Şimdi Ara

Uğultular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim kasa Asus TA230, işlemcim Athlon XP 2500+, ASUS A7V600 anakart, 3 adet Samsung HDD, Nvidia Geforce 5500 ekran kartı mevcut.
    Kasanın 80 mm egzos fanlarını 80 mm Arctic Cooling fanları ile değiştirdim. Ses baya bir azaldı. İşlemcinin fanı hala stok fan, değiştirmedim. HDD'lerin önüne 80 cm bir fan taktım, ama kasanın plastik kapağında hava delikleri olmamasına rağmen arkasındaki metal bölmede fan için hava delikleri koymuşlar, önü kapalı olduğu için havayı nereden alacak merak ediyorum. O yüzden ön kapağı çıkardım.
    Şimdi bir uğultu duyuluyor. Aslında çoğu kişi için sorun değildir ama geceleri açık bıraktığım için rahatsız ediyor. Bu uğultuyu gidermek için tel ızgaraları kesmeli miyim? Başka yöntemleri de var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boleros -- 25 Kasım 2007; 14:25:59 >

• ya cpu fani ses yapiyordur, 3 tane hdd de guzel ses yapar 7200 devir diye aliyoruz hani.. kasanin seklini bozma kasa sesi kesmede onemli bir unsurdur.
  • Teşekkür ederim cyrix120 son mesajlarıma verdiğiniz cevaplar için.
    Kasanın şeklini bozma demişsiniz, delemeyeyim, kesmeyeyim yani.
    Peki son model kasalarda ön tarafında ızgaralar, yan tarafındaki ızgaralar ve arka ızgaralara nasıl oluyor da sessiz kalabiliyor? Yani dışarıya üflenen hava onlarda uğultu yapmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boleros -- 25 Kasım 2007; 16:44:22 >
  • 3 tane hd bayağı bir uğultu yapar, harddisklerden ikisini devre dışı bıraktığınızda eminim bunu siz de farkedeceksiniz. bahsettiğiniz ses ondan kaynaklanıyor olabilir.
    Kasanın önüne taktığınız fanı 5 voltta kullandığınızda ses yapmaması lazım. Devri 2200'ü geçmedikçe kaliteli 80 mm fan pek ses yapmaz. Öndeki fan havayı o kasada kasa ön kapağının altından alıyor. Oranın açık kalmasına dikkat edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.