Şimdi Ara

UFO ATEAC-01 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
28.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zerg

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Etmeyin eylemeyin arkadaşlar, bu tarz ürünler kapalı ortamda kullanılmaz,dolandırıcılıktan başka bir şey değil.İlk birkaç dakika güzel gelecektir ama ortamın nem oranı yükseldikçe daha çok bunalacaksınız.
    Hava raporlarında dikkat etmediniz mi, ısı 33 derece,hissedilen 39 derece vb. derler,sebebi tamamen nem oranı.Siz bu aletle içerideki nem oranını ellerinizle yükseltiyorsunuz.
    Klimaların da temel fonksiyonlarından biri nemi almaktır,nemi düşürmeden ortamı serinletemezsiniz.

Bu durumda basit bir vantiratör ve yanına bir nem alma cihazı alırsak klima kadar olmasa da fena olmayan bir serinlik elde edeceğiz, değil mi?

Evet ama bu işi yapabilecek nem alma cihazları 250-300 TL. civarlarında.Yani toplam 300TL. verip klimamsı (ama kesinlikle klima kadar iş görmeyecek) bir sistem kurmaktansa 200 TL. daha verip klima taktırmak daha mantıklı bence.

• arkadaslar kapalı ortamda kullanın demiyorlar zaten ürün 2012 mödeli farklı özellikler tasıyor www.isiticisatis.com/ufo_ateac.html bir inceleyin derim
  • İşe yaramaz boşa para vermeyin ortamınız daha bunaltıcı olur.
  • kesinlikle tavsiye etmem. karşısına geçip oturmadığınız sürece ortamda serinlik falan hissetmezsiniz. buhar çıkarıyo olması falan iyi bişeymiş gibi görünüyo ama zaten nemli olan havayı iyice nemlendirerek bunaltıyo. bence bu ürün tam bi reklam başarısı.
  • Hiçbir işe yaramaz, iş yerinde seneler önce kullandık para çöpe gitti, dahada çok bunaltıyor.
  • arkadaşlar ben alf'in modelini aldım dün gayet güzel su içinde buzlu termos bıraktığında buz gibi hava veriyor 30 derece olan odayı 25 dereceye düşürdü gayet güzel nemlenme de yok
    http://www.sobamarketim.com/alf_hava_serinleticili_vantilator.html
  • Merhaba Mehmet,

Alf'in almış olduğun soğutucusundan gerçekten memnun musun? yeni almışsın sanırım, hayırlı olsun. Ben de almayı düşünüyorum. Benzer bir ürün arkadaşların da tartıştığı gibi UFO'nun da var.
    Bu ürün tipleri gerçekten iyi mi? Odanın kapı penceresini kapatıyorsun veya açık bırakıyorsun ve odayı soğutuyor mu? Klima gibi olmasını tabiki beklemiyorum ama yine de bir nebze sıcağa çare olacak birşey arıyorum. Normalde vantilatör biraz çarpıyor. Böyle bir ürün daha iyi olabilir mi diye düşünüyorum. Biraz detaylı bilgi verirsen memnun olurum.

Selamlar....
  • Bende 10 metre karelik bir oda için soğutucu çözüm arıyorum.
    Hangisini almak lazım
  • Bu soğutucu nem oranının düşük olduğu yerlerde işe yarar. Mesela şu anda Ankara yanıyor ve nem oranı %30 larda. Suyunu doldurup açıyorum, pencereyi açıp önüne koyduğum anda içerisi ferahlıyor. Yanlız su haznesi çok küçük, 2 saatte bir su doldurmak gerekiyor. Kapı pencere kapatıp çalıştırırsanız içerdeki nem oranı yarım saate kalmaz %90 lara ulaşacağından bunalırsınız, soğutmaz aksine ısıtır. Mutlaka içerdeki su buharı dışarı çıkmalı.

Bulunduğunuz yerdeki nem oranı yüksekse, deniz kenarı gibi bir yerde iseniz kesinlikle almayın. Ama nem oranı düşük ise, iç anadolu ve doğu bölgelerinde kesinlikle işe yarar. Zaten soğutucunun genel adı Çöl Kliması :) bu demek değilki çok güçlü süper soğutucu. Çöl iklimine uygun klima manasında Çöl Kliması deniyor. Tamamen kapatılmış alanlarda (Kapı pencere kapalı), nem oaranının yüksek olduğu deniz kenarı yerlerde bu soğutucu alınmaz.

• Ben de ankaradayım
    Teşekkürler
  • Ankarada faydalı olacaktır yani,
    Ses seviyesi nasıl?
  • Çok yüksek bir sesi yok. Gece açıp yatıyorum, serin serin rahat oluyor. Ek su deposu olarak 10 lt su şişesinden besliyorum. Su haznesi küçük olmasa daha iyi olurmuş. Eksi yanı su haznesi işte. Ama ben aldığımda 150 TL idi. Kapış kapış satılıyordu. Şimdi normal çöl kliması fiyatlarına yaklaşmış. Farklı firmaların nozül ile çalışan evopratif versiyonları da var ama çok pahalılar. Gerçek soğutmayı onlar yapıyorlar. Bazı kafelerde su püskürten soğutucular vardır, mutlaka görmüşsünüzdür. Onların sistemiyle çalışanlar hava sıcaklığını 13 dereceye kadar indiriyorlar.
  • goçhisar sizdeki ürün alf marka mı yoksa ufonunki mi?..
  • Açıkcası bugun almayı planlıyordum ama yazılanlardan sonra kafam karıştı.
    tabi ki klima gibi hizmet etmesii beklemiyorum ama gündüz vantilatörden fazla serinletsin gece rahat uyuyalım..
    biraz baktım ufo ve alf var.
    ufo nun bilgilerinde vantilatör gücü 140 w derken alf te 70w diyor. fiyat aynı seviyede.

ne dersiniz?

birde baca vs yazılmış yazılarda resimde baca görünmüyor nereye baca konuşuyor ?
  • bunlarda baca yok. alf ve ufo arasındaki güç farkı benimde dikkatimi çekmişti.. kullanım klavuzlarını inceledim.
    toplam güç = vantilator + nemlendirmeden oluşuyor. ufo 140watt, alf 120watt gücünde..
    su haznelerinde ise ufo 3lt, alf 5.5lt..
  • quote:

Orijinalden alıntı: telekomum

goçhisar sizdeki ürün alf marka mı yoksa ufonunki mi?..

bendeki ufo. 70W ile 140W arasında büyük fark var. Hava üfleme değeri gücü ile orantılı olarak artıyordur mutlaka. Alf de hava üfleme hızı ne kadar ona bakmak lazım. Belki daha verimli bir motor kullanıp daha fazla hava üflüyordur. Ufoda ek olarak su buharı çıkışı var. Soğuk buhar özelliğide anında serinlik için güzel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Bu soğutucu nem oranının düşük olduğu yerlerde işe yarar. Mesela şu anda Ankara yanıyor ve nem oranı %30 larda. Suyunu doldurup açıyorum, pencereyi açıp önüne koyduğum anda içerisi ferahlıyor. Yanlız su haznesi çok küçük, 2 saatte bir su doldurmak gerekiyor. Kapı pencere kapatıp çalıştırırsanız içerdeki nem oranı yarım saate kalmaz %90 lara ulaşacağından bunalırsınız, soğutmaz aksine ısıtır. Mutlaka içerdeki su buharı dışarı çıkmalı.

Bulunduğunuz yerdeki nem oranı yüksekse, deniz kenarı gibi bir yerde iseniz kesinlikle almayın. Ama nem oranı düşük ise, iç anadolu ve doğu bölgelerinde kesinlikle işe yarar. Zaten soğutucunun genel adı Çöl Kliması :) bu demek değilki çok güçlü süper soğutucu. Çöl iklimine uygun klima manasında Çöl Kliması deniyor. Tamamen kapatılmış alanlarda (Kapı pencere kapalı), nem oaranının yüksek olduğu deniz kenarı yerlerde bu soğutucu alınmaz.

Yani istanbul dakiler bakmasın işe yaramaz mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanak

cam açıkken kullanma şansın varsa sorun olmaz..
  • sizin işinizi görürmü fiyatı 100 tl sorunsuz çalısır durumda kargoyla heryere yollarım.isterseniz başka resimleride var

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanak

quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Bu soğutucu nem oranının düşük olduğu yerlerde işe yarar. Mesela şu anda Ankara yanıyor ve nem oranı %30 larda. Suyunu doldurup açıyorum, pencereyi açıp önüne koyduğum anda içerisi ferahlıyor. Yanlız su haznesi çok küçük, 2 saatte bir su doldurmak gerekiyor. Kapı pencere kapatıp çalıştırırsanız içerdeki nem oranı yarım saate kalmaz %90 lara ulaşacağından bunalırsınız, soğutmaz aksine ısıtır. Mutlaka içerdeki su buharı dışarı çıkmalı.

İstanbulda da işe yarar fakat nem oranının düşük olduğu illerde olduğu kadar değil. Evopratif soğutucular çöl ikliminin olduğu nemsiz ortamlarda normal klimalardan daha iyi çalışırlar. Su ne kadar hızlı buharlaşabilirse ortamdan o kadar fazla ısıyı alır. Buharlaşma hızı ise ortamın nem oranına bağlı bir etken.

Su ortamdaki ısıyı alarak buharlaşır, ısıyı alan su buharı camdan dışarı akar gider. Nem oranı çok yüksekse (deniz kenarı gibi) su buharlaşma için daha çok ısıya ihtiyaç duyar. Daha çok ısı demek ise ortam sıcaklığının maksimum düşürülebileceği sıcaklığın yükselmesi demek olur.

İstanbulda hava şartları Temmuz-Ağustos aylarında nispeten Ankara hava şartlarına benzer bir karakteristikte. Nem oranı olarak %20 fazlası var. Mesela şu anda ankarada nem oranı %22, istanbulda %44. Bu tipteki soğutucuların en fazla kullanıldığı urfa, mardin gibi illerde %10 civarı nem oranı var. Oralar için klimanın kralı bu. Normal klima dış ortama ısı transferi için 3.000W elektrik yakıp dışarısı aşırı sıcak olduğu için odayı soğutamazken bu tipteki 200W lık soğutucular anında her yeri serinletir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.