fayda olarak bize dokunuyor :) )

Bu arada diğer markaların değil de intel'in Apple'in 2008 yılındaki teknolojiye yeni ulaştığı görüşüne katılmıyorum. Bence daha ileri teknolojiler de var ellerinde ancak birinci amaçları (ki bu normal) para kazanmak olduğu için sırayla sergiliyoırlar teknolojilerini. Apple ise bu ortaya çıkarmada biraz önden gidiyor zira ürünleri çok pahalı ve fazlaca tekelci olduğu için diğer markalara göre sürekli olarak farklı bir konsept ortaya koymak zorunda yoksa ticari olarak zarar görür. Apple diğer markalardan farkını bu noktada ortaya koyarak (teknolojileri daha önden sergilemek) diğer eleştirilecek noktalarını örtüyor.. İntel ise ben daha ucuza sunuyorum diyerek eleştirileri alttan alıyor, bekleyin işte demeye getiriyor..al birini vur öbürüne :)) (Intel HD3000 'nin şimdi kümse yüzüne bakmaz, i3 işlemcinin kimse yüzüne bakmaz ama daha 2 sene geçmedi üzerlerinden. intel HD3000 piyasa sürülürken HD4000 ellerinde yokmuydu sanki??? )

Ben bo Apple'cıların yok taklit , yok zaten Apple 'da var vs. gibi mesajlarını anlayamıyorum bir türlü (lafım size değil, sadece bir tespitte bulunmuşsunuz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 26 Mart 2013; 11:13:05 >

• Toshiba bu işin en iyisi üzerinde normal notebooklarda olan slotların hepsi var hafiflik için birşey feda etmek zorunda değilsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: AYSIN

Toshiba bu işin en iyisi üzerinde normal notebooklarda olan slotların hepsi var hafiflik için birşey feda etmek zorunda değilsin..

Parayı veren düdüğü çalar hesabı :) parayı verirsen elbette dediğin doğru, ancak 1000 -1200 dolar civarında fiyata o toshiba'yı alamazsın.. Ben Lenovo Yoga 13 kullanıyorum, Toshibaların tuochpad'i malesef bütün diğer özelliklerinin yanında yetersiz kalıyor (bana göre)

Ayrıca intel çok katı kurallar koyuyuor Ultrabooklar için, o kuralların dışına çıkılırsa ultrabooko etiketi (ki intel'e lisanslı) veya ismi konulamayacak üzerine. Örneğin artık Ultrabook'ların dokunmatik olması gerekiyor, dokunmatik ekranı yoksa istediği kadar hafif olsun, istediğin kadar slot olsun ultrabook olamayacak..hafif laptop olacak vs. pili 'de videodan anlaşıldığı kadarı ile 8 saat sınırı gelecek gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: masculine

donanım haberi yok diyenler için işte size en güzel örnek.ultrabook lar güzel de. windows rt olaylarıda bir çözülse daha güzel olur.rt nin tablet ler için yapıldığının farkındayım.daha denemedim windows 8 i beğenen var beğenmeyen var.

RT hoşunuza gitmiyorsa zaten alternatifi Windows 8...windows rt olayında çözülecek bir şey yok ki..yani kastınız masaütüne yazılım kurabilmek ise (RT 'de masa üstü sadece ofis programları içn kullanılabiliyor) çözülmüş şekli win8 oluyor zaten..RT'nin android sistemlere göre tek üstünlüğü üzerinde ofis programları ile gelmesi ve ofis yazılımlarının rahatlıkla kullanılabilmesi. Bu ciddi bir avantaj ama tek başına yeterli değil..Bana göre de tabletler için Android işletim sistemleri -en azından şimdilik- daha çekici geliyor. Zira Metro arayüzü androdidekiler kadar kişiselleştirilebilir durumda değil...
    Gerçi buradaki konu da Windows 8 veya RT değil..Ultrabooklar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 26 Mart 2013; 15:17:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drlevent

quote:

donanım haberi yok diyenler için işte size en güzel örnek.ultrabook lar güzel de. windows rt olaylarıda bir çözülse daha güzel olur.rt nin tablet ler için yapıldığının farkındayım.daha denemedim windows 8 i beğenen var beğenmeyen var.

