Şimdi Ara

Ülkenin tamamını İstanbul, Ankara gibi sanmayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ülkemizin çok güzel turistik yerleri var ama yaşamak için millet zevkinden gelmiyor buralara.
  • Dreiunddreißig kullanıcısına yanıt
    Başlığı açan kişi olarak cevap veriyorum.

Tartışılan konu neden İstanbul'a gittikleri değil, İstanbul'da kendi istekleriyle bulunmalarına rağmen sanki onları oraya çivilemişler de bir yere gidemezsin demişler gibi söylenip durmalarıdır.

Göçmenleri karıştırıp konuyu dağıtma başka başlık altında tartışalım onu.

İş imkanı var orada muhabbeti de yalan nitelikli adam her yerde iş var. Niteliksizse ve sadece İstanbul'da iş bulabiliyorsa her fırsatta söylenip durması, her rüzgardan nem kapması sağlıklı bir psikolojinin göstergesi değil.

Ülke komple çok kötü deyip de yıllar boyu şu güzel ülkemi terk etmeyenlere ayrı ayar oluyorum. Lütfen ilk fırsatta uzaklaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selonya

Komik duruma düşüyorsunuz. Yok ülke şöyle yok şu paraya yaşanmaz yok trafik ''Türkiye'de'' çok kötü. Kardeş çık bir dışarı da bak.

Çok dertliysen de göç et çivilediler mi seni İstanbul'a?

tam anlamıyla olgnluktan ve bilgiden uzak bir başlık hele bazı mesajlar var evlere şenli 1500-2000 liradan aşşagı iş yokmuş devleti saymazsan ozel sektorde tanıdıgım mimar,piskolog gorevi yapan arkadaşlarım var onlar bile 2100-2200 tl para alıyorlar beyaz yakalı olmalarına ragmen tabi birde çalışma saatlarini söyleyim sabah 8 akşam 7 ye kadar çalışarak aldıkları para bu(cumartaseide çalışıyorlar haftada 1 gun tatil) şimdi sen söyle en aptalım diyene 2000 tl veriyolarsa bunlar ne alıyor?bu işleride oyle kolay bulmadılar aylarca aradılar hatta mimar olan işi değiştirmek istiyor ama başka iş yok,bu arada boş zannetmeyin bu arkaadaşları biri yuksek lisanslı diğeri surekli alandan kuırslar alıyor ve uzmanlıgın pratiğini arttırıyor... bu arkadaşlar ankadrada çalıştı...

artık bırakın cahilce konuşmaları...turkiye bir 3.dunya ulkesidir belli şartları turkiyenin neresine gidersen git aynıdır(mesela iş şartları,asgari ücret vs...)

• quote:

Başlığı açan kişi olarak cevap veriyorum.

Tartışılan konu neden İstanbul'a gittikleri değil, İstanbul'da kendi istekleriyle bulunmalarına rağmen sanki onları oraya çivilemişler de bir yere gidemezsin demişler gibi söylenip durmalarıdır.

Göçmenleri karıştırıp konuyu dağıtma başka başlık altında tartışalım onu.

İş imkanı var orada muhabbeti de yalan nitelikli adam her yerde iş var. Niteliksizse ve sadece İstanbul'da iş bulabiliyorsa her fırsatta söylenip durması, her rüzgardan nem kapması sağlıklı bir psikolojinin göstergesi değil.

Ülke komple çok kötü deyip de yıllar boyu şu güzel ülkemi terk etmeyenlere ayrı ayar oluyorum. Lütfen ilk fırsatta uzaklaşın.

evet konuyu ben yanlis anlamisim.simdi size noktasina kadar katiliyorum.Ama benim aklimda da bir soru var.Tamam Istanbul cok güzel bir sehir yüzyillarca imparatorluklar görmüs.Ama günümüzde bile sadece Istanbul varmis gibi davraniliyor.Bütün yatirimlar Istanbula yapiliyor.Istanbula yapilan yatirimlar diger sehirlere yapilsa mesela fabrika,avm vs gibi diger sehirlerimizde hem güzellesir hem de az da olsa is imkanlari düzelir diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yeni atanmış öğretmen ek derslerle 3 bin tl'ye yakın alıyor. Ablam da babam da öğretmen. Nereden biliyorsun uydurma geyiği yapma.

Bu kadar yalan çok fazla ama birader yeter. 3 bin alan öğretmen mi var yahu. Bir de yeni atanmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canım kardeşim ablam ve babam diyorum bordro mu göndereyim?
  • quote:

Canım kardeşim ablam ve babam diyorum bordro mu göndereyim?

Gönder gelsin. İki kuzenim bir amcam bir de kız arkadaşımın babası öğretmen. 3 bin lira maaş alan görmedim. Hem de ikisi Anadolu Lisesinde!

• Aç telefon sor kardeşim uğraşamam.
  • quote:

Aç telefon sor kardeşim uğraşamam.

Bordroya ne oldu birader.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

• İstanbul ne la :) ticaret için bile uğramadığım uğramak istemediğim şu güzel türkiyenin en berbat şehridir gözümde..

