Şimdi Ara

Ülkü ocağına giden varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Öztürk Serengil

quote:

Orijinalden alıntı: Areyouradyo

quote:

Orijinalden alıntı: Öztürk Serengil

Beyler adam gibi cevap verin ya

Neden gidiyorsun hocam sebebi ne

Hocam bi insan ülkü ocağina neden gidiyorda o yüzdne gidiyorum bende

O insanlar neden gidiyor çok merak ediyorum bu ülkeyi sohbet muhabbet kurtarmıyor işte bu anlamıyoruz bu ülkede herkes ocaklarda kahvelerde ülkenin nasıl kurtarılacağını nasıl düzeltileceğini konuşuyor senelerdir icraat yok boş işler boş insanlar ne yazıkki

• Aradan 8 10 sene falan geçti bilmiyorum ki ne zaman açık olduğunu kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up beyler

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse düzgün bilgi vermemiş ama arkadaş ciddi ciddi gidecek belli ki. Ülkü ocaklarında 6-7 senelik bir teşkilatçılık geçmişim var. Hala eski ocak başkanlarımla görüşürüm.

İlk gittiğinde muhtemelen mahalle teşkilatlanması dahilinde gideceksin çünkü şuan okullar açık değil dolayısı ile okul teşkilatı olarak gitmiyorsun belli ki.

Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama anladığım kadarıyla sizi çevre liselere teşkilatlanma yapmak amacıyla çağırıyorlar. Neyse orada ne oluyor ne bitiyor anlatayım...

İçeri giriceksin bildiğin ev gibi yerdir genelde. Herkes geçer içeri oturur. Büyüklerden biri başlar anlatmaya veya ülkü ocaklarının amacını ve varoluşunu anlatmaya. Konuşulacak konu değişkendir yani yeni gelene belli standart anlatılacak birşey yoktur. 80 dönemlerini anlatabilirler ve komunistlerle nasıl mücadele verdiklerini anlatabilirler. Milliyetçiliği anlatabilirler veya direk ülkücülüğün ne olduğunu anlatabilirler. Sohbetler çok uzun olur o yüzden eğer Ailen geç saatlere kadar dışarda durmana izin vermiyorsa, hiç çekinmeden izin iste birşey yapmazlar yani yemezler seni.

Muhtemelen seni birkaç kere daha çağırıcaklardır ortama ısınman için. Isınmaman için bir neden yok çünkü oradaki çocuklar da aynı senin gibiler öyle eskisi gibi adam vuran falan elemanlar çok fazla değil.

Sen oraya ilk gittiğin zamanlar herkesin gerçekten delikanlı ve vatansever insanlar olduğunu zannediceksin, hak yemeyen insanlar olduğunu sanacaksın ancak durum ne yazıkki öyle değil. İleriki zamanlarda ocak başkanlarının bu işi aslında dava için değilde para için yaptığını anlayacaksın (bkz. dergi paraları). Aynı şekilde ilçede ve ilde mhp tabanındaki başkanların da para için bu işi yaptıklarını anlayacaksın.

Ülkü ocaklarının sana hiçbir katkısı olmayacak. Seni kültürlü bilgili birey yapmayacak. Hatta aksine seni miting yerlerine gelmen için ısrar edecekler veya afiş asmak gibi broşür dağatmak gibi işlerde seni kullanacaklar.

Ülkü ocaklarına gideceğine karı kızla takıl emin ol hem sana katkı sağlar hem de zamanını boşa geçirmemiş olursun (bu dediğimi ülkü ocaklarına gittikten 6 sene sonra anlarsın).

Ben lisedeyken okul başkanıydım. Sıfırdan 50 kişilik teşkilat kurmuştum. Çoğu üniversiteyi kazandı çok şükür. Ve şimdi hiçbiri ülkü ocaklarına gitmiyorlar haklı olarak. Okul başkanıyken başıma gelmedik olay kalmadı. Hocalar okuldan atmak için elinden geleni yapmışlardı. Buna rağmen ülkü ocakları benim arkamda olmadı. Ben onlara hizmet ettim ama onların bana daha bir faydasını dahi göremedim.

Sonuç olarak ülkü ocakları seni daima kullanır bu kesin bir gerçektir. Eski ülkücülerin hepsine sorun hep aynı şeyi diyeceklerdir.

Bana kalırsa, gitme. Gitme arkadaş daha güzel şeyler yap şu gençlik çağlarında. Emin ol bütün ideolojildr bomboş. Sağcılık solculuk o kadar salakça şeyler ki inan bunu üniversiteye gidince daha iyi anlarsın.

Edit: Düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirjoe -- 20 Temmuz 2017; 21:7:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sirjoe

Kimse düzgün bilgi vermemiş ama arkadaş ciddi ciddi gidecek belli ki. Ülkü ocaklarında 6-7 senelik bir teşkilatçılık geçmişim var. Hala eski ocak başkanlarımla görüşürüm.

İlk gittiğinde muhtemelen mahalle teşkilatlanması dahilinde gideceksin çünkü şuan okullar açık değil dolayısı ile okul teşkilatı olarak gitmiyorsun belli ki.

Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama anladığım kadarıyla sizi çevre liselere teşkilatlanma yapmak amacıyla çağırıyorlar. Neyse orada ne oluyor ne bitiyor anlatayım...

İçeri giriceksin bildiğin ev gibi yerdir genelde. Herkes geçer içeri oturur. Büyüklerden biri başlar anlatmaya veya ülkü ocaklarının amacını ve varoluşunu anlatmaya. Konuşulacak konu değişkendir yani yeni gelene belli standart anlatılacak birşey yoktur. 80 dönemlerini anlatabilirler ve komunistlerle nasıl mücadele verdiklerini anlatabilirler. Milliyetçiliği anlatabilirler veya direk ülkücülüğün ne olduğunu anlatabilirler. Sohbetler çok uzun olur o yüzden eğer Ailen geç saatlere kadar dışarda durmana izin vermiyorsa, hiç çekinmeden izin iste birşey yapmazlar yani yemezler seni.

Muhtemelen seni birkaç kere daha çağırıcaklardır ortama ısınman için. Isınmaman için bir neden yok çünkü oradaki çocuklar da aynı senin gibiler öyle eskisi gibi adam vuran falan elemanlar çok fazla değil.

Sen oraya ilk gittiğin zamanlar herkesin gerçekten delikanlı ve vatansever insanlar olduğunu zannediceksin, hak yemeyen insanlar olduğunu sanacaksın ancak durum ne yazıkki öyle değil. İleriki zamanlarda ocak başkanlarının bu işi aslında dava için değilde para için yaptığını anlayacaksın (bkz. dergi paraları). Aynı şekilde ilçede ve ilde mhp tabanındaki başkanların da para için bu işi yaptıklarını anlayacaksın.

Ülkü ocaklarının sana hiçbir katkısı olmayacak. Seni kültürlü bilgili birey yapmayacak. Hatta aksine seni miting yerlerine gelmen için ısrar edecekler veya afiş asmak gibi broşür dağatmak gibi işlerde seni kullanacaklar.

Ülkü ocaklarına gideceğine karı kızla takıl emin ol hem sana katkı sağlar hem de zamanını boşa geçirmemiş olursun (bu dediğimi ülkü ocaklarına gittikten 6 sene sonra anlarsın).

Ben lisedeyken okul başkanıydım. Sıfırdan 50 kişilik teşkilat kurmuştum. Çoğu üniversiteyi kazandı çok şükür. Ve şimdi hiçbiri ülkü ocaklarına gitmiyorlar haklı olarak. Okul başkanıyken başıma gelmedik olay kalmadı. Hocalar okuldan atmak için elinden geleni yapmışlardı. Buna rağmen ülkü ocakları benim arkamda olmadı. Ben onlara hizmet ettim ama onların bana daha bir faydasını dahi göremedim.

Sonuç olarak ülkü ocakları seni daima kullanır bu kesin bir gerçektir. Eski ülkücülerin hepsine sorun hep aynı şeyi diyeceklerdir.

Bana kalırsa, gitme. Gitme arkadaş daha güzel şeyler yap şu gençlik çağlarında. Emin ol bütün ideolojildr bomboş. Sağcılık solculuk o kadar salakça şeyler ki inan bunu üniversiteye gidince daha iyi anlarsın.

Eyvallah hocam saol

• quote:

Orijinalden alıntı: sirjoe

Kimse düzgün bilgi vermemiş ama arkadaş ciddi ciddi gidecek belli ki. Ülkü ocaklarında 6-7 senelik bir teşkilatçılık geçmişim var. Hala eski ocak başkanlarımla görüşürüm.

baskan su an siyasi gorusunuz nedir

• Hiçbir siyasi görüşüm yok. Sağcı veya solcu değilim. Benim için önemli olan insan tipi: Ahlaklı insandır.

Mutlu olmaya çalışıyorum ve kendi hayatıma bakıyorum. Kendimi geliştirmeye bakıyorum. Keşke en başından bu şekilde yapsaymışım. Neyse bu da bir tecrübedir diyelim...

• Gitme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha bilgilendirme yapayım ülkücülük hakkında.

Ülkücülük Türkçe kelime anlamı itibariyle hedefçilik,gayecilik anlamına gelir. Ancak ülkücülerin lideri Alparslan Türkeş buna çok farklı bir anlam yüklemiştir ve şu şekilde tanımlamıştır.

Ülkücülük: Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletini bünyesinde barındırmak, yaşamak ve yaşatmaktır.

Eleştri: Türklerin islamiyeti kabulu ile bu ideoloji aslında kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak günümüzdeki yaşanan islamiyet ile birlikte akıllara şu soru gelir; Hangi islam? Tam olarak bu soruya cevap bulunamadığından sürekli geçiştirilir. Çünkü şuan halihazırdaki müslümanlar çok fazla bölündü. Ülkücülerin içlerinde bazıları Aleviliği kabul ederken bazırları etmez. O yüzden çok tartışmalı konudur. Türklük gurur ve şuuru ise Türk kültürünü yaşamaya çalışmak. Ancak ne yazıkki ülkücülerin içlerinde Türk kültürünü yaşayan bir insan bile görmedim. Türk kültürü günümüzde bitmiş durumdadır. Yaşayabilmek için Türklüğü çok fazla araştırmanız gerekir. Türklük konusunda kitaplar yazmışlardır ve hala bitirememişlerdir. Bu konu çok uzun bir konu.

İşin ilginç tarafı Alparslan Türkeş de ölmeden önce "Ben hayatımda hiç ülkücü olamadım" demiştir. Aslında çok doğru demiştir çünkü ülkücü olabilmek kolay birşey değil. Büyük bir çaba ister. Günümüzde ben ülkücüyüm diyenler aslında sözde ülkücü yani gerçek bir ülkücü bulabilmeniz çok zor.

Ayrıca Alparslan Türkeş in ülkücülere hedef gösterdiği 9 ışık doktrini vardır.

1)Milletçilik

2)Ülkücülük

3)Ahlakçılık

4)Toplumculuk

5)İlimcilik

6)Köycülük

7)Hürriyetçilik ve şahsiyetçilik

8)Endüstri ve teknikçilik

9)Gelişmecilik ve halkçılık

Yukarıdaki hedefler güzel hedeflerdir. Ancak yine de eleştirilebilir. Benim en çok eleştirdiğim noktalardan biri ise; Ülkücülerin kapitalizme karşı olup ta farklı bir ekonomi modeli önermemesi.

Arkadaşlar okursanız araştırırsanız bazı çelişkiler saçmalıklar olduğunu gözlemlersiniz. Ben çok ideoloji araştırdım ve en iyi ideolojinin Ahlak ve mutluluk olduğuna karar verdim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.