Şimdi Ara

Ucuz Android Box tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yaklaşık 2 yıl kadar wzone box, ek olarak 1 yıl kadar homatics box r 4k cihazları typec tuner ile kullanıyorum.

Sinyal yok sorunu nedir ilk kez sizden duyuyorum.

Homatics en son merkezi sistem kullananlar için yaşanan sinyal sorununu birkaç ay önce verdiği beta güncellemesi ile çözdü.

Android 12 tüm cihazlara verildiğinde bu yama tüm cihazlarda olacak, tkgs eklentisi ile birlikte.

Linux cihazları hiç kullanmadım, typec tuner için iyi ki geçtik diyorum.

Uydu yayından tek tuşla YouTube yada dijital içeriğe sorunsuz geçiş, kullanan için büyük konfor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka yapıyorsunuz herhalde ?

Bir önceki mesajımda deneyimlediğim hibrid android tv box aygıtları listeledim. Hibrid özellikli olup da, test etmediğim cihaz kalmadı neredeyse...

Önceki mesajımda aksaklığı epeyce tafsilatlı yazmıştım. Yeniden yazmayayım. Tekrar okumanızda yarar var.

Üşenmedim, bu cihazların en babası GT Combo modeli cihazı çin'den getirttim. Cihazın uydu modülü, neredeyse e2 cihazlar gibi detaylı... Aynı şekilde GT Combo cihazda bile sinyal yok sorunu var. Destek konusuna gelince, GT Combo cihaza neredeyse ayda bir defa arayüz güncelleme desteği verilmektedir.

Her neyse... İnsanların tecrübesi zamana dayalıdır. Sinyal yok sorunu ile karşılaştığınızda buraya yazarsınız.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Son mesajınız typec tuner sonrası, siz mi şaka yaptınız hocam.

Bahsettiğiniz cihaz Android 9, ve en son 5 ay önce arayüz güncellemesi almış.

Günümüz uygulamaları Google zorlamasıyla Android 11 hedefli çıkmaktadır. O cihaz yakında Android tarafında çöp ( güvenlik ve build yaması almayan, yeni özelliklerden muaf ) statüsüne geçecek demektir.

Powervu gibi özellikleri var, homatics yetkilisine yazdım belki gelir. Biss key de yoktu, güncelleme ile beta da geldi şuan.

Ayrıca olmayan bir durum için, ilerde gelir burada ağlarsınız demek biraz ayıp olmuyor mu.

• Hayır şaka yapmadım... Bilakis anlaşılmayan hususu ilave edeyim. GT Combo cihazın uydu modülü neredeyse ayda bir defa kendi kendine güncellenmektedir. Cihazın forumuna katılım sağlarsanız, bilgilenirsiniz.

Android güncellemelerine gelince; 12 nano metre'lik amlogic serisi bu işlemcilerin yeteneği bellidir. Yani cihaza verilecek sürüm yükseltmesi ve sürüm güncellemesi işlemcinin yeteneği ölçüsünde olacaktır.

Bu itibarla; 12 nano metre işlemcili bu cihazlara android sürüm yükseltmesine gerek yoktur. Çünkü cihaza yapacağı bir katkı yoktur.

Yine aynı şekilde, işlemci yeteneği kısıdından kaynaklı, android sürüm güncellemeleri de sınırlı olacaktır. Yükseltme ve güncellemelere işlemci tarafından baktığımızda normal bir durum yani...

s905x3 cihazlara sürüm yükseltmesi verildi de ne oldu ? Yani cihaza verilen sürüm yükseltmesi, cihaza hangi yetenekleri kazandırdı ? Koca sıfır.

Güvenlik yaması konusuna da değineyim. Milletin elinde, sayısız eski telefon var. O telefonların çoğunluğuna güvenlik yaması bile verilmemektedir. Peki o telefonlar risk altında mı ? Kesinlikle hayır. Yine her türlü tedbir kullanıcının elindedir.

Android sürüm yükseltmesi / Android sürüm güncellemesi / Güvenlik yamaları vs bunlar önemli değildir. Peki nedir önemli olan ?

Cihazın arayüzünde bug varsa, düzeltilmesidir. İşte GT Media cihazın uydu modülü tarafını sürekli güncellemektedir. Cihazı kullanan çoğu kullanıcının haberi bile olmaz. Çünkü, cihazı her yeniden başlattığınızda, bu işlem otomatikman yerine getirilmektedir.

Son olarak gafletin için de bir kaç cümle yazayım. Hibrid özellikli denmediğim cihaz kalmadı neredeyse diye yazmama rağmen, "ayıp olmuyor mu" diye yazman, gerçekten de gaflet içine düştüğünü göstermektedir.

Nedir gaflet ? İçine düşersin ama anlayamazsın. İşte senin durumun bu maalesef...

Bu nedenle aynı cümlemi bir daha tekrar edeyim. "Sinyal yok sorunu ile karşılaştığınızda buraya yazarsınız."

Buraya gelip de sürüm/yani build, bugfix, security vulnerability konularında uzun uzun fikir vermeyeceğim. Zira yerli yabancı pek çok kaynak mevcut.

Belli ki teknik /teknoloji konusunda çok eksiğiniz var bu durumu kabul etmiyor hatta araştırmaya dahi tenezzül etmiyorsunuz.

Fikirleriniz 30 yıl geride, takip edecek arkadaşlara not olarak kalsın isterim.

• Yazdıklarınız konusunda bilmukabele ...

Son cümlenize gelince; forumdaşlar sizin mesajınıza göre değil, birikime itibar eder daima.

Bilgiler/tecrübeler geçmişe ışık tutabilir, ama bugünü ve geleceği aydınlatmaz.

Bugün 6 ay öncesinin teknolojisi bile unutulup işlevsiz yakalıyor.

Geçmişte yaşamak isteyenlere mutluluklar.

Bugün çok daha farklı.

• Bilgi ve tecrübe olmadan, gelecek nasıl aydınlatılacakmış ?  

Mavi kuyruklu avatar olarak adlandırılan yaratıklarla mı ?   

Bu söz baya iyi idi( ! )... Sosyal mera'da dolanabilecek manşetlik sözlerden biri olabilir.  

Son olarak da, insanlar istese de geçmişte yaşayamaz.  

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.