Şimdi Ara

Ülkemizin Çözemediği Sorun , Sol Şerit (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sol şerit keşke sadece kara yollarında olsa.
    AVM lerde yürüyen merdivenlerde bile bu sorun mevcut.
    Merdivenlerde çıkarken bile bu sorun mevcut.
    Kaldırımda yürürken bile bu sorun mevcut.
  • Öncelikle senin gibi birinden korkacak bir sebebim yok bunu çok açık söylüyorum.Uşak Defterdarlığında Muhakemat Müdürlüğünde çalışıyorum.Yakup kim dersen herkes gösterir.Daralma yani okiş? Şimdi varsayımlarla hareket edeceksek hani demişsin ya belki ben hastaneye yetişecem diye, belki o adamın da dalgın olmasını gerektiren bir durumu vardı, kendin de yazmışsın sinirli bir şekilde ileri bakıyordu diye ve sonradan hızlanmış, olasılıklar çok anlayabilme kapasiten varsa tabi.32 yaşındayım 15 yaşından beri araba kullanırım senin yaptığın gibi PSİKOPATÇA bir hareketi hiçbir araca yapmadım emin olabilirsin.Yazdığın mesajı 18 kere okudum müdürlüğümüzdeki avukat arkadaşlara da okuttum ben mi yanlış okudum diye.'' Adamın hızı 180 vardı ben birden önüne kırdım adam arabamla bariyerlerin arasına girdi öyle kurtardı.'' diye yazdığını hukuk mezunu 8 tane avukat teyit etti onu da söyleyeyim.Bu hareket makul, ortalama zeka seviyesine sahip, mümeyyiz birinin yapacağı bir hareket değil.Acaba haplı falanmıydın araç kullanırken diye düşünmedim değil.Neyse fazla vaktini almayayım bana klavye delikanlısı demişsin ya bak adresimi yazdım yukarıya.Cidden herhangi bir korkum yok kendini fazla nimetten sayıyorsun bana göre.Bir de senin nasıl bir değer yargın var da ben ona laf söylemişim orayı çözemedim?Biraz daha aydınlatırsan sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

    Eğer işim gücüm yoksa yolu açana kadar arkasında durur selektör yağmuruna tutarım, yanından geçerkende küfür edercesine kornaya basarım.
    Belki anlarlar diye.

    Dikkat edin de biride küfür edercesine canınızı yakmasın. Mantiken haklı olsanızda sakat davranışlarla öyle arkasına geldiği gibi selektor yağmuruna tutmakta cahillik oluyor haberiniz olsun. 4-5 saniye beklemek öndeki müsade tanımakta işin raconunda efendiliğinde vardır. Belki yapıyorsunuz ancak atarlı yazışmanızdan pek seçilmiyor şayet.
  • Bu konuda sabaha kadar yazışırız,gerek var mı yok.Bu sana son mesajım.İkimiz de gece yatmadan bir muhasebe yapalım ne kadar haklı ne kadar haksız olduğumuz hususunda.Trafikte sen dahil kimsenin kılına bile zarar gelmemesi temennisiyle iyi geceler.Birbirimize cevap yazmayalım rica ediyorum.Saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkboyy

    İnsanlar ezilmişliklerini trafikte mi atmaya çalışıyorlar anlamıyorum herkes usta şoför herkes solda herkes basar uçar kaçar ben de genellikle sol şeridi kullanırım 220-230 giderim ama arkamdan araba gelirse yol vermekten gocunmam beni geçince ben aşağılanmış olmuyorum bir şey eksilmiyor insanların sağ şerit fobisini kırmak lazım

    Bende şunu anlamıyorum, ego patlaması yaşayanlar şöyle ustayım böyle ustayım aracı şuraya şöyle park ederimciler, şöyle slalom çakarım, arabamı caka, 220 den aşağı gitmem korkmam diyip, kendini bir halt sananlar iyi şöförlüğün bununla olmadığını gerçekten anlamayan zihniyetten bir halt olmaz.

