Şimdi Ara

ULKEDE OKUNACAK BÖLUM KALMAMIŞ ARKADAŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üniversite tercihleri yapacak adaylar dikkat: Tıp Fakültesi garanti meslek değil
    https://www.memurlar.net/haber/920564/universite-tercihleri-yapacak-adaylar-dikkat-tip-fakultesi-garanti-meslek-degil.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar şöyle şeylerle kendizi kandırmayın. işinizi iyi yaptığınız sürece ticaret dahi yapsanız milyoner olabilirsiniz. tıp okuyorsunuz iyi bir hekim olursanız devlette de özelde de iyi konumda olursunuz. hukuk okuyorsunuz iyi bir avukat olursanız, iyi bir hakim savcı olursanız yine iyi yerlerde olursunuz. iş her zaman sizde bitiyor.

bıktım ülkede şu yapılmaz bu yapılmaz laflarından. yapanlar nasıl yapıyor? görende ülkede herkes işsiz sanar.
    ee napalım? devlette her zaman birilerinin yakınları bir yerlere gelecek. bu böyleydi böyle de gider ama napalım? umutsuzluğa mı düşelim?

ben savcı olacağım diyorum referans lazım torpil lazım diyorlar. ee ben torpili olmadan savcılığı kazananları da biliyorum? insanları en başından vazgeçirmek, ülkeden soğutmak kolay. insan kazanmak lazım. insanların umudunu kırmayın saçma sapan yere.
  • En garanti dediğimiz bölüm bile garantisini kaybediyor yavaş yavaş hayırlısı bakalım

• arkadaşlar şöyle şeylerle kendizi kandırmayın. işinizi iyi yaptığınız sürece ticaret dahi yapsanız milyoner olabilirsiniz. tıp okuyorsunuz iyi bir hekim olursanız devlette de özelde de iyi konumda olursunuz. hukuk okuyorsunuz iyi bir avukat olursanız, iyi bir hakim savcı olursanız yine iyi yerlerde olursunuz. iş her zaman sizde bitiyor.

bıktım ülkede şu yapılmaz bu yapılmaz laflarından. yapanlar nasıl yapıyor? görende ülkede herkes işsiz sanar.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KısacaMCA -- 10 Ağustos 2020; 19:38:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasugur

arkadaşlar şöyle şeylerle kendizi kandırmayın. işinizi iyi yaptığınız sürece ticaret dahi yapsanız milyoner olabilirsiniz. tıp okuyorsunuz iyi bir hekim olursanız devlette de özelde de iyi konumda olursunuz. hukuk okuyorsunuz iyi bir avukat olursanız, iyi bir hakim savcı olursanız yine iyi yerlerde olursunuz. iş her zaman sizde bitiyor.

Fizik öğretmenliği kpss birincisi mülakatla elenmişti hocam. Biliyormuydunuz bunu?

Devlette durumlar.bu kadar kötü ama dediginiz gibi özel sektör düşünülebilir herzaman.

• Ya 2 yıllık bile okunsa güzel iş yapılabilir.
    Mesela gastronomi okunup restoran açılabilir, masterchefe katılınabilir

Forumda 2-3 tane bölüm seçilmiş bunun dışındaki bölümleri okuyanlar aç kalır algısı var.
    Hiç sözel-dil alanı ile alakalı konular göremiyoruz forumda. Dilde-sözelde iş alanı olan hiç mi bölüm yok şimdi ?
  • Ahahh diş bitti tıpa geçtiler şimdi de hey allam yaa...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yuksek ihtisas tıp yazan var mı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hasugur kullanıcısına yanıt
    Ben bazi bolumlerde bunun gecerli oldugunu dusunmuyorum ben torpile inaniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

Fizik öğretmenliği kpss birincisi mülakatla elenmişti hocam. Biliyormuydunuz bunu?

Devlette durumlar.bu kadar kötü ama dediginiz gibi özel sektör düşünülebilir herzaman.

Alıntıları Göster
    ee napalım? devlette her zaman birilerinin yakınları bir yerlere gelecek. bu böyleydi böyle de gider ama napalım? umutsuzluğa mı düşelim?

ben savcı olacağım diyorum referans lazım torpil lazım diyorlar. ee ben torpili olmadan savcılığı kazananları da biliyorum? insanları en başından vazgeçirmek, ülkeden soğutmak kolay. insan kazanmak lazım. insanların umudunu kırmayın saçma sapan yere.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzyirmi

Ya 2 yıllık bile okunsa güzel iş yapılabilir.
    Mesela gastronomi okunup restoran açılabilir, masterchefe katılınabilir

Forumda 2-3 tane bölüm seçilmiş bunun dışındaki bölümleri okuyanlar aç kalır algısı var.
    Hiç sözel-dil alanı ile alakalı konular göremiyoruz forumda. Dilde-sözelde iş alanı olan hiç mi bölüm yok şimdi ?
    Katılıyorum. Mesela yemek yapma konusunda çok yetenekli biraz da girişken adam gastronomi ya da turizm falan okur bir şekilde yürür mesela. Bizim foruma sorsan gastronimiciler net işsizdir.

