Arkadaşlar izlemekten büyük zevk aldığım bu sporu sevenleriyle birlikte tartışacağımız ve yeni maçlardan haberdar olacağımız bir yer bulunsun istedim. Aşağıda wikipedia sitesinden aldığım UFC'yi tanıtan bir bilgi notu ve dahada aşağısında UFC maçlarından video görüntüleri olacaktır.
Ultimate Fighting Championship A.B.D kaynaklı, dünyanın en büyük M.M.A (Mixed Martial Arts) organizasyonudur. Octagon adı verilen 8 kenarlı ringde dövüşülmektedir. Dövüşler Brezilya'nın Vale Tudo (Anything Goes - Her şey Serbest) organizasyonundan esinlenmiştir. Kuralsız müsabakalarla başlayan bu turnuvalar, zamanla çok uzayan dövüşler ve ciddi sakatlanmalardan sonra seneler içinde alınan kararlarla şimdiki halini almıştır. Bazı Kurallar Her round 5 dakikadır. Normal müsabakalar 3 round, unvan dövüşleri 5 rounddur. Roundu kazanan 10 puan, kaybeden ise 9 veya daha az alır. Roundlar arasında 1 dakika dinlenme arası vardır. Maçlar temelde şu şekilde kazanılır Nakavt Teknik nakavt Submission (pes etme, ettirme): Dezavantajdaki dövüşçü ya rakibine, ya yere vurarak, ya da sesli olarak pes ettiğini bildirir. Puan Çekilme Faullü Hareketlerden Bazıları Göze temas, vurma Kafa atma Saç çekme Isırma Cinsel organlara vuruş Yerdeki rakibin kafasına dizle vuruş Enseye vuruş Tarihe geçen UFC dövüşçüleri UFC denince ilk akla gelen efsanevi dövüşçüler şunlardır: Bas Rutten Royce Gracie Brock Lesnar Ken Shamrock Dan Severn: Greko-romen güreşçi (Türkiye'de de güreşmiştir) Randy Couture
Şu konu bir tutsa da şöyle adam gibi bir MMA muhabbeti yapsak ağız tadı ile...
Hemen konuya dalıyorum ,
Yarın ki UFC Live -da Jake Shields 'ın Jake Ellenberger -ı kanırtacağına inanıyorum zira GSP fena madara etmişti , bu maça sıkı hazırlanmış olsa iyi olur zira bütün kariyerini tehlikeye sokar bu yenilgi. Zira Jake Ellenberger -da kolay lokma değil ancak henüz Jake Shields 'ın level-ine geldiğine inanmıyorum. Jake Shields üstün BJJ tekniği ile kazanacaktır maçı bana göre.
UFC 135 -e gelirsek eğer :)
Jon Jones UFC -nin yeni süper star-ı bu aralar. Ancak henüz Rampage gibi bir adamla karşı karşıya gelmedi. Shogun yine %100 olmadığını söyledi yenilgisi için ama bence Jon Jones -u yaşı dolayısıyla sanırım fazla küçümsedi. Rampage ise yere alması oldukça zor bir adam. Boks -una kimse de laf etmez zira iyi baskı kurarsa ve Octagon -un merkezinde o kalırsa alma ihtimali var diye düşünüyorum. Ancak flash bir KO olması lazım zira aksi taktirde Bones -un hiç şakası yok. Paramı yatıracak olsam Jon Jones -a yatırırdım ancak gönlüm Rampage-in bir kere daha kemeri kazanmasından yana.
Diego Sanchez -in sakatlanıp yerini Josh Koscheck -e bırakmasının ardından bence maç 2 kat daha da zevkli hale geldi zira bu 2 adamında maçlarını seyretmeyi seviyorum. Josh Koscheck iyi bir güreşci ancak Matt Hughes -dan iyi mi acaba ? Bence değil , değil demeyelim ama aynı kefeye koyarım ikisini de. Matt Hughes için bu büyük bir maç zira kazanırsa ilk 10 -a sokar yeniden onu bu galiplik. Josh Koscheck zaten GSPye yenilmişti , 10 kere maç yapsalar onunda da yenilir bana göre bu yüzden Josh Koscheck bana göre aldığı karardan vazgeçmemeli ve Orta Sikler yolunu tutmalı. Muhtemelen bu maçın ardından gideceği yer de orası olacaktır. Zira Orta Siklet-de Anderson Silva'ya yem diye yedirirler onu. Adamın işi zor ne Welterweight ne de Middleweight şampiyonu için bir zorluk teşkil etmiyor bakalım nasıl kararlar alacak.
Takanori Gomi ise Tyson Griffin -e ilk defa KO -u tattırmıştı zira karşısında ki rakip bence ondan çok da iyi değil. Nata Diaz -da bence abisinde ki güç ve teknik yok dolayısıyla bu maçta Gomi'den sağlam bir KO bekliyorum.
UFC'de sırada ki maça sadece 5 gün kaldı
QUINTON (RAMPAGE) JACKSON
Kazandığı maç sayısı: 32 Kaybettiği maç sayısı: 8
JON JONES
Kazandığı maç sayısı: 13 Kaybettiği maç sayısı: 1
Kesinlikle Rampage Jackson 'ın kazanmasını istiyorum ancak paramı yatıracak olsam Jon Jones -a yatırırdım
Bu sırada UFC Live -ı seyrettin mi cumartesi günü ? Ne diyorsun Jake Shields -a ? Bence hakem hafiften erken atladı , 1-2 saniye daha bekleyebilirdi ama bence yine sonuç değişmezdi...
dostum seyretme şansım olmadı indirip izleyeceğim bir ara
Öyle ahım şahım bir şey yoktu aslında sadece ana maçı seyretsen yeterli olur.
Büyük maç bu gece, elinde izlemek için bağlantısı olan var mı?
gece 4 gibi olduğu için canlı izleyemedik ancak italya'nın sky paketi hariç canlı veren genellikle olmuyor ancak 2-3 ay sonra amerikan fox tv'de canlı yayınlanmaya başlanacak
Demin maçı izledim jon jones Rampage'e göre 1 gömlek daha üstün adam 4 raundu rampage'ten bir darbe almadan kazandı, 13-1 olan kariyerini 14-1 e çıkardı.
Jon Jones için hava civa diyordum ama şu an eminim ki bu adam uzun süre kemeri bırakmayacak elinden... Sadece Lyoto Machida için ufak bir umut besliyorum o kadar...
Horttt .... Anderson 'The Spider' Silva 1 numara ;)
arkadaşlar ben ufc nin bluray görüntülerini izliyordum
şimdi bir bakayım dedim ama bulamadım yeni görüntüler
son durum nedir acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: ogameci
arkadaşlar ben ufc nin bluray görüntülerini izliyordum
şimdi bir bakayım dedim ama bulamadım yeni görüntüler
son durum nedir acaba ?
UFC: Best of 2012: Year in Review Bluray
çıkmış hemen izleyeyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme