Şimdi Ara

Ulead video studio 10 ile capture

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En iyi kaliteyi en az yere sığdırmak için hangi ayarlarla nasıl capture yapılır

• ne de kulanmak istiyorsun ona bağlı....

menün türkçeyse video dosyası yarat tan özel bölümünde istediğin formata çevirebilirsin. çevirmek istediğin formatı seçtikten sonra reference(ayarlarda) çözünürlüğünü ayarlayabilirsin..

ör: 352x288 olan bi dosyayı 720x576 yapmanın hiç bi anlamı olmaz sadece dosya boyutunu 4-5 kat fazla yer kaplamasına sebep olur. yani çözünürlük artmaz, kapladığı alan artar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatlı -- 21 Aralık 2006; 10:59:32 >
  • Dvd divx playerda izliycem , ama görüntüler değerli o yüzden yarın öbürgün kaliteden ödün verdiğim için pişman olmak istemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigitboylu

Dvd divx playerda izliycem , ama görüntüler değerli o yüzden yarın öbürgün kaliteden ödün verdiğim için pişman olmak istemiyorum

benimde divx player+recorder var. şu an dvd cd sini doldurmaya çalışıyorum. 9 tane çizgifilm 3 gb yer kapladı toplam 9 saat civarında bunu 4.3 gb a tamamladıktan sonra dvd cdsi yapacam.

Şimdi, kaliteden ödün vermeden ve gereksiz fazla yer işgal etmeden nasıl yapabilirsin? indirdiğin filmleri formetı ne olursa olsun divx converter de divx formatına çevir. film 2 cd den oluşuyorsa divx de 2 sini birden tek cd yapma seçeneği de var. yaptıktan sonra göreceksin ki divx film formatına bağlı olarak kaliteden ödün vermeden boyut 4 de 3 oranında düşürmüş. yani orjinal filmin çözünürlüğüne bağlı olarak bir dvd cd sine 10-15 saat dvd kalitesinde divx sığdırabiliyorsun. 1. cd yi yaptığımda buz devri-2 alaaddin1,2 v.s. tam 9 film sığdı.

kolay gelsin..anlamadığın şeyler olursa yaz.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatlı -- 21 Aralık 2006; 14:58:05 >

• Divx için illa divx converter programını mı kullanmak lazım, ulead ın içinden divx seçsem aynı işi görmezmi, bide bitrate olayları ve varsa başka seçenekler nasıl olacak?
  • quote:

Divx için illa divx converter programını mı kullanmak lazım, ulead ın içinden divx seçsem aynı işi görmezmi, bide bitrate olayları ve varsa başka seçenekler nasıl olacak?

ulead avi formatında yapıyor. divx i playerde izlemek için divx uzantılı olması lazım... bunuda en kolay DivX Converter Version 6.2.1 ile yapabilirsin. hiç bi ayarına karışma orjinal değerlerinden ödün vermeden sıkıştırma yapıyor.
  • Arkadaşım sanırım yanılıyorsun. Divx formatlı görüntülerin uzantısı avi olarak gözüküyor. Ayrıca ulead'ta divx codec ile sıkıştırdığım ve avi uzantısına sahip dosyalarımı divx playerda izleyebiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım sanırım yanılıyorsun. Divx formatlı görüntülerin uzantısı avi olarak gözüküyor. Ayrıca ulead'ta divx codec ile sıkıştırdığım ve avi uzantısına sahip dosyalarımı divx playerda izleyebiliyorum.

divx i player de izlemek için birkaç yöntem denedim olmadı, cd lerim boşa gitti.. avi uzantılı olanları denemeye cesaret edemedim... divx uzantıları cd ye yazdırdım oldu o yüzden garantili olanını sana vermek istedim.....

Avi uzantılı dvd cd sini normal nero da veri dvd si yarat mı dedin, öylemi yazdırdın? nasıl yaptığını anlat da bi cd im daha boşa gitmesin...

Şunu da söyleyim...ulead da avi ye çevirdikten sonra divx converter de divx e çevirdiğimde biraz daha dosyayı sıkıştırıp dolayısıyle boyutunu küçüttüğünü gördüm...yani çözünürlük aynı olduğu halde.......

Bide benim dvd recorder xvid ve mp4 formatlarını da oynatabiliyor. değişik uzantılı video dosyalarını aynı cd ye yazdırsan oynatabilirmi acaba. cd im boşa gitsin istemiyorum.

• Avi bir uzantıdır, formattır. Avilerin sıkıştırılmamış olanları olabileceği gibi divx,xvid gibi kodekler kullanılarak sıkıştırılmış olanlarıda mevcuttur. Bunu dosyaya sağ tıklayıp özellikler menüsünden özet sekmesi video sıkıştırmadan öğrenebilirsin.
    Herhangi formattaki bir video dosyasını ulead programıyla birçok formata kolaylıkla dönüştürebiliyorum, sonra veri dvdsi veya cdsi olarak yazıyorum.Nero pek kullanmıyorum.

Ayrıca bir tavsiye kendine 1-2 cd-rw ve dvd-rw al, böylelikle cd yakma korkun olmaz.

Değişik uzantıları aynı medya içinde oynatır sanıyorum, denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.