RT hoşunuza gitmiyorsa zaten alternatifi Windows 8...windows rt olayında çözülecek bir şey yok ki..yani kastınız masaütüne yazılım kurabilmek ise (RT 'de masa üstü sadece ofis programları içn kullanılabiliyor) çözülmüş şekli win8 oluyor zaten..RT'nin android sistemlere göre tek üstünlüğü üzerinde ofis programları ile gelmesi ve ofis yazılımlarının rahatlıkla kullanılabilmesi. Bu ciddi bir avantaj ama tek başına yeterli değil..Bana göre de tabletler için Android işletim sistemleri -en azından şimdilik- daha çekici geliyor. Zira Metro arayüzü androdidekiler kadar kişiselleştirilebilir durumda değil...

hayırlı işler rt den girdik android den çıktık. ben kendi adıma değil rt kullananlar için sadece temennide bulundum. konunun ultrabook olduğunun farkındayım. ultrabook yerine bir tablet almayı tercih ederim. masaüstü pc var evde. Sadece ssd almaya niyetim var araştırma yapıyorum. herkesin tercihi farklı.tablet alırsam iPad düşünüyorum. android Tablet almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 26 Mart 2013; 16:13:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drlevent

quote:

hayırlı işler rt den girdik android den çıktık. ben kendi adıma değil rt kullananlar için sadece temennide bulundum. konunun ultrabook olduğunun farkındayım. ultrabook yerine bir tablet almayı tercih ederim. masaüstü pc var evde. Sadece ssd almaya niyetim var araştırma yapıyorum. herkesin tercihi farklı.tablet alırsam iPad düşünüyorum. android Tablet almam.

Ultrabook yerine tablet düşüncesi - bana göre - yanlış bir değerlendirme olacaktır. Ultrabook ve tablet birbirinden çok farklı şeyler. Bir tablet hiç bir zaman ultrabook'un yerini tutmaz. Ultrabook bildiğiniz laptop bilgisayar, avantajı taşınabilirliği, uzun pil ömrü vs. Tablet ise malum. Zaten taşınabilir bir bilgisayar ihtiyacını yoksa (evdeki PC işimi görüyor demişsiniz) elbette ki tablet daha doğru bir şeçim olabilir. (daha hafif, kullanım amacı farklı). Bence tabletler 9 inç'i geçmemeli. Windows RT'nin ultrabooklarla ilgisi yok, tamamen tablet'ler için geliştirildi -ve sanırım geliştirilmeye devam edecektir-
    Bu arada ultrabook'lar da tabletin yerini tutmaz. Ultrabooklar ne kadar hafiflerse hafiflesin tabletler kadar hafif olamaz, kaldı ki 13.3 inç ekran bir tablet için çok büyük zaten. Hafif olsa bile tek başına bu bir sorun.İstediğin kadar ekranı evir , çevir, katla farketmez. ekran boyutu ve ağırlık sebebi ile bir tablet olamazlar. Tablete çevrilebilir gibi olmaları olsa olsa ekstra bir özellik olur. Ultrabooklar genel olarak iyi bir taşınabilir laptop, kötü bir tablet (günümüz itibari ile).

Dokunmatik ekran mecburiyeti de onları tablet yapmıyor. İntel dokunmatik ekranı normal PC uygulamaları için de vazgeçilmez yapmaya çalışıyor. Eminim önümüzdeki 3-5 sene içerisinde tüm monitörler (masaüstü pc ler dahil) dokunmatik olmaya başlayacak. Zira TV'lerin bile dokunmatik olanları çıktı (ne gerek varsa :) )

Not: Ya bu arada ben kendimi eleştirmiştim konu ultrabooklar diye, sizi değil..zaten konu da ultrabook'a dönmüş oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 26 Mart 2013; 16:41:05 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.