Şimdi Ara

Ucuz telefonlar için Android sürümü: Android Oreo Go Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Google bu yılın başında gerçekleştirdiği I/O geliştirici konferansında düşük bütçeli akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni Android Go platformunu tanıtmıştı. Şirket bugün Yeni Delhi'de düzenlenen bir basın toplantısında yeni Android Oreo (Go Edition) sürümünü duyurarak yarın yayınlanacağını açıkladı. Yani bir başka deyişle Android Oreo (Go Edition) ile çalışan ilk cihazları önümüzdeki aylarda görebileceğiz. Google ayrıca, Google Go, Google Haritalar Go, Gmail Go, YouTube Go, Google Assistant Go, Dosyalar Go, Gboard, Chrome ve Play'den oluşan "yeni ve orijinal" bir uygulama paketi de duyurdu.

     

    Ayrıca Bkz.Chrome'un Android sürümüne HDR video desteği geliyor
    Android Go, Google I/O 2017'de düşük kapasiteli cihazlar için özel olarak tasarlanmış bir Android konfigürasyonu olarak lanse edilmişti. Yeni sürüm, 512MB-1GB RAM'e sahip Android cihazları hedefliyor. Giriş seviyesi cihazlarda daha iyi performans, geliştirilmiş veri yönetimi ve daha fazla depolama alanı sağlamak için optimize edilmiş durumda. İyileştirilmiş uygulama başlatma süreleri, veri yönetimi özellikleri ve güvenlik avantajları ile düşük kapasiteleri cihazlarda maksimum verimde çalışabilecek hale getirilmiş bir işletim sistemi olduğunu söyleyebiliriz.

     


    Google'ın Go girişimi, sınırlı bellek, depolama, işlemci gücü ve bağlantı özelliklerine sahip cihazlar için geliştirilmiş yazılımlara odaklanıyor. Arama devi Android Go'yu üreticilere (OEM) gönderiyor ancak şu an için denemek ve Android Go ile normal Android arasındaki farkları kesin olarak ortaya koymak mümkün değil. Şimdilik elimizdeki tek önemli bilgi Google'ın duyurusunu yapmış olduğu, bazıları tamamen yeni olan, bazılarını ise daha önce gördüğümüz "Go" uygulamalarının bir listesi. Android Go'ya hayat verecek uygulamalar şöyle:

     

    Ayrıca Bkz.Nokia 9'un tanıtım tarihi ve fiyatı sızdırıldı
    Google Go: Google'ın "Search Lite" uygulamasının yeniden adlandırılmış bir versiyonu karşımızda. Basit bir arayüze sahip uygulama kullanıcıya öncelikle arama türlerinin listesini sunuyor. Temel olarak ihtiyaç duyulan tüm işlevlere sahip olan Google Go daha hızlı yükleme süresi için üçüncü parti Web sayfalarının kodlarını elden geçirebiliyor. Normal Google arama uygulamasının sürümüne bağlı olarak yaklaşık 60 MB boyutunda olduğunu söyleyebiliriz. Search Lite ise sadece 4.65 MB.

     


    YouTube Go: YouTube' de yer alan videoları indirerek, daha sonra çevrimdışı yani internet bağlantısı olmadan izlemenizi sağlıyor. Videoların sadece 144p ve 360p gibi "temel" ve "standart" kalitede geldiklerini belirtelim. YouTube Go'da abonelik, yorum, kanal sayfası, beğenme veya beğenmeme gibi özellikler yok. Abonelik olmadığı için videoları yalnızca doğrudan aratarak oynatabilirsiniz. Aksi takdirde YouTube'un öneri algoritmasından faydalanmanız mümkün. Uygulamanın yine alan tasarrufu sağladığını belirtmek gerek. YouTube Go için 8.94 MB (tam sürüm için yaklaşık 25 MB) depolama alanı gerekli.

     

    Ayrıca Bkz.Microsoft'tan Snapdragon 845'li cihaz sürprizi
    Files Go: Google'ın sunduğu akıllı depolama yöneticisi olan bu uygulama, telefonunuzda yer açmanızı sağlıyor. Files Go ile ayrıca dosyaları hızlı şekilde bulabilmeniz ve çevrimdışıyken kolayca paylaşabilmeniz mümkün. Uygulama dosyalarınızı 125 Mb/sn'ye varan hızla aktarır, ücretsizdir ve internet olmadan çalıştığından mobil veri kullanmaz. Files Go ayrıca yinelenen dosyaları bulabildiği gibi kullanılmayan uygulamaları tespit edip silmenizi de sağlayabiliyor.

     


    Gboard: Hız ve güvenilirlik, kaydırarak yazma, sesle yazma ve daha birçok özelliği barındıran klavye uygulaması 120'den fazla dili destekliyor. Bu özelliği de Go uygulama paketine dahil edilmesi için fazlasıyla yeterli.

     

    Chrome: Google Chrome'un pakete dahil edilmesi, web sayfalarını yeniden kodlamak için Google'ın sunucularını kullanan "veri koruma" özelliğiyle ilgili. Bunun düşük hızda internet bağlantısının olduğu bölgeler düşünülerek hayata geçirildiğini belirtelim.

     

    Play: Gelişmekte olan ülkeler için uygulamalarının "lite" sürümünü çıkaran tek şirket Google olmadığı için Facebook Lite ve Skype Lite gibi diğer buradan indirilebilecek. Yani kullanıcılara giriş seviyesi telefonlarda daha iyi bir deneyim yaşatacak uygulamaları öne çıkaran yeni bir Play Store deneyimi sunulacak.

     

    Google Maps Go, Gmail Go, ve Google Assistant Go daha önce hiç duymadığımız yeni uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor. Yani bu uygulamalar için şu an herhangi bir bilgi yok ancak şüphesiz ki düşük kapasiteli telefonlarda daha verimli bir deneyim sunmak üzere geliştirilmiş durumdalar.

     


    Google boyutu düşük Go uygulamaları ve daha küçük işletim sistemi dosyalarının oluşturulmasını sağlayan Android Runtime (ART) derleyici geliştirmeleri ile Android Oreo (Go edition) sürümünün cihazlarda Android 7.0 Nougat'tan yüzde 50 daha az alan kaplayacağını söylüyor. Arama devi ayrıca ortalama bir uygulamanın Android Oreo (Go edition) çalıştıran cihazlarda yüzde 15 daha hızlı olduğunu da belirtti.

     

    Google, Android Go'yu Hindistan'da düzenlediği bir etkinlikle tanıtmış olsa da tüm dünya için geçerli olacak. Oreo'nun Go sürümü şimdilik sadece üreticilerin kullanımına sunuluyor yani yakında yeni cihazlarda görebileceğiz. Google, yeni yazılımı çalıştıran cihazların "önümüzdeki aylarda" geleceğini söyledi ancak daha fazla detay vermedi.
     







  • Iyi bir hamle olmuş artık düşük donanımlı telefonlara bunu yüklerler hem depolama kapasitesinden kazanılır hemde çalışma performansından

  • bence herkesin evinde muhakkak bulunan daha 1 2 sene öncesine kadar kullandıgımız 512 mb yada 1 gb ramli telefonlara da yüklenebilir olmalıydı ki daha büyük bir yenilik olsun. Bugün hangimiz gidip 512 mb ram li telefon alıyoruz artık.

  • Yarım akıllı telefon.
  • GM Discovery (4 GB) gelir mi acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

    Yarım akıllı telefon.

    bu iyiydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

    Yarım akıllı telefon.

    Bu isimle pek satmaz ama, düşünsene adam alıyor ahrazlığıyla adamı kanser ediyor, en iyisi biz aynı anlama gelse de daha yumuşak bir tabirle yarı akıllı telefon diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSG1 -- 5 Aralık 2017; 14:27:5 >
  • Gelsin yeni custom romlar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kral_besiktas

    GM Discovery (4 GB) gelir mi acaba?

    çöpe gitmedi mi onların hepsi?ben benimkini attım.2 yıldan sonra hak ettiği yer orasıydı
  • Yeni uygulamalardan bir tek Files Go resmi olarak indirilebilir durumda ama çok beğendim, Google bu uygulamayı böyle hafif sürümler için değil tüm Android versiyonlarında standart dosya olarak kullanıma sunmalı, o kadar kullanışlı ve iyi.
  • Bu yeni çıkacak olan düşük özellikli telefonlar için değil mi ?

    Benim 2 yıldır elimde olan ve eskimiş olan telefonumu kapsayacak mı, hiç sanmıyorum.
  • emre_virüs kullanıcısına yanıt
    Custom rom yaparlarsa niye olmasın?
  • her telefona rom atılıyor mu mesela discovery 2 ye bu yüklenir mi

  • Rezillik resmen. Kırpılmış versiyonu yenilikmiş diye tanıtıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Rezillik resmen. Kırpılmış versiyonu yenilikmiş diye tanıtıyorlar.

    Rezillik bence bu yorumdur.
  • mmucit M kullanıcısına yanıt
    Binlerce model var alt segmentte, gm 4g ye veya htc evo 3d ye rom yapacak bir arkadaş çıkacak mı sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xda’da s2 ve s3 için çıkartırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google uygulamaları silinince gayet hafif sistem zaten

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CWaRRioR


    quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Rezillik resmen. Kırpılmış versiyonu yenilikmiş diye tanıtıyorlar.

    Rezillik bence bu yorumdur.

    Tamam o zaman seni Android Go'ya alalım. Tepe tepe kullan ve iyi eğlenceler dilerim
  • telefon ureticisi firmalar işe el atsayıdı ve resmi yoldan dagıtım olsaydı iyiydi sahsen rom atmakla ugramak istemem...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.