Şimdi Ara

UFO ATTFI-01 Uzun Kule Vantilator Arıza ve Çözümü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
35.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı sorun bendede vardı resimdeki kondansatörü değişince ilem tamam açılmayan vida çatal uçlu tornavida ile açılıyor

     UFO ATTFI-01 Uzun Kule Vantilator Arıza ve Çözümü
     UFO ATTFI-01 Uzun Kule Vantilator Arıza ve Çözümü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu işlerden pek anlamam öncelikle onu söyliyeyim. Elim anahtar tutar ancak o kadar. Konuyu açan ve bu sayede yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim. Benim cihazda aynı problemleri gösterdi. Aynı kondansatörden bulamadım. Daha yükseğini verdiler. Sıkıntı olmaz dediler. Sonuç : İşe yaradı.

    İçinide bir güzel temizledim. Sarı renkli olan orjinal, diğeri ise sonradan takılan. Lehim işini de ilk defa yaptım denebilir. Biliyorum bir elektronikçinin ki kadar iyı olmasada işimi gördü. Kapağı sökmekte kolay oldu. Üçgen tornavida vardı elimde. Tüm vidaları söküp kenara aldım. Önce alt kapağı söktüm. (Sanırım burayı sökmek şart değil.) Sonra alt kapak tarafından üst kapağa elimle bastırdım hafif aralandı. Aralanan yerden çekip asılıncada kolayca söküldü. Umarım birilerinin işine yarar. Esnaf tuttuğunu öper olmuş, servise para kaptırmak istemedim. İşini lâyıkı ile yapan esnaflar da var tabiî ki onlara değildir sözüm.

     UFO ATTFI-01 Uzun Kule Vantilator Arıza ve Çözümü


     UFO ATTFI-01 Uzun Kule Vantilator Arıza ve Çözümü
     UFO ATTFI-01 Uzun Kule Vantilator Arıza ve Çözümü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • atakan641 A kullanıcısına yanıt

    hocam şu sw ve ion kabloları nereye bağlı onları paylaşman mümkün mü

  • Merhaba evde bozulan şeyler uğruna karısından laf yemiş ama işin peşini bırakmamış evli iki çocuklu adam gibi adamlar bugün pes etme günü değil bugün o kule tipi fanı çalıştırma zamanıdır


    öncelikle kasayı açma konusundan bahsedeyim üçgen vidayı sökmeden işi hallettim ama biraz zor oldu bu konudan evdekilere bahsetmedim çünkü alfa bir erkeğim asla vazgeçmem öncelikle üçgen harici bütün vidaları söküyoruz ve düz torna vida yardımıyla köşedeki tırnakları ayırıyoruz fakat arka kapak komple çıkmıyor bize üst taraftaki kartı biraz dışarı çıkarabilmek için boşluk yaratıyor bu süreçte kırmaktan korkarsanız pes etmeyin kolay kırılmıyor başınızda dikilen birisi varsa ondan hemen kurtulun bol bol terletici bir sürece giriyorsunuz vazgeçmeyin ama gaza gelip kırmayın da.


    sonra kartın arkasındaki sarı (kondansatör galiba) şeyin fotoğrafını çekip mahallenizdeki elektrkçiden 11 tl ye alıyorsunuz bana adam kahve rengi bişi verdi aynı diğer yorumlardaki fotoğraflar gibi sarı şeyi tellerinden koparıp yenisini lehimledim çok zor bişi değil kendinize güvenin dumanı solumayın renginiz sarıya dönmesin


    sonra arka kapağı geri takıyorsunuz tam kapanmazsa yine torna vida ile biraz oynayın sonunda düzelecektir vidaları da taktıktan sonra en son aile üyelerini fanın karşına geçirip kutlama yapmayı unutmayın iyi günlerdiler sizi tebrik ederim


    bu arada ufo servisini aradım 500 ila 600 lira arası fiyat çektiler ama toplamda dolmuş paralarıyla birlikte 30 tlye hallettim geri kalan parayla da karımı yemeğe çıkardım teşekkürler dh ailesi





  • Tarih : 28.07.2023

    Konu ilk açılışından itibaren uzun zaman geçmesine rağmen bir çok kişinin sorunun çözülmesini sağlayan, konuyu açan arkadaşa ( @plaiNSpoken ) çok teşekkür ederim.


    Servis motor arızası diyerek ortalama 500-700 TL aralığında fiyat çıkacağını söyledi. Malum sıcaklar artınca da mecburen yaptırmam gerektiğini anladım. İnternet'te dolaşırken bu konuyu gördüm ve abartısız her yorumu okudum.


    Daha sonrasında mahalledeki elektrikçi'lere gidip kondansatör aradım. Çoğu elektrikçi'de bulamadığım için internetten 1.0 uF 275 V.A.C kondansatör kargo dahil 58 TL'Ye aldım. (Elektrikçi'lerde çok daha ucuza bulabilirsiniz.) Almışken her ihtimale karşı kartın arka tarafında bulunan 470'lik kondansatör'lerden de 20 TL'ye aldım.


    Daha sonrasında tornovida ile vidaları söktüm ve tornovida sıkıştırarak kapağı açtım. ( Elimi baya yaraladım, ayrıca kırılacak gibi zorlamadığınız sürece açamazsınız.)


    Kart'ta bulunan kondansatör'ü çıkarttım ve tanıdığım vasıtasıyla yeni 1.0 uF kondansatör'ü lehimledik. Kartın arkasında bulunan 470'lik kondansatör'lerden de almama rağmen çalışınca onları değişmedim. Daha sonrasında ekran bile eskisinden canlı oldu.


    Toplamda 78 TL civarında fiyata hallettim. Ayrıca elektrikçi'lerde bulursanız maksimum 25-40 TL civarına halledebilirsiniz. Uğraşmak istemezseniz internetten biraz daha pahalıya alabilirsiniz.


    Aldığım malzemeler

    1.0 uF 275 V.A.C Kondansatör ( Asıl Sorunlu Parça )

    470 uF 16V Kondansatör ( Değiştirmedim, gerek kalmadı. )


    Konuyu açan, konuda emeği geçen, yardımcı olan ve bilgilendiren herkese çok teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya4136 -- 28 Temmuz 2023; 2:13:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • UFO ATTFI-01 50W kule tipi vantilatör

    ustam aynı ofo dan bende de var. starta basınca üflemeye başlarken duruyor. Açtım kartı da senin gönderdiğin en alttaki fotodaki kartın aynısı. Uzun entegrenin yanındaki soketi sökünce çalışıyor, soketi takınca aynı arıza tekrar ediyor. Nedeni ne olabilir acaba

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.