Şimdi Ara

Ülkenin ekonomisi hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba öncelikle son 2-3 gündür dh konu dışında bu konu oldukça tartışılmaya başlandı bende bunun üzerine bişeyler yazdım çizdim
    amacım muhalif ya da yalaka olmak degil sadece siyasetten ve toplumsal meselelerden ilgilenmekten zevk alıyorum bunun için yazdım
    http://kisiselkaralamalar.tumblr.com/
    adresinde bir göz atıp yorumlarsanız sevinirim.

• Kimisi 10 sene önceki ekonomiye bakıp "ekonomimiz iyi diyor, kimisi de dünyayla kıyaslayıp "ekonomimiz kötü" diyor. İki görüş de doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Kimisi 10 sene önceki ekonomiye bakıp "ekonomimiz iyi diyor, kimisi de dünyayla kıyaslayıp "ekonomimiz kötü" diyor. İki görüş de doğru.

yorumun için teşekkür ederim.
  • aslında geriye bakmamak gerekir ama Türkiye gibi 2000 li yıllara kadar çok kötü vahim durumda olan ülkeler için mecburen bakıyoruz

eskiye oranla "iyi" ama yeterli bi "iyilik" derecesi değil
  • Ekonomi iyi filan değil akp başta olduğu süre zarfında da hiçbir zaman iyi olmadı

iktidara gelir gelmez devletin malını satmaya başladılar

Bir özelleştirme furyası aldı başını gitti herkesde devlette iş yapmıyor bari özelde iş yapsın deyip ses çıkartmadı

Haberlerde de sıcak para dolaşımda olduğu için iktidarın üzerine gidilmedi

Yunanistan da savaş çıktı euro bölgesi krizle boğuşuyor bizde sorun yok avrupanın en sağlam ekonomisine sahibiz gibi açıklamalar hükümetten gelmeye başladı

Nemi oldu millet yine sefil zengin daha zengin fakir daha fakir oldu beğenmediğniz yunanistanın bazı şakşakçıların eleştiri ve aşağılamalarına rağmen bizden kat kat üstünler
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

Ekonomi iyi filan değil akp başta olduğu süre zarfında da hiçbir zaman iyi olmadı

iktidara gelir gelmez devletin malını satmaya başladılar

Bir özelleştirme furyası aldı başını gitti herkesde devlette iş yapmıyor bari özelde iş yapsın deyip ses çıkartmadı

Haberlerde de sıcak para dolaşımda olduğu için iktidarın üzerine gidilmedi

Yunanistan da savaş çıktı euro bölgesi krizle boğuşuyor bizde sorun yok avrupanın en sağlam ekonomisine sahibiz gibi açıklamalar hükümetten gelmeye başladı

Nemi oldu millet yine sefil zengin daha zengin fakir daha fakir oldu beğenmediğniz yunanistanın bazı şakşakçıların eleştiri ve aşağılamalarına rağmen bizden kat kat üstünler

evet o yüzden sürekli kriz durumundayız , geçmiş yıllardaki gibi

• İktidar kim olursa olsun, ülkemiz de dünya standartlarına yetişmek için gelişecekti. Teknolojik, askeri, lojistik, altyapısal açıdan. O yüzden, bunu Akepeye bağlayıp da onlar olmasaydı bugünkü seviyedek olmayacaktık demek saçmalık.

NOT: Yazıyı okumadım, yukarıdaki arkadaşların yorumlarından yola çıkarak düşüncemi belirttim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guzel ulkemiz icin hic abc plani olmadi ki hep abd planlari devrede oldu kim soylediyse iyi soylemis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balomer -- 18 Nisan 2012; 19:18:06 >
  • Pilavlarını yiyip gelmişler yine.Yorumlarınız bu kadar sığ olduğu için aynı şekilde böyle cevap vermek lazım sizlere.Küçük tayyipcikler.
  • Öncelikle asgari ücret kıyaslaman yanlış daha doğrusu kıyaslarken kullnadığın mantık yanlış. Bu sebeple sana "purchasing power" kavramını araştırmanı tavsiye ederim.
    İkincisi, son paragrafın son cümlesi için "Lorenz Curve" ve dolaylı ilişkisi olan "lafer curve" kavramlarını incelemeni tavsiye ederim.

Ülke ekonomisi hakkında doğru tespitleri yanlış yollarla açıklıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunnis

Pilavlarını yiyip gelmişler yine.Yorumlarınız bu kadar sığ olduğu için aynı şekilde böyle cevap vermek lazım sizlere.Küçük tayyipcikler.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Öncelikle asgari ücret kıyaslaman yanlış daha doğrusu kıyaslarken kullnadığın mantık yanlış. Bu sebeple sana "purchasing power" kavramını araştırmanı tavsiye ederim.
    İkincisi, son paragrafın son cümlesi için "Lorenz Curve" ve dolaylı ilişkisi olan "lafer curve" kavramlarını incelemeni tavsiye ederim.

Ülke ekonomisi hakkında doğru tespitleri yanlış yollarla açıklıyorsun.

yorumun için teşekkür ederimdediklerini dikkate alacagım
  • ekonominin yorumunu istiyorsan git işlek bi caddedeki eski bir dükkana sor abi de işler 95 2000 05 10 da nasıldı de kaç para kazanıyosun kazandığının değeri nedir de?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.