Şimdi Ara

Ufak Bir Tavsiye Mesajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
5
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 7 yılda 3 kez üniversite sınavlarına girdim, son ikisi için kısa sayılabilecek süreler olsa da bir şeyler yaptım, çıkardığım dersleri sizlerle paylaşmak istedim.

    *Üniversite sınavların özellikle ilk kısmı stres testi. Plan, program gibi şeyler üzerinde düşünmeden önce ilk yoklanması gereken sınavlara ne kadar profesyonel ve soğukkanlı yaklaşıldığı. Bu olursa sizden iyi pek çok kişiyi geçeceksiniz demektir.

    *Masanız derli toplu olsun, saat saat çizelgeniz olsun... gibi tavsiyeler bana biraz biraz beylik laflar gibi geliyor. Aslında herkesin uyabileceği plan program farklı değil, sadece herkesin dikkatini dağıtan şeyler farklı. Örnek: Genelde masam ve odam hep dağınıktır, iki haftada bir düzenlerim, başkası tarafından da düzenlenince dikkatim dağılır. Yatak olan yerde çalışamam, gürültüde ya da ultra sessiz yerde çalışamam, ikincisi olursa kalemi bir yere vururum biraz ses olsun diye... Bu sadece bir profil, herkes için farklıdır. Kimisinin dikkatini de stres/evham dağıtır mesela, ya da gelecek üzerinde, yapılan netler üzerinde fazla düşünmek.. Hep öne çıkarılan örnek öğrenci profilleri ise belirli bir çizelgeye göre hareket etmediğinde dikkati dağılanlar. Bu dikkat dağıtıcıları eleyebilirseniz kalan vakit zaten programınızın kendisi olur. Uzun oldu ama bu en önemlilerinden biriydi.

    *Yaptığınız netlerin, testlerdeki yüzdelik başarılarınızın zayıflıklarınızı görmenizden başka hiçbir fonksiyonu olmamalı, bu kısmı iyi değerlendirmeniz yeter. "Bu netlerle tıp kazanamam, hukuk kazanamam' demeniz bir şey değiştirmez maalesef. Sınavda ne alırsanız o olur, bu yüzden hedef bölüm/okuldan ziyade kendinizin maksimumunu ortaya çıkarmanız önemli, bu maksimumla tercih yapıyorsunuz ve hayalinizdeki yer olmazsa sınavdan sonra üzülecek bayağı vaktiniz oluyor. Bu madde soğukkanlılıktan ziyade realist olmakla ilgili.

    *Tercih dönemi yahut sınava hazırlıkta alan seçerken çevre baskısını önemsememeye çalışın, özellikle ilk kez hazırlanan kardeşlerim için bu zor, biliyorum fakat şu anda birkaç yılın hesabını yapıyor insan ve mesleğiyle 30 yıl, günün pek çok saati ilgilenecek belki de, çoğu iş arkadaşını eşinden çok görecek pek çok kişi. Yetenek ve tutkunun kesiştiği yerleri aramayı deneyin. Orayı bulunca alanınızdan artık eminsiniz, hemen önceki maddeye dönün :) Bulamazsanız ve boyun eğerseniz pek çok kişi gibi puanınızın tuttuğu en yüksek yeri yazarsınız, acı ama gerçek. Yıl kaybını gözünüzde büyütmeyin, iş hayatına atılınca neredeyse her gün birbirinin aynısı oluyor, işe bağlı olsa da.

    Aklıma geldikçe eklerim, buyurgan bir dil kullandığım için kusura bakmayın ama gerçekten dar bir vakitte yazmaktayım, bunlar naçizane görüşlerim, haddi aştıysak affoluna, birileri fayda görürse de ne mutlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 29 Kasım 2017; 15:0:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • teşekkür ederiz hocam.
  • Diliinize saglik hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.