    İyi şöforlük, adam gibi kurallara uyup, gerektiğinde basmasını bilen gerektiğinde sağa çekilmesini bilen ve usta şöforlüğün en büyük başarısıda trafik sürüş hayatı boyunca kaç kaza yaptığı ile ölçülür. Gencin teki çıkıyor bilmemne vlog kanalında arabayı yanlıyor, a bre salak bende yanlarımda yaptığın kazalarıda video olarak çeksende yüklesen bir görsek, 20-30 yaşındaki tavukların araçları belden aşağısı komple boyalı, her tarafa vura vura sürte sürte bir hal olmuşlar. Yemişim öyle çizgi parkını, hızını,arabanı şöfor değilsin aracını çarpıyorsan o vakit. İşin raconuda bu işte.

    Aracın basıyorsa basabiliyorsan git, elin köylüsü hanım ağasınında aracı nihayetinde 250 km yi görebilir. Paran varsa alırsın basarsın maharet mi? Motorunsa evet maharet ama şöforun değil sonuçta


    Arkadaş sorun egoda toplumsal eğitimde, sokakta andavaldan, krodan geçilmiyor. Trafikteki yayadan, sürücüsüne herkes sakat mentalitete sahip. Kırmızı yanıyorsa yaya olarak boşta olsa yol bekleyeceksin. işin raconu bu, akıllılık zeka değil, uçarak kaçarak araçların arasından yaya olarak geçmek felan. Sorun mentalitette. Sorunlu bir toplum yapısı var, eğitim sisteminin içine acı hardalı döküp, blenderdan geçiren bir devlet anlayışı var yıllardır. Eğitimsiz bir toplumdan da bir cacık olmuyor.

    DAha da düşecek kalite, yakında suriyeliler üreyip, türediğinde konuşamayan engellilerlede kavgaya karışacaz bu gidişle. Daha bunlar iyi günler.




  • sol şerit değil de kavşak olayı en büyük problem. hala kavşağa giren hiç durmadan geçiyor. kavşak içindekide garibim mecburi yavaşlıyor ve duruyor
  • Konu benim kaçla gittiğim değil gereksiz sol şerit kullanımı istediğim zaman istediğim kadar basarım kimseye soracak değilim şehir içi caddelerde de gidebildiğim kadar yavaş giderim mal geri gelir giden can geri gelmez hızımı hız sınırı değil reflekslerim ve aracımın ne kadar iyi durduğu belirler gerektiğinde transit de kullanıyorum clio da araca göre yola göre her şey değişir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hemide kamanlı

    Bu konuda sabaha kadar yazışırız,gerek var mı yok.Bu sana son mesajım.İkimiz de gece yatmadan bir muhasebe yapalım ne kadar haklı ne kadar haksız olduğumuz hususunda.Trafikte sen dahil kimsenin kılına bile zarar gelmemesi temennisiyle iyi geceler.Birbirimize cevap yazmayalım rica ediyorum.Saygılar..

    Bu mesajı görünce açıklama yapayım dedim.



    İlk olarak şurada bir yanlış anlaşılma olmuş. Ya da derdimi anlatamamışım. 180 le giden adamın önüne kırarken benim hızım da 140 civarındaydı. Orta sertlikte bir frenle benim hızıma düşebilirdi. Yani 60 la sol şeride atlamışım gibi bir algı oluşmuş sanırım. Psikopatça falan yazmışsınız çünkü ama o şekilde değil. Ve aramızda tahminen 4-5 araçlık mesafe vardı. Sıkıştırma olarak değil de önünü kesmek olarak düşünebilirsiniz. Onun bana yaptığı gibi. Ama adam frene basmak yerine sol şeridin soluna yanaştı ve benimle bariyer arasından hızla geçti. Yani bahsetmek istediğim adamın canına kastedecek bir şey yapmadım. Tam aksine ilk hareketten bağımsız olarak volvocu ikimiz adına da tehlikeli bir hareket yaptı.

    Ayrıca üstte adamın dalgın olmasını gerektirecek bir durum olabileceğini falan yazmışsınız. Alıntı yaptığım mesaja cevap verdiğim için önceki mesajdaki bir çok detayı es geçiyorum. Ancak bir tıp öğrencisi olarak söylüyorum, araba kullanabilecek şekilde bilinci yerinde olan bir insan ne ilaç içerse içsin ne travma geçirirse geçirsin 5 dakika boyunca korna ve selektöre tepkisiz kalacak şekilde dalgın olamaz. O seviyede bir insanın bırakın araba kullanmayı, konuşma ve yürüme gibi hayati faaliyetlerini yerine getirmesi bile çok zordur. Yani ortada kasıtlı yapılmış bir davranış var.