• Lan olum ne kızıyonuz bana ben sadece haberi gördüm yazdım buraya.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Valla sözelci olsam tam bana göre iş. Şöyle açarım dükkanımı iyi bilindik bir yere (iyi sermaye lazım kredi borç ne varsa döküp) sonra da iyi bir reklam yaparım (tiktok-ig-fb şehirdeki panolar vs.)

Sonra gelsin müşteriler, yensin kebaplar on numara iş bana kalırsa
    o kadar fazla var ki kpss'de derece yapıp atanamayan. devlette her zaman böyle böyle şeyler olur demenin olan kötü şeyleri normalleştirmekten başka bir farkı olduğunu düşünmüyorum. hayır olmaması gerek, torpile açık bir sistemse de sistemim değişmesi gerek. %1lik bir torpil oranıyla %20-30luk bir torpil oranı arasında çok fark var. o yüzden her zaman birilerinin yakınları bir yerlere gelecek demek yerine en azından bu oranın daha düşük olması gerektiği fikrini takdir etmek daha sağlıklı olabilir belki. savcı olmanız için %100 torpil gerekli değil ama torpille kazananların verdiği efor 1se sizin 10 belki de 100 efor vermeniz, yol boyunca yıpranmanız ve umutsuzluğa düşmeniz; çocuğunuzu besleyememekten, kiranızı verememekten korkmanız gerekiyor. bu da standart bir yaşam kalitesinin altında kalan olaylar. saydığım olayları çok dramatik görmeyin, bu forumdaki çoğunluğun ailesi bunları yaşamıştır çünkü çoğumuz ortalama bir aileden geliyoruz.

kısacası demek istediğim şey torpille yerleşmeye kıyasla emekle yerleşme şartları bu ülkede daha zor olduğu için evet, insanların umutlarının kırılması çok normal bence.

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Hocam sozelci olsam direk cizgi film tasarim mi karakter tasarim mi ne direkt onu yaparim hem cok iyi bir kariyar hem de cok iyi bir para kazanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmizicekic

o kadar fazla var ki kpss'de derece yapıp atanamayan. devlette her zaman böyle böyle şeyler olur demenin olan kötü şeyleri normalleştirmekten başka bir farkı olduğunu düşünmüyorum. hayır olmaması gerek, torpile açık bir sistemse de sistemim değişmesi gerek. %1lik bir torpil oranıyla %20-30luk bir torpil oranı arasında çok fark var. o yüzden her zaman birilerinin yakınları bir yerlere gelecek demek yerine en azından bu oranın daha düşük olması gerektiği fikrini takdir etmek daha sağlıklı olabilir belki. savcı olmanız için %100 torpil gerekli değil ama torpille kazananların verdiği efor 1se sizin 10 belki de 100 efor vermeniz, yol boyunca yıpranmanız ve umutsuzluğa düşmeniz; çocuğunuzu besleyememekten, kiranızı verememekten korkmanız gerekiyor. bu da standart bir yaşam kalitesinin altında kalan olaylar. saydığım olayları çok dramatik görmeyin, bu forumdaki çoğunluğun ailesi bunları yaşamıştır çünkü çoğumuz ortalama bir aileden geliyoruz.

kısacası demek istediğim şey torpille yerleşmeye kıyasla emekle yerleşme şartları bu ülkede daha zor olduğu için evet, insanların umutlarının kırılması çok normal bence.
    hocam sisteme bahane bulmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. ben kendimizi geliştirerek bir yerlere gelebileceğimiz umuduna sahibim. her konuda da imkanın kendi elimde olduğunu düşünürüm. ben iyi olursa her şey yoluna girer. sistemle kavga etmek yerine değiştirebileceğimiz şeyleri değiştirmemiz, yani kendimizi değiştirmemiz daha mantıklı çünkü elimizden başka bir şey gelmiyor.

Hocam size bisey diyeni ağzınızı açıp kapmazsanız çok daha güzel olur bence savaşıyormuyuz tartışıyormuyuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 10 Ağustos 2020; 19:54:22 >
  • GTÜ CENG hala duruyor hocam

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Ahagagjajajaga unutmusum pardon hocam

• ya ceng okuyun ya da zanaat öğrenin berberlik gibi.

ee falan bile çöp artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 10 Ağustos 2020; 19:0:29 >
    ne güzel hocam, umarım bu umutlarınız hiç kırılmaz. benim dediklerimin benzerlerini diyenlerin bunları deme sebepleri anarşist ruhlu olmaları değil, önceden de hepimiz böyle düşünüyorduk büyük ihtimalle. yaşanan birkaç şey sonunda umutlarım kırıldı bu konuda, belki de kişisel bir bahtsızlığımdır kim bilir :) sistemi eleştirmeyi sisteme bahane bulmak olarak görmüyorum fakat. her sistemin bir hatası vardır, bunlar eleştirilerek gün yüzüne çıkarılır ve eleştirilerek çözüme getirilir.

kendimi bir yere uygun olmak için değiştirmeyi doğru bulmuyorum, kendimi olmak istediğim "kaliteli aday" yolunda değiştirebilirim ama şirketlerin torpil sisteminden kaçmak için kendimi değiştirmek sağlıklı bir şey değil benim gözümde. fakat kendini geliştirmek torpilli bir sistemde de torpilsiz bir sistemde de en önemli şey, bu konuda hemfikiriz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.