Şimdi Ara

Ücretsiz Yazılımı Modifiye Edip Satmak Yasal Mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu yasal bir olay mıdır yoksa ücretsiz Yazılım ne kadar Modifiye olursa olsun ücretsiz kalır diye bir durum mu var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açık kaynak kodlu bir yazılım bile olsa izinsiz alıp satmak dolayısıyla yakalandığında suç teşkil eder. Ücretsizden ve modifiyeden tam olarak kastınız nedir?
  • yazılımın nasıl lisanslandığı önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cross Marian

Açık kaynak kodlu bir yazılım bile olsa izinsiz alıp satmak dolayısıyla yakalandığında suç teşkil eder. Ücretsizden ve modifiyeden tam olarak kastınız nedir?

Ücretsiz derken Açık kaynaklı bir koddan bahsediyorum. Bu kodu ilk halinden daha gelişmiş bir hale getirsek ve yeni özellikler eklesek satma hakkımız olur mu yoksa hep ücretsiz mi kalır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajees

yazılımın nasıl lisanslandığı önemli

Gnu General Public License diyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanHakim -- 21 Mart 2018; 20:23:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

quote:

Orijinalden alıntı: Cross Marian

Açık kaynak kodlu bir yazılım bile olsa izinsiz alıp satmak dolayısıyla yakalandığında suç teşkil eder. Ücretsizden ve modifiyeden tam olarak kastınız nedir?

Ücretsiz derken Açık kaynaklı bir koddan bahsediyorum. Bu kodu ilk halinden daha gelişmiş bir hale getirsek ve yeni özellikler eklesek satma hakkımız olur mu yoksa hep ücretsiz mi kalır?

Elbette ki satabilirsin.Eğer ki kullanacağın program GPL dediğimiz lisans anlaşmasına tabi ise sen aynı şekilde yaptığın modifiyeleri GPL ile lisanslamalı ve kendi eklediklerini de açık kaynak olarak paylaşmalısın.Yani paylaştığın için kim alır o programı bilmiyorum ancak kurallar böyle. Genelde bu lisansın kullanıcıları yaptıkları modifiyelere destek ekibi sunuyorlar para kazanabilmek için.

Eğer ki MIT lisans anlaşmasına tabi ise satarken kendi eklediklerini paylaşmana gerek yok ancak mutlaka ve mutlaka kaynak kodlarını aldığın programın yapımcısına kredi vermelisin.Yani projede bir yerlere onun ismini cismini ve aldığın yeri eklemelisin.

Daha detaylı bilgi için İngilizceniz varsa bu kaynağı okuyabilirsiniz:

https://www.gnu.org/philosophy/selling.en.html

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

quote:

Orijinalden alıntı: Rajees

yazılımın nasıl lisanslandığı önemli

Gnu General Public License diyor hocam

Bu yasadışıdır tabii ki, yakalanırsan riskli. GNU şartlarını araştır, oku.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://linux.org.tr/gpl/

burda yazıyor acıklaması okumaya üşendim
    >KOPYALAMA, DAĞITIM VE DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ ŞART VE KAYITLAR
  • Teşekkürler cevaplar için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.