    İkinci olarak, ilk mesajınızı yazıp da sildikten sonra mesajınız silinse de bana o bildirim olarak geldi. Mesajın sadece başı gözüktüğünden ve bayağı da aşağılayıcı bir mesaj olduğundan size konudan ne yazdığınızı sordum. Siz de ilk mesajınızı yazmadınız ve 180 le giden araca direksiyon kıran bana neler yapar gibi bir şey dediniz. Size şöyle söyleyeyim ben otomobil genel ve ülke gündeminde takılan biri olarak bu forumda çok fazla karşısındakine hakaret eden 18 yaş altı çoluk çocukla muhatap oluyorum. Gerçek hayatta söyleyemeyeceği kelimeleri yazan tipler bunlar. Bunlara klavye delikanlısı denir. Siz de ilk mesajınızı sildikten sonra ne yazdın dediğimde bana yazmadığınız için direk bunlardan olduğunuzu ve bana ağır hakaret, küfür gibi şeyler dediğinizi düşündüm. Ve sert bir cevap verdim. İlk mesajınızı silmeseydiniz yine size cevap yazardım ama konu bu kadar uzamazdı. Bu mesajda ilk paragrafta yazdığımı ilk mesajımda yazıyor olurdum ve konu kapanırdı.

    Üçüncü olarak da ne forumda ne de trafikte kimseyle tartışmak isteyen biri değilim. Türkiyedeki kullanıcıların da birçoğundan daha bilinçli ve kurallara uyan biri olduğumu düşünüyorum. Üstteki konu hakkında bile çevremdekilerden ne kadar olumsuz tepki alsam da hepsi benim haklı olduğumu söylediler. Sadece deliyle deli olunmaz diyerek son kısımda gösterdiğim harekete tepki gösterdiler. Ben de kimsenin canına kastettiğimi düşünmüyorum. Öyle bir şey olduğunu düşünsem gelip de foruma yazmam zaten. Söyleyeceklerim bu kadar. Cevap yazmak ya da yazmamak size kalmış. Ben sadece sizin bu şekilde yorumladığınızı gördüğümden sizin gibi forumdaki arkadaşların da yanlış anlayabileceğini düşünerek açıklama yapma gereği duydum. Eğer kalbinizi kırdıysam kusura bakmayın.




  • Sol şerit olayı tamam da, bazı illerde sağa dönüşlerde kontrollü geçiş lambası olmamasına rağmen arkadaki denyonun geç geç diye korna çalması hangi insanlık suçu kapsamına girer acaba. Hele bir de bir takım trafik teröristlerinin kavşaklarda sola dönüş için en sağ şerite girip de önünüze mal gibi kırması ve korna çalıp hırlamasını tartışmak bile istemiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilenler bilir,sürekli ankara istanbul yaparım...

    size yemin ediyorum 66km/sa hızla sollama yapan gerizekalı var...

    solu boş,2 km öteden selektör yapıyorum ,5 saatte aheste aheste sola geçen var...bide arkadan bana selektör yapıyor öküz.

    sollama yapan tırı sollayan tır var ,3 şerit tır dolu...

    en feciside soldan saga geçerken iki şerit arasında frene basanlar var onlar tam zopalık...

    neyse otobanda durum feci katil olur insan solu kapatıp arkasını kollamayıp düzgünce yol vermeyen herkesin Allah bin ....
  • Adamı solladın sağa geçmen gerek hadi diyelim geçmedin ona da razıyız ama bari selektör görünce geç be kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef tuhaf insanlar dolu ülke. Geçen gün ankaradan geliyorum. Aracım clio 1,2. 130 ile orta şeritte seyrederken önüme 120 civarı seyreden bir araç çıktı. Arkamı kontrol ettim boş sola geçtim adamı solluyorum. Tam bu esnada sola çıktıktan 2 saniye sonra arkama 180-190 civarı giden bir audi yanaştı nerden geldiğini anlamadım ki sol şerit boştu. 2 araba yan yana gelmiş durumda iken tampona girdi selektör çakmaya başladı. Sağa geçeceğimi belirtmek için sağ sinyal verdim sollama bitince de hemen geçtim. Yanımdan geçerken el kol hareketleri ve uzun uzun kornaya abandı.

    Demem o ki sol şeritte hızlı gitmek isteyen gitsin ancak biraz saygılı davranmayı da öğrenin. Sol şeritte gidenlere küfür edenler ve solu gereksiz işgal edenler benim gözümde aynı. Biraz saygı lütfen asıl sorun bence bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verticall -- 30 Ağustos 2016; 0:09:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    bunların bi tık ötesi önü boşken sol şeritte fren yapanlardır burdaki arakdaşlar valla çok iyi atıp tutuyor ama şunları kaçırıyor adam önümde biri var diye zart diye sola giriyor sen hiç sola çıkarken bakıyomusun arkandan gelen musait hızlamı geliyor adam solluyor diyorsunuz yanındakıyle aynı hızla gidiyor böylemi solluyor şunu unutmayın nederseniz diyin birileri sağdan sizden hızlı gidiyorsa siz yanlış şeritteniz vesselam istanbulda hergün araç kullanıyorum yüzde 70 80 sol şerit dururken sağ şerit daha hızlı gidiyor okadar. ayrıca 3 şeritli yolda sağ şerit ağır giderken solladıktan sonra orta şerite bir tek sebeple girmem oda malın biri kesin önüme kırar diye yoksa hep ortayı kullanmayı tercih ederim.
  • Sollama yaptıktan sonra her zaman sağ şeride geçerim. Çok nadir de olsa yol bozuk olduğunda arkamda da araç yoksa solda devam ediyorum. Sürekli dikiz ve dış aynalarımı kontrol ederim. Sol aynamda araç fark ettiğimde yol veririm. Geceleri uzun far ile yolculuk etmem. kısa farım en uzak ayarın her daim bir altındadır. Sis olmadan asla sis farımı açmam. Sağanak yağmurda bile. Aşırı hız yapmam. Kimseyi sıkıştırmam trafikte. Yaya geçitlerinde yaya varsa her zaman durup yol veririm.

    Yani dünyanın en iyi sürücüsü benim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam 500 ile gidiyorsa zaten kafadan suçludur ,hak mak isteyemez
    hakkı hak edenler kurallara uyanlardır
    sürekli sol şeritte gitmek suçtur , hız sınırlarını aşmakta suçtur

    ben yaparım dersen o zaman diğerleri de sen trafik polis misin deme hakkına sahip olur
    ama senin söylediğin orman kanunlarına göre doğru bir hareket (açılın ben geliyoruuum ,ezer geçeriiimm ,bütün yollar benimdiiir kanununa göre)

    ben istediğim hızda giderim ve cezası neyse öderim = bende sol şeridi istediğim gibi kapatırım ve gerektiğinde cezası neyse öderim
    deme hakkına sahip olur

    senin söylediğin Almanya'da hız sınırı olmayan otoyollar için geçerlidir
    bunun dışında trafik kanunlarında hız limitleri dışında gelenleri cin gibi takip edip yol verin diye bir madde yok
    sen aşırı hız yapacaksın diye kimseyi tehlikeye atma hakkın olamaz
    aşırı hız delisiyim ,duramıyorum diyenler bir doktora görünmeli ,yollar ralli yapma yeri değildir ,2 defa aşırı hız yaparken yakalananların da aynı alkollü araç kullanma gibi işleme tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum

    ula biz kameralara falan yakalanırmıyız diye üçbuçuk atıyoruz ,adamlar hız yaparım kimse karışamaz diyorlar :)
    bu dünya gerçekten çok adaletsiz bir yer :)




  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir hastalığın yoksa senin kafatası kalınlığınla aynıdır. :) Ben şehiirler arası yollardan bahsetmiyorum ki şehirler arası bomboş bir yol olsa bile bu sana 200 250 km hızla gitme hakkı vermez, kendine hız sınırını aşma özgürlüğü verirken bana sol şeridi hız sınırında ihlal etme özgürlüğünü verememen senin de trafik kurallarını kendine göre yorumlaman olur. Neyse bu konu böyle uzar gider çünkü boş muhabbet. Bazı yollarda sol şeriit güvenli bir sürüş için zorunludur arkadaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NegRaSombRa

    Herhangi bir hastalığın yoksa senin kafatası kalınlığınla aynıdır. :) Ben şehiirler arası yollardan bahsetmiyorum ki şehirler arası bomboş bir yol olsa bile bu sana 200 250 km hızla gitme hakkı vermez, kendine hız sınırını aşma özgürlüğü verirken bana sol şeridi hız sınırında ihlal etme özgürlüğünü verememen senin de trafik kurallarını kendine göre yorumlaman olur. Neyse bu konu böyle uzar gider çünkü boş muhabbet. Bazı yollarda sol şeriit güvenli bir sürüş için zorunludur arkadaşım.

    Tartışmayı uzatmıycam düşüncem bellidir yukarda yazdım. Sol şerit evet bazı istisnai durumlarda kullanılmak zorunda kalınıyor ama kalıcı olarak değil.

    Buna örnek vermek gerekirse, İstanbul - Tekirdağ arasında ve yine İstanbul - Sakarya arasında TEM otoyolunun 2 şeride düşen noktaları. Bu noktalarda zaten sağ şerit ağır vasıtalar tarafından işgal edildiği için, otomobil veya hafif ticariler sol şeritten gitmek zorunda kalıyor. Böyle bir durumda kimseye niye sol şeritten gidiyorsun denmez zaten.

    Benim burda kastettiğim, bomboş yolda sol şeritte gidenlerdir, orta veya sağ şerit boş olduğu halde sol şeridi işgal edenlerdir. Birilerinin 200km ile gidiyor olması sizin gidişinizi engellemiyor, sizin yolunuzu tıkamıyor. Ancak birileri sol şeridi işgal ettiği zaman tüm trafiğin dengesi bozuluyor.




  • Makas atarim bir de biraz korna.Hatta gecen israrla yol vermeyen almanci jip kullanan bir andavalin tam sag onunden sinyalle toz alir gibi gectim,rahatladim arkadas silme gecme olayini hic sevmem ama hakediyor bazilari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiz sabitleyiciyi kullanamiyoruz bi ise yaramiyor sizin yuzunuzden orta seride gecsek 60 80 duruyor bazen sola gecip 120 yapsak sabitlesek arkadan bi artis geliyo ne zaman acicam hiz sabitleyiciyi anlamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene kadar oluyor, bayramdı. Arabada ailemle beraber sıkışık trafikte TEM yolunda, Reno Kangoo şoförü agresif hareketlerle aracı sürüyordu belasını arar tarzda, sonra geldi geldi sagima geçti, bu sefer onumdeki takip mesafeme zorla girmeye çalisti, yol vermeme ragmen zorla onume geçti. Içinde birkaç genç belli ki gezmeye çıkmışlar. Ben de kendimi tutamadim, yol biraz açılınca, ilk firsatta sagladim, önüne bu sefer iyice kırarak geçtim. Tabi uzun uzun korna da çalarak...

    Tabi 190 beygirlik Accord'la dipgazda son sürat uzaklaştım. (bu arada tavsiye ederim tam f/p aracıdır ;) Nasilsa yakalayamaz diye çok rahatım...Arkada iyice ufaldı bu. Ama o ne ! ilerde tekrar trafik. Bu arkadan hizlica geldi, geldi, çarpacak sandım, arkamda durunca derin bi oh çektim. Yanima yaklasti duran trafikte. Allahtan kufur etmedi. Görüşücez, bittin sen falan filan... O anda dua ettim. Kufur etse kesin inerdim herhalde.. Ama 4 gencin arasinda dayak yemekten kurtulamazdim herhalde. Arabada hanım, 2 çocuk... Bayram günü rezillik.

    Sonra vazgeçtim korna ve önüne kırma olaylarından. Gene sağlarım başıma ayni şey gelse, ama sadece o kadar. Korna veya tampondan tozunu alma falan tövbe..

    O yüzden kendinize dikkat edin. Üç kuruşluk meselelerden insanların huzuru kaçıyor, ömür boyu pìşmanlık duyacağı olaylar yaşanabiliyor. Hayatlar, ufak tefek incir çekirdeğini doldurmayan anlık öfkeler yuzunden darmaduman olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 30 Ağustos 2016; 5:40:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.