Çanakkaleliyim.. sırf o bahsettiğiniz düşük maaşlar geçim sıkıntılarından uzak durayım diye burada yaşıyorum bir kez olsun istanbulda yaşama fikri oluşmadı kafamda..

Hayvancılık yapıyorum sizin o istanbulunuzda yapma imkanı olmayan olay hani..
    Sabahları meraya cıkarıyorum koyunları oturuyorum ağaç gölgesine aksama kadar bir ileri bir geri geziyorlar bende keyifle yaban armutu toplayıp yatıp onları izliyorum gerekirse at biniyor köpeğimle oynuyor 20 dakıka uzaklıktaki sahile gidip denizime giriyorum.. aylık gelirim diye bir durum sözkonusu değil 1300 koyun sağım sistemi kurulu ne kadar süt okadar arpa geliyor.. yaşamak için illa ki istanbulda olmanıza gerek yok..

Ben dış ticaret ve uluslararası ilişkiler mezunuyum bu işe gümrükte çalışıp bıraktıktan sonra başladım bence hayat yaşanılması gereken bir olgu ve kendinizi istanbul gibi bir şehre hapsetmek yerine dışarı çıkıp alternatif işler arayabilirsiniz.

Burada gördüğüm kadarıyla herkes üniversite okuyup düzgün maaş alayım derdinde.. bakın illa ki üniversite okunanıza yada düzgün maaş alıcak iş aramanıza gerek yok demek istiyorum..

Dünyaya 1 defa geleceğiniz gerçeğini göz önüne alın çıkın ve tüm türkiyeye bakın.. mutlu olmak için 10.000tl maaş değil sevdiğiniz mutlu olduğunuz hayatı yaşamanız gerekiyor. Bunu başarmaya bakın. Yukarıda arkadaş antalyaya köy demişsin.. ne varmış köy olmasında ?

Tek gerçek şehir istanbulmuş vay be.. kriterleri neymiş ? Tüm gün avmlerde gezip dondurma yalayan zihniyetten başka bir görüş beklemek zaten en büyük hata.. 4 duvar arasında el bebek gül bebek büyümüş neslin evladı olmuş herkes ne değişik olgudur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HollandHolland90 -- 14 Temmuz 2014; 15:46:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BarışN

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Böyle işte. Yalan söylemek bedava değil ya, sallıyorlar.

Yeni başlayan öğretmen 3 bin alıyormuş. Bordro da yalan oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: HollandHolland90

İstanbul ne la :) ticaret için bile uğramadığım uğramak istemediğim şu güzel türkiyenin en berbat şehridir gözümde..

Çanakkaleliyim.. sırf o bahsettiğiniz düşük maaşlar geçim sıkıntılarından uzak durayım diye burada yaşıyorum bir kez olsun istanbulda yaşama fikri oluşmadı kafamda..

Hayvancılık yapıyorum sizin o istanbulunuzda yapma imkanı olmayan olay hani..
    Sabahları meraya cıkarıyorum koyunları oturuyorum ağaç gölgesine aksama kadar bir ileri bir geri geziyorlar bende keyifle yaban armutu toplayıp yatıp onları izliyorum gerekirse at biniyor köpeğimle oynuyor 20 dakıka uzaklıktaki sahile gidip denizime giriyorum.. aylık gelirim diye bir durum sözkonusu değil 1300 koyun sağım sistemi kurulu ne kadar süt okadar arpa geliyor.. yaşamak için illa ki istanbulda olmanıza gerek yok..

Ben dış ticaret ve uluslararası ilişkiler mezunuyum bu işe gümrükte çalışıp bıraktıktan sonra başladım bence hayat yaşanılması gereken bir olgu ve kendinizi istanbul gibi bir şehre hapsetmek yerine dışarı çıkıp alternatif işler arayabilirsiniz.

Burada gördüğüm kadarıyla herkes üniversite okuyup düzgün maaş alayım derdinde.. bakın illa ki üniversite okunanıza yada düzgün maaş alıcak iş aramanıza gerek yok demek istiyorum..

Dünyaya 1 defa geleceğiniz gerçeğini göz önüne alın çıkın ve tüm türkiyeye bakın.. mutlu olmak için 10.000tl maaş değil sevdiğiniz mutlu olduğunuz hayatı yaşamanız gerekiyor. Bunu başarmaya bakın. Yukarıda arkadaş antalyaya köy demişsin.. ne varmış köy olmasında ?

Tek gerçek şehir istanbulmuş vay be.. kriterleri neymiş ? Tüm gün avmlerde gezip dondurma yalayan zihniyetten başka bir görüş beklemek zaten en büyük hata.. 4 duvar arasında el bebek gül bebek büyümüş neslin evladı olmuş herkes ne değişik olgudur..

Hollandholland90 hocam mesaj kutuna bakabilir misiniz? Bir soru soracaktım.
    Konu sahibi arkadaşım konunu baltalıyorum kusura bakma

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.