< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ücretsiz Olarak Kredi Danışmanlığı (31. sayfa)
-
-
Puan düşmüştür. Kredi 6 ay ödendikