Şimdi Ara

Ülkenin ve Gençlerin Geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 17 tane ülke gezdim.. Bizim ülkemizin her zaman ayrı bir havası var fakat insanlar..!

Toplumumuz birbirine düşman bir şekilde büyüyor.. Yok ayağıma bastın metrobüste kavga çıkar yok yolda yol vermedin sol şeriti meşgul ediyorsun arabanın önünü kesip sopalarla 3-4 kişi iner.. Yani ülkede hiç birlik beraberlik yok yani açıkcası şöyle örnek verim yurtdışında insanlar birbirine saygılı yardımsever bazen diyorum acaba onlar müslümansa biz neyiz.. Yani ne bilim tarihimize bakıyorum bazen Osmanlının önünde herkez diz çökerken bu ülke nasıl bu hale geldi diyorum Gençlerimizin çoğu arapların bizi sırtımızdan vurduğunu bilmiyor bende anlatmaktan ziyade filmlerle örnek veriyorum Lawrance of Arabia ve Queen of Desert Geçen caddeden iniyorum 7-8 tane suriyeli genç kızı taciz etmeye çalışıyorlar bizde 3-4 kişiydik hemen müdahale ettik.. utanmıyormusunuz dedim ülkenizde savaş var hem kaçıyorsunuz hem taciz ediyorsunuz bir kaç esnafta şiddetli olarak onları kovmaya çalıştı gençlerin içinden 1-2 tanesi türkçesi yarım yamalak dönüp şöyle dedi.. Sizin enayi devletiniz bize para veriyor vergi almıyor niye gidelim ki dedi ülkem burası benim.. Sonra çektiler gittiler..

Gençlerimize bakıyorum kendilerini geliştirmek için pek çaba harcamıyorlar.. Ve şimdiki gençlerimiz aşırı bir küfürbazlık içinde bazen ben bile diyorum yuh ya ağzım açık olan biteni izliyorum.. bizim zamanımız ne güzeldi.. Bayramın tadı vardı eve büyükler gelince o dinlediğimiz sohbetler olsun çok keyifliydi.. Şimdi cafelerde oturup ellerinde telefonlar birbirlerine yazıyorlar..

Birde yurtdışındayken şu dikkatimi çekti insanların çok aktif hayatı var yani bir cafeye gidersiniz insanlar çok keyifli bir akşam geçirir eğlenir ama herkez dikkat eder 7den70e
    Yani konuşurken bağıra bağıra değilde mütevazi bir dille sohbet ederler.. Biz cafeye gittik geçen 1 tane grup vardı kendimizden çok onları dinledik Birde bağırırken küfürde koyuyorlar araya..

Birde online oyunlar vardır akşamları işten gelince 1-2 saat oynarım.. Yaa arkadaş diğer ülkelere nazaran bizde sadece küfür var.. Adam beni tanımıyor etmiyor bir hata yaptıkmı küfüre başlıyor A dan Z ye kadar yani açıkcası.. Şöyle bir önerim olur gençlerimiz bunun bilincinde olup kendini geliştirmesi ve çevresindeki arkadaşlarıda geliştirmesi belkide bir kesim düzelmeye başlayıp tüm kesime yavaş yavaş dağılması..

Hastanelere gelirsek allah kimseyi düşürmesin sağlam girersiniz ölü çıkarsınız.. Yani bu dediğimde sadece büyük şehirler için istanbul özellikle :)

Almanyada bir ara fenalaştım hastaneye gittim.. Şöyle şöyle bir sorunum var doktor hemen beni muayene etti.. Açıkcası biraz afalladım adam bir sürü test yaptı sonra dediki
    sizin testlerde herhangi bir sorun göstermemesine rağmen böyle birşey olduğu için teşhisi koymak için 1 gün kalıcaksınız sonra doktor ne etti ne yaptı bana hastalığımı söylemeden
    beni bırakmadı ve o kadar iyi ağırlandım ki yine dedim biz müslümansak bunlar ne :) Hastnede 1 gün boyunca aralıklarla doktor geldi halimi sordu birşeye ihtiyacım varmı 1 gün sonra verdiği ilaçlar sayesinde kendime geldim.. Yani aslında şunu düşünürdüm.. Niye bizim ülkemiz böyle değil..

Yurtdışında okul durumuna gelirsek Öğretmenler gençlerin gelişmesine biraz daha katkılı nasıl derseniz şöyle bizde belirli bir saat vardır.. Öğretmen kendini belirli bir saat belirli konuları odaklamıştır o gün o konuları anlatır anlayan anlar anlamayan mal mal bakar.. Yurtdışında okuyan bir arkadaşımın yanına gittim büyük bir salonda öğretmen ders anlatıyor bende arkadaşımın yanına oturdum.. Ve bazı öğrenciler ders bittikten sonra başka ufak bir sınıfa gitti öğretmen orda ne anlattıysa anlamayan öğrencilere daha ayrıntılı anlıcak şekilde anlatmaya başladı. Yani Öğretmenlerde inanılmaz eğitime destek harcıyor..

Hak aramaya gelince inanılmaz hızlı işliyor ebay den anfi aldım ve bozuk geldi satıcı bozuk değil demesine rağmen ben kargoyu açmadan video çekiyorum hep :) Neyse birine gittim bu konuda yardımcı olması için hiç mahkemeye bile çıkmadım 1 haftada param iade edildi :)

istanbulda çalışırken işten mesai paramı alamadım onun için dava açmıştım size şöyle söylim 3-4 senedir dava devam ediyor :D Yani düşünün gelişmesi gereken o kadar çok şey var ki saymakla bitiremiyorum..

Almanya dan örnek vermek gerekirse yaklaşık maaşlar 1500-2000 euro arasında ama devlet insanına extra bir güvence veriyor evinin kirası , çocuk başına para , her ay extra para , ücretsiz sağlık hizmeti , Vergiler düşük ,Eğitim ücretsiz vb vb.

Asgari ücrete hiç gelmek istemiyorum.. Ne yazikki Devletimiz insanına pekte değer verdiğini söyleyemem..!
    Herkezin en büyük sıkıntısı ama kendini geliştiren bir toplumun asgari ücretten daha fazla kazanacağına inanıyorum..

Örnek vermem gerekirse istanbul gibi bir yerde

kira : 1000
    faturalar : 500
    istanbul kart : 213 TL x 2 : 426TL
    Yiyecek giderleri : Günlük 50 TL aylık :1500 TL eder

3.426 TL
    2.800 TL asgari ücreti çıkar

626 TL zararımız var ve sosyal aktivite yok gezme yok bunun içinde

Bu konuyu öncelikle gençlerin biraz daha bilgilenmesi ve belkide gelişmesine +olarak katkı sağlarım amacınla yazdım..

• O lafı diyen suriyelilere 2 şer tane patlatmadan gönderdiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir yazı teşekkür ederim.Haklısınız gerçekten elin suriyesine kaç milyar tl ödenek ayrılır ama kendi vatandaşını düşünmez bu devlet.Dış politika hatalı eğitim politikalı hatalı.Neresinden tut elinde kalıyor.Vergiler desen almış başını gitmiş.Ama insanları anlamak zor.Mitinge çıkıp kutsal kitap sallayınca oyu kapıyor hemen.

Edit:Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InScienceWeTrust -- 3 Kasım 2017; 18:22:6 >
  • Asgari ücret az diye ağlamaya hiçbirinizin hakkı yok. Haydar baş burada size 5000 TL asgari ücret vereceğim derken dalga geçiyorsunuz madem öyle 1400 lira ile idare edin kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne Suriye'den ne de Filistin'den kaçıp buraya gelenlere zerre kadar sempati duymuyorum. Mutlaka haklı nedenlerden dolayı gelen vardır ama büyük çoğunluğu sadece zor durumdaki ülkesini terkedip kaçtı, bildiğin savaş firarisi bunlar. Ülkesi kötü yönetilse başka bir ülkeye savaş çıkmadan gitmiş olsa yine anlarım. Ben hiç bir insan hakkında ayrım yapmazdım ta ki Suriyelilere devletin nasıl sahip çıktığını görene kadar.

Bizim gençliğe ve ülkeye gelecek olursak... Bu saatten sonra ikisi de pek düzelmez gibi geliyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.