Şimdi Ara

Ülkemde ki evlilik süreci ve zorlukları. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • maddi olarak daha evlilik evresinde beni zorlayan biri ile neden evleneyim ki ? yarısını o öder yarısını ben öderim evleniriz gül gibi geçiniriz her şeyi ben ödeyeceksem evlilikte tüm yükü ben almış oluyorum ne anlamı kaldı bu işin. böyle yarı yarıya düşüncesinde olmayan bi kız bulmadıkça evde kalırım ben
  • Ben de yakında evleneceğim. Meslektaşımla. Hiç bir isteği yok, altın takmayı da sevmez, altın da istemiyor. Eşyaları beraber ödeyeceğiz, düğün salonu da akrabasına ait, ona da masraf etmeyeceğiz. İşte burada kültür devreye giriyor. Karşı taraf eğer gözü tok ise size bu konularda çok yardımcı olabilir.

Ancak karşı tarafın altın (ya da mehir diyelim) isteme hakkı var. Bu mehiri karşılayıp karşılamamak(nikahı bu şartlarda kabul edip, etmemek) size kalmış.

ÖNEMLİ NOT: EVLİLİK ÖNCESİ ALDIĞIN EV, ARABA GİBİ MÜLKLER BOŞANDIKTAN SONRA SADECE SANA AİT OLUR. Eğer evlilikten sonra satıp yenisini alırsan bu kez boşanma sürecinde yüzde 50-50 pay edilir. Dikkat et, sana evini sattırıp yenisini aldırmaktan amaçları bu olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Cidden yazık hayat o kadar zorki pahalıki yaf hazır ev var şükredileceğine halen mırın kırın ediyorlar sonrada müslümanlm derler yazık günah değil mi anlamıyorum buzdolabı yeni ise başka yeni almaya ne gerek var samsungun hemde ve bunu diyen kız benim prensibim böyle diyiyor :)
    Prensibim böyle diyen kızdan korkmak lazım. Bi araştirmak lazım. Başından daha önce de bir söz nişan durumu geçti mı diye. Bana böyle bir kız ısrar etse evlenme niyeti olmadığını beyaz eşyacı vs. anlaşma yapmış olma ihtimalini ya da evlendikten sonra boşanıp nafakaya ve eşyalara konma hayalini düşünürüm. Kız iyi niyetli olsa "diğer eşyaları da ben alayım, yaninda düğün masraflarını da ben karşilayayım" der.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DJ Ten

Dolar olmuş 5tl hala evlenen var
    Bu devirde evlenebilen ultra zengindir bence. Yoksa o beyaz eşyalar, mobilyalar, kısaca ev düzme işi, düğün,nişan nasıl karşılanacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Bu devirde evlenebilen ultra zengindir bence. Yoksa o beyaz eşyalar, mobilyalar, kısaca ev düzme işi, düğün,nişan nasıl karşılanacak?

Alıntıları Göster
    Böbrekleri bırakırlar artık
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.