Şimdi Ara

Ufak Capta Bir Datacenter ;) Görüsleriniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bugun aklıma bise takıldı sizlerle paylasmak istedim.
    Bu evlere Uydu bağlantısı var direk uydudan alım ve gönderim.Onlar ile bir ufak datacenter kurulabilinirmi ?
    Mesela ben eve 256/512k Bir uydu bağlantısı aldım (www.netiletisim.com) Burda satıyolar .Hosting işine girebilirmiyim?Verimli olurmu Bide liseline bağlantı ile bunun arasında cok fark varmı görüslerinizi bekliyorum...

• Kendi çapında bir şeyler yapabilirsin tabi ki, yaptıktan sonra dial-up ile de hosting olur ama ticari olarak pek bir kazancın olacağını sanmam. Ayrıca hosting işi sırf bağlantıyla bitmiyor tabiki :)

Leased line ile arasında fark tabi var. LL senkrondur yani 256Kbps alırsan upload ve download ikisde 256K dir.
    Uyduda gecikme fazladır (uyduya cikmasi inmesi değişir ama kabaca 500ms-600ms) ama internette gezerken anlamazsın. Kötü havalarda düzgün çalışmayabilir, yada hiç çalışmaz, bundan başka sinyali zayıflatacak bir dış etken olursada problem çıkabilir. Leased Line'in maliyeti çok daha fazla tabi ki.

Sanırım adsl veya kablonet seçeneğin olmadığı için düşünüyorsun, tam olarak ne kadara mal oluyor sana ?
  • 256/512 Uydu bağlantısı aylık 250€ özel bir fiyat geldi bana.Düsündüm acaba gidip bir dedicated makine yerine veya co-loc hizmeti almaktansa eve böyle bise yapsam nasıl olur diye ... sonucta bundada 256k upload var aynı ölcüye gelmezmi ? Bide leased line fiyatlarını bilen varmı ?

256kbps ile hiçbişi yapamazsın dostum.

3 kişi bir şey download ettiğinde hız düşümleri olur.Ayrıca pop3 gibi destekler sağladığında ;

hizmeti senden alan biri email gönderdiğinde çok uzun sürelerde gider ki buda alıcının canını sıkar.

Eğer böyle birşey kurmak istiyorsan en az 2 bağlantın olacak ;

yedek bağlantı için 512-1mbps/s lik F/R
    birde genel bağlantı için en az 2mbpslik ATM.

bir zamanlar mynet te 2mbps kullanıyordu ;)

hatta hala 1mbps bağlantıya sahip servis sağlayıcıları (kendilerine öle diyorlar) var.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.