Şimdi Ara

Ufak Bir Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardım edecek herkese şimdiden teşekkürler. Etmeyenler de belki konudan faydalanır.
    Arkadaşlar bu sene Üniversiteye başlıyorum. Puanım fena değil muhtemelen ODTÜ Bilgisayar ya da Bilkent Bilgisayar Mühendisliği gelecek. İlk sene kesin hazırlık okuyacağım. Ancak şimdi ve hazırlıkta boş durmak istemiyorum. Üniversitede en çok işime yarayacak yazılım dilini şimdiden öğrenmek istiyorum. Hangisiyle başlamalı ve en önemlisi nerelerden çalışmalıyım? Nasıl bir yol izlenmeli? Tecrübelilerden destek bekliyorum lütfen yorumunuzu esirgemeyin...

• Bak bu yollardan geçmiş ve pişman olmuş biri olarak söylüyorum : hazırlığı değerlendir. Ama programlama dili öğrenerek değil. Sosyal aktivitelere katıl, tatil yap, dinlen ne bileyim işte. Onları zaten sıfırdan öğretecekler. Hem kendi kendine derste öğrendiğinden 5 kat yavaş ogreneceksin. Gerek Yok. Bilkent'e gidersen kardeşim arama kurtarma kulübü baskani. Trekking yapıyorlar bisiklet kaya tırmanışı falan. Eğlenceli şeyler. Hem çevre de edinirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

Bak bu yollardan geçmiş ve pişman olmuş biri olarak söylüyorum : hazırlığı değerlendir. Ama programlama dili öğrenerek değil. Sosyal aktivitelere katıl, tatil yap, dinlen ne bileyim işte. Onları zaten sıfırdan öğretecekler. Hem kendi kendine derste öğrendiğinden 5 kat yavaş ogreneceksin. Gerek Yok. Bilkent'e gidersen kardeşim arama kurtarma kulübü baskani. Trekking yapıyorlar bisiklet kaya tırmanışı falan. Eğlenceli şeyler. Hem çevre de edinirsin.

Cevabınız için teşekkürler. Bende şimdi C++ a giriş diye bir yere bakıyordum. Gerçekten tek başına zor olacak. En azından on parmak öğrenmeye başlayayım diyorum. Hazırlıkta da ortalama kasmaya çalışırım. Sağolun iyi forumlar.
  • bildiğim kadarıyla bilkentte java öğretiyolarlar. 2 seçeneğin var ya java öğrenirim derslerde rahat ederim dersin ya da javayı zaten bi şekilde bi yerlere getiricem diye düşünüp başka bi dil öğrenirsin :) zaten illa ki dinlenirsin sosyal bir şekilde de takılırsın ama onun dışında takip etceğin bir konu olması iyidir bence de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joffrey

bildiğim kadarıyla bilkentte java öğretiyolarlar. 2 seçeneğin var ya java öğrenirim derslerde rahat ederim dersin ya da javayı zaten bi şekilde bi yerlere getiricem diye düşünüp başka bi dil öğrenirsin :) zaten illa ki dinlenirsin sosyal bir şekilde de takılırsın ama onun dışında takip etceğin bir konu olması iyidir bence de :)

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Zaten sınavdan sonra ciddi bi amaçsızlığın içine düştüm. Ne kadar çabuk kurtulursak o kadar iyi. Yorumunuz için teşekkürler araştıracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KibritVsÇakmak

Adam haklı

Ama illa bir şeyler öğrenmek istiyorsan komut sistemini öğren. Linux üzerine geliştir kendini. Programlamaya sonra bakarsın.

Linux u çok övüyorlar. Ancak çok zor olduğunu duydum. Tek başıma yapabileceğimi pek sanmıyorum. Yine de tavsiyeniz için teşekkürler.

• Peki. Niye bilgisayar muhendisligi? Yani bilgisayar muhendisi olabilecegini dusunduren sey ne?

Hani kusura bakma da, su yazdiklarina bakarak cok rahat ve ayrica kendimdenson derece emin bir sekilde "kardes senden bilgisayar muhendisi olmaz" diyebilirim, nasil ki benden de doktor olmayacagi bildigim gibi.

Meslek secerken isme aldanmayin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni bir oyun bulmama yardım et
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hazırlık Okuyacaksan, Herşeyi Bırak. İngilizceni Geliştir.
    Hayatın Boyunca Sana Lazım Olacak Birşey.

Hem Javayı,x,y Her Neyse 1 Bilemedin 2 Ders Olarak Göreceksin. İlla Zamanla Geliştireceksin.

Hazırlık Gittimi Bir Daha Geri Gelmiyor

Jedi Iken Darkside'a Geçen Birisinden Tavsiyedir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.