Şimdi Ara

Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
22
Favori
26.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

    Ukraynada görmek istediğim tüm şehirleri gezdim..Lviv,Kiev,Odessa.... ama sanırım tarihi yönden 3 üde birbirinden güzel...

    Lviv gezilecek yerlerden bahsedecek olursam.....

    yine merkezde kalmak avantajlı olacaktır...

    -High castle...(şehir merkezine çok yakın konumda,ormanın içinden çıkılıyor,ve tepede Lviv manzarasıda mevcut)
    -Lviv Opera ve Tiyatrosu (şehir merkezindeki büyük meydanda,zaten tüm yollar aşağı yukarı buraya çıkıyor :) )
    -Lychakiv Cemetery( açık hava müzesi gibi mezarlık,başka şehirlerdede benzerini gördüğümden gitmedim )
    -St George's Cathedral (yine merkeze çok yakın yürünerek ulaşılabilinir,içerisi gezilmese bile dışındanda çok güzel)
    -Dominican Cathedral ( şehir merkezinde çok güzel bir katedral )
    -Lviv Latin Cathedral
    -Lviv Town Hall binası
    -Boim Chapel ( şehir merkezindeki meydanda )
    -Lviv Historical Museum ( ziyaret etmiştim, gerçekten Lviv tarihini anlamak için tavsiye ederim)

    --Lvivde yemek konusunda dilim pizzalar vardı çok beğenmiştim...
    --sabahleyin kruvasan olmazsa olmaz:))

    tarihi şehir çok iyi korunmuş,vaziyette...biz kışın gitmiştik,ana meydanda buz pisti kurmuşlardı,paten yapanlar..ortam çok güzeldi...
    teşekkürler hocam. lviv bende beğeniyorum, tarihi,değişik konsept kafeleriyle kültür şehri.

    bana özelden soru çok geldi, lviv gece hayatı, masaj,escort tarzı şehir değil,tabi vardır ama. lviv kültür gezisi yapılacak yer bence ;) gece hayatı arayanlar ukrayna da en iyi yer kiev ve odessa şehirleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 8 Ocak 2019; 22:13:28 >




  • ALINTI - KİEV HAVALİMANI SKANDALI


    12 saatir kiev-zhulany havalimanında 5 ay önce çıkış yapmadan önce ülke içinde günü dahi gelmeden ödediğim ceza yüzünden tutuluyorum.Dekontların açık ve anlaşılabilir fotoğraflarını istediler verdim. 3 saat sonra orjinalini getir bırakacağız dediler bu sefer arkadaşım evden Banka dekontlarının orjinallerini getirdi.Bunlarıda kendilerine sunduğum halde hiç bir açıklama yapılmaksınız bekletildim. Bavulumu vermediler , içinde sürekli kullanmak zorunda olduğum ilaçlarım, kişisel eşyalarım , vb hiç bir şeye ulaşmama izin verilmedi. Konsolosluğu aramak istediğimde Ukrayna hattın yok mu cevabını aldım. Havalimanında çalışan garsonlardan konsolosluğu aradığımda beklenildiği gibi kimse cevap vermedi. Şunu söyleyeyim seni almıyoruz geri gideceksin deseler kalkıp buraya yazmam bile. Ama havalimanının en bok yerinde saatler uykusuz bavulsuz soğuk ve iletişimsiz bırakılmanın bir Türk vatandaşı daha önemlisi bir insan olarak karşı karşıya bırakılınan bu muamelenin hiç mi karşılığı olmayacak. ? Soruyorum, Türk konsolosluğunun işi sadece buraya seks yapmaya gelip dolandırılan , 3 kağıt peşinde koşup başını belaya sokan Türk vatandaşlarının peşinde koşmak mı yada baleden tiyatroya samimiyetsiz ve tek bir işe yaramayan körlerin sağırların birbirini ağırladığı Türk iş dünyasını ayda bir toplayıp yemek yemek mi. Basit görülen fakat tamamen eziyet amaçlı yapılan bu işlerin peşine bir Allah'ın kulu düşmüyor mu? Bu pasaportun bir gram bile ağırlı yok mu ki hiç bir illegal durumu bulunmayan bir kişiyi saatlerce korkmadan bekletebiliyorlar. Bugün bana , yarın sana. Bu işin sonu yok!



    bu gruptan alınmıştır


    https://www.facebook.com/groups/323852777796568/?sorting_setting=CHRONOLOGICAL




  • TÜRKİYE’DEN UKRAYNA POLİSİNE “İŞ BİRLİĞİ” TEŞEKKÜRÜ
    Sonat Kerem, Ukrayna, (DHA) Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Harkov’da iki Türk kızın öldürülmesi sonrası Türkiye ve Ukrayna makamlarının hızlı koordinasyonu ve veri alışverişi sayesinde zanlının yakalandığı vurgulandı.


    Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Harkov’da iki Türk kızın öldürülmesi sonrası Türkiye ve Ukrayna makamlarının hızla koordinasyonu ve veri alışverişi sayesinde zanlının yakalandığı vurgulandı.

    Açıklamada Harkov kentinde iki Türk kız öğrencinin öldürüldüğü cinayetin soruşturmasının sonuçlarını değerlendirmek için Türk ve Ukrayna güvenlik güçlerinin bir araya geldiği belirtildi.

    Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Hakan Sıralı’nın, Ukrayna Emniyet Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Abroskin’i Kiev’deki makamında ziyaret ettiği; Ukrayna güvenlik güçlerine, soruşturmanın yürütülmesinde gösterilen iş birliğinden dolayı Türkiye adına teşekkürlerini sunduğu belirtildi.


    Açıklamada, Ukrayna Emniyet Müdür Yardımcısı Abroskin’in Ukrayna polisinin, cinayet zanlısı ile ilgili tüm bilgileri 24 saat içerisinde Türk meslektaşlarına ilettiğini belirttiği vurgulanarak “Türk vatandaşı olan şüpheli hakkındaki bilgileri zamanında ilettik, Türk tarafı ise anında harekete geçti. Bu sayede zanlı yakalandı. Ukrayna ve Türkiye polisi yeni yıla verimli iş birliği ile başladı. İş birliğimizin ileride artarak devam edeceğini umuyorumö sözlerine yer verildi.

    Ziyarette Hakan Sıralı’nın Türk ve Ukrayna polisinin, toplumda ses getiren bu olayın soruşturmasında hızlı şekilde hareket ettiklerini söylediği; Ukrayna polisine iş birliğinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi.


    http://ukraynahayat.com/2turkiyeden-ukrayna-polisine-birligi-tesekkuru/




  • YENİ KİEV BÜYÜKELÇİSİ GÖREVE BAŞLADI: YAĞMUR AHMET GÜLDERE KİMDİR?
    Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere görevine başladı. Güldere, 7 Ocak Pazartesi günü Kiev’e geldi.


    Dışişleri Bakanlığı büyükelçiler kararnamesi geçen eylül ayında açıklanmıştı. Kiev Büyükelçiliği’ne Yağmur Ahmet Güldere atanmıştı.

    Daha önce Moskova Büyükelçiliği’nde Müsteşarlık görevinde bulunan Yağmur Ahmet Güldere, altı yıldır Ankara’da merkezdeydi.


    1976 doğumlu olan ve Rusça bilen Güldere’nin, özellikle Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin çözümünde aktif rol aldığı belirtiliyor.

    Beş yıl görevde kalan eski Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ise Ankara’ya döndü.

    YAĞMUR AHMET GÜLDERE KİMDİR?

    Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, 4 Haziran 1976 Ankara doğumlu. İlköğrenimini TED Ankara Koleji İlkokulu’nda tamamlayan Güldere, 1993 yılında Ankara özel TED Ankara Koleji’nden, 1997 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi’nden mezun oldu.

    Moskova Büyükelçiliği’nde Müsteşarlık görevinde bulunan Güldere, Moskova’da Rus Dili Devlet Enstitüsü Puşkin’de Rusça eğitimi aldı. Enstitünün yanı sıra Rusça özel kurslar da alan Yağmur Ahmet Güldere, Dışişleri’nde Rusya üzerine sunumlar yaptı.

    2001 yılında evlenen Güldere bu evlilikten bir kız ve bir erkek çocuk sahibi.


    http://ukraynahayat.com/yeni-kiev-buyukelcisi-goreve-basladi-yagmur-ahmet-guldere-kimdir/




  • SINIF ARKADAŞLARI BUKET VE ZEYNEP’İ ANDI

    Sonat Kerem, Ukrayna, (DHA) – Ukrayna’nın Harkov kentinde öldürülen Türk öğrenciler Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi için Harkov Karazin Üniversitesi’nde anma töreni düzenlendi.


    Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi anısına düzenlenen törene üniversite yönetimi, öğretim görevlileri, öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Harkov Fahri Konsolosu Vladimir Belıy ve Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği görevlisi İsmail Uçak katıldı.

    Fahri Konsolos Belıy, öğretim görevlileri ve öğrencilerin konuşma yaptıkları törende, Yıldız ve Hüsünbeyi’nin fotoğraflarının önüne çiçekler bırakıldı.

    Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada hayatlarını kaybeden öğrencilerin ailelerine başsağlığı dilenirken, “Hayatınızdaki en değerli insanları kaybetmenizden dolayı yaşadığınız derin acıyı paylaşıyoruz” denildi.

    Sınıf arkadaşları, Buket ve Zeynep’i anlatırken gözyaşlarını tutamadı.


    http://ukraynahayat.com/32harkovda-oldurulen-turk-ogrencilerin-universitesinde-anma-toreni-foto/




  • UKRAYNA’DA ÖLDÜRÜLEN ÖĞRENCİLERİN CENAZELERİ TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ
    Sonat Kerem, Ukrayna, (DHA) – Ukrayna’nın Harkov kentinde öldürülen üniversite öğrencileri Buket Yıldız (20) ile Zeynep Hüsünbeyi’nin (22) cenazeleri Türkiye’ye gönderildi.


    Ukrayna’nın Harkov kentinde öldürülen tıp fakültesi öğrencileri Buket ile Zeynep’in cenazelerini aileleri teslim aldı. Öğrencilerin naaşlarının bugün İstanbul’dan memleketleri Hatay ve İzmir’e gönderilmeleri bekleniyor.

    BUKET’İN TEYZESİ: “GEREKEN CEZAYI ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

    Buket Yıldız’ın teyzesi Sevval Yıldız Metin, Harkov Havaalanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ukrayna devleti, tüm Ukrayna makamları ve büyükelçiliğimiz ellerinden gelen her türlü yardımı yaptılar. Onlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her şeyi kendileri hallettiler diyebiliriz. Sağ olsunlar” dedi. Katil zanlısı Hüsnü Can Çökmez’in tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Metin, “Türkiye devleti ve büyükelçiliğimiz konuyla çok yakından ilgileniyor. Savcılığın mahkemede gereken her şey yapacağına inanıyoruz. Sürecin yakinen takipçisi olacağız. Gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

    ZEYNEP’İN BABASI: “KIZIM İDEALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞARAK BURAYA GELDİ”

    Zeynep Hüsünbeyi’nin babası Yurdal Hüsünbeyi, katil zanlısının nasıl bir ceza almasını istediklerinin sorulması üzerine, “İlgili makamlar gereken her şeyi yapacaktır. Şu an bununla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Ukrayna ve Türkiye devletlerine ve kurumlarına, yardımları ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Diyebileceklerim sadece bu kadar” dedi. Kızının Harkov’da okumayı kendi seçtiğini ve doktor olmanın hayalini kurduğunu söyleyen Hüsünbeyi, “Kızım ideallerinin peşinden koşarak buraya geldi” diye konuştu. Acılı baba, sözlerinin ardından gözyaşlarını tutamadı.

    FAHRİ KONSOLOS: TARİF EDİLMEZ BİR TRAJEDİ

    Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Vladimir Belıy ise, “Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Ukrayna makamları, ailelere her türlü konuda yardımcı oldu. Hüsünbeyi ailesi, tek çocuklarını kaybettiler. Buket’in ise bir erkek kardeşi var. Tarif edilmez bir trajedi. 24 saat boyunca onların yanından ayrılmadık. Zeynep’in babası Yurdal Bey, bir kızı ya da oğlu olsaydı, tüm yaşananlara rağmen onları da hiç tereddüt etmeden Harkov’a okumaya göndereceğini söyledi” dedi.

    Belıy ayrıca, Buket Yıldız’ın katil zanlısı Hüsnü Can Çökmez ile eskiden ilişkisi olduğunu ailesinin bildiğini, ancak Çökmez’i hiç görmediklerini söyledi.


    http://ukraynahayat.com/ukraynada-oldurulen-ogrencilerin-cenazeleri-turkiyeye-gonderildi/




  • Celentano Ristorante - Lviv


    Lviv de bulunan italyan restorantı , pizza yemek isteyen buraya gitsin.

    Pizzalar 70 - 250 uah , çeşidi ve boyutuna göre değişiyor fiyat.

    Tiramusu şiddetle tavsiye ederim burada. Tatlılar 40-100 uah arası

    İçecekler 25 - 60 uah arası


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım



    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım



    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım



    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım




  • ilk defa ukraynaya yeni kimlikle gideceğim herhangi bir sıkıntı yaşayabilirmiyim (daha önce pasaportla girmiştim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fusel

    ilk defa ukraynaya yeni kimlikle gideceğim herhangi bir sıkıntı yaşayabilirmiyim (daha önce pasaportla girmiştim)
    ben hep pasaport kullanıyorum , kimlikle sıkıntı yok, ama evrak doldurması var gördüğüm, gümrükte bekliyorlar , pasaportla giriş daha kolay ve zaman kaybı yok.
  • Ukrayna’da 2018 yılında yüzde 9,8 enflasyon kaydedildi.

    Devlet İstatistik Kurumu 2018 yılı için Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı.

    Korrespondent’te yayınlanan habere göre, geçtiğimiz sene TÜFE’de yüzde 9,8’lik artış kaydedildi.

    Bir yıl içinde; sağlıkta yüzde 8,9, ulaştırmada yüzde 12,9, iletişim hizmetlerinde yüzde 15,1 fiyat artışı yaşandı. Eğitimde fiyat artışı yüzde 13,4 olurken, ekmeğin fiyatı yüzde 21,5, süt fiyatları yüzde 9,2 arttı.

    Resmi verilere göre, geçtiğimiz yıl gıdada en fazla fiyat artışı; yüzde 27,8 ile sebze fiyatlarında yaşandı.

    Bir yıl içinde ekmek fiyatlarında yüzde 21,5, ette yüzde 9,4, sütte yüzde 9,2 fiyat artışı kaydedildi. Meyve fiyatlarında ortalama yüzde 17, yumurtada yüzde 9,4, şekerde yüzde 9,3’lük düşüş kaydedildi.

    Aynı dönemde, alkollü içeceğe yüzde 17,9, elektrik ve suya ortalama yüzde 10,6 zam geldi.

    Kaynak: Tusib.org


    http://www.ukrhaber.com/blog/ukraynada-tufede-2018-verileri-aciklandi-enflasyon-98/




  • Ukrayna'da 2 Türk kızını öldüren Çökmez, cinayet anını anlattı: 'Seninle olmaktansa ölmeyi tercih ederim' dedi

    Ukrayna'da 2 Türk kızını öldüren Hüsnü Can Çökmez ifadesinde cinayeti, öncesi ve sonrasını detaylarıyla anlattı. Çökmez, "Seninle olmaktansa ölmeyi tercih ederim" diyen Buket Yıldız'ın boğazını kestiğini, Zeynep Hüsünbeyi ise gözü karardığı için öldürdüğünü söyledi. Çökmez "Yere votka döktüm. Kendimi evle birlikte yakacaktım, sonra vazgeçtim" dedi.

    Ukrayna'da tıp fakültesinde okuyan 20 yaşındaki Buket Yıldız ile 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbeyi'nin katil zanlısı Hüsnü Can Çökmez, 'tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklandı.


    Emniyette susma hakkını kullanan Çökmez, savcılıkta ve mahkemedeki ifadesinde iki genç kızı neden öldürdüğünü, cinayetin öncesinde, o anda ve sonrasında neler yaptığını anlattı.
    Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Buket Yıldız'ın kız arkadaşı olduğunu öne süren Çökmez, "Hayatta tutunacak tek dalımdır" dedi.

    Genç kızın, Ş.A. isimli kişiyle görüştüğünü iddia eden Çökmez, 31 Aralık akşamı daha önce 1.5 ay kaldığını iddia ettiği Yıldız'ın evine gittiğini söyleyerek, "Neden benimle birlikte olmuyorsun" diye sorduğunu, Yıldız'ın "Seninle olmaktansa ölmeyi tercih ederim" diye bağırdığını anlattı.


    CİNAYETİ ANLATIRKEN GÜLMEYE BAŞLADI

    Bu sözlerin ardından Yıldız'ın odasına gittiğini belirten Çökmez, kendisinin de ikna etmek için peşinden gittiğini ifade etti. Yine aynı sözleri işittiğini anlatan Çökmez, "Masasının üzerinde bıçak vardı. Bıçağı aldım" dedi ve ifadesi esnasında gülmeye başladı. Neden güldüğü sorulan Çökmez, "O sırada aklıma o olay geldi, ondan güldüm" dedi.


    Genç kızı boğazını keserek öldürdükten sonra bıçağı kendi boğazına dayayıp intihar etmek istediğini ve beceremediğini öne süren katil zanlısı, Zeynep Hüsünbeyi'ni de nasıl öldürdüğünü şu sözlerle anlattı:
    "Zeynep'in daireye girdiğini fark ettim. İlk önce olayı anlamadı. Bana biraz yaklaşınca boğazından tuttum. Aynı şekilde bıçağı boğazına dayayıp tek seferde çektim. Yere düştü."

    Zanlıya delil bırakmamak için mi Zeynep Hüsünbeyi'ni öldürdüğü soruldu. Çökmez, delil bırakmamak için değil, gözü karardığı için ikinci cinayeti işlediğini soğukkanlılıkla anlattı.


    KENDİMİ DE EVLE YAKACAKTIM'

    Hüsnü Can Ç., cinayet sonrasını ise şöyle anlattı:


    Yere votka döktüm. Kendimi evle birlikte yakacaktım. Sonra vazgeçtim. Hırsızlık süsü vermek için laptop ve telefonlarını alıp havalimanına gittim. 2 Ocak günü gecesine bilet aldım. İstanbul'a gelip babamın mezarı başında intihar etmeye karar verdim."
    Bıçakla intihar etmek istediğini söyleyen Çökmez, ancak yanında tabanca bulunması durumunu da "Polise korkmaları için ateş edecektim. Onlar da bana ateş ederek beni öldüreceklerdi. Bu şekilde ölmüş olacaktım" diye anlattı.

    İstanbul'a geldikten sonra 2 gün boyunca Pendik'te bir otelde kaldığını, son gün S.Y. isimli arkadaşına Ukrayna'daki kız arkadaşı ve onun arkadaşının cinayete kurban gittiğini anlattığını söyleyen Çökmez, arkadaşının ise "Sorun yok kanka beraber kalırız" şeklinde yanıt verdiğini iddia etti.


    BEN ÖLÜMÜ HAK ETTİM'

    Çökmez, cinayet sırasında az miktarda alkol aldığını ancak sarhoş olmadığını belirtti.

    Çökmez, Son sözlerinde ise, "İki insanın hayatını aldığım için çok pişmanım. Açıkçası ben ölümü hak ettim. Başka diyeceğim yok" dedi.



    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201901091037008052-ukrayna-husnu-cokmez-cinayet/




  • Arkadaşlar özelden neden pahalandı ukrayna soruları vs. buraya da yazıyorum cevap.

    Kur ve enflasyon

    1. Enflasyon ukrayna da var , fiyatlar artıyor sürekli.

    2. Kur, malesef liramız tüm paralara karşı ciddi değer kaybediyor. Gelin Lira - Grivna inceleyelim 5 yıllık grafik



    http://tl.dovizgrafik.com/uah.html#5years


    Görüldüğü gibi grivna liraya karşı değer kazanıyor.

    23 şubat 2015 , 1 lira : 11,3 grivna yaparken. liranın grivnaya karşı en değerli hali.

    12 ocak 2019 , 1 lira : 5,1 grivna

    https://turk-lirasi.tlkur.com/grivna


    Görüldüğü gibi grivna değer kazanmış liraya karşı, o yüzden ukrayna bize ucuz gelmiyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 15 Ocak 2019; 1:44:0 >




  • Başka örnekler vereyim Türk lirası , brezilya reali, polonya zlotisi,romanya lei,sudi riyali bunlardan değerliydi, bu ülkelerin paraları artık Türk lirasından değerli... olay ukrayna vs başka ülke değil,lira değer kayıp ediyor, fakirleşip alım gücümüz düşüyor.


    Buyrun.




    https://brezilya-reali.tlkur.com/turk-lirasi/3yil




    https://polonya-zlotisi.tlkur.com/turk-lirasi/3yil




    https://romen-leyi.tlkur.com/turk-lirasi/3yil




    https://riyal.tlkur.com/turk-lirasi/3yil




  • Selamlar

    Mart ayı ortalarında 5 günlük Lviv e gideceğim. Hava nasıl olur sizce. Gezemeyecek kadar kar veya soğuk olur mu? Giderken kıyafet olarak nasıl gideyim sizce? Birde Gelirken ne getirebilirim hediyelik bütçe zorlamayacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fiiliyol

    Selamlar

    Mart ayı ortalarında 5 günlük Lviv e gideceğim. Hava nasıl olur sizce. Gezemeyecek kadar kar veya soğuk olur mu? Giderken kıyafet olarak nasıl gideyim sizce? Birde Gelirken ne getirebilirim hediyelik bütçe zorlamayacak?
    merhaba hocam

    Martta hava soğuk olur, kar veya yağmur bilemeyiz, internetten takip edebilirsin gitmeye yakın. zaten martta Türkiye bile soğuk,ukrayna daha soğuk mont al yanına ve su geçirmeyen ayakkabı kesinlikle.

    Lviv de , magnetler var ucuz , kopalni kavu mekanda kendi üretim kahveleri var,ben aldım güzel. lviv handmade çikolatacı var,el yapımı çikolatalar ama fiyatlar ucuz değil çikolatalar, roshen var devlet başkanın çikolata ve şekerlemeler fiyatları uygun.

    Tekstil,yöresel kıyafetler pahalı,turiste pahalı söylüyorlar.

    Rynok meydanında hediyelik dükkanlar var, bakabilirsiniz,buralarda yine turist silkeleme yerleri, gezip dolaşın, rynok meydanında çok dükkan var.




  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yine sorum olursa yazarım hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fiiliyol

    Teşekkürler yine sorum olursa yazarım hocam.
    rica ederim
  • UKRAYNA’DA SEÇİM VAADİ: “YOLSUZLUK YAPANIN ELLERİNİ KESECEĞİM”
    “Seçimleri kazanırsam, yolsuzluk yapan ve adam kayıranların ellerini keseceğim.” Bu açıklama Ukrayna Devlet Başkanı adayı, eski Savunma Bakanı Anatoliy Gritsenko’dan geldi.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-secim-vaadi-yolsuzluk-yapanin-ellerini-kesecegim/
  • POROŞENKO DUYURDU: “TÜRKİYE’DEN İNSANSIZ HAVA ARACI SATIN ALACAĞIZ”
    Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını belirtti. Rus basınında anlaşmanın 12 adet Bayraktar TB2 alımını kapsadığı belirtildi.


    http://ukraynahayat.com/porosenko-duyurdu-turkiyeden-insansiz-hava-araci-satin-alacagiz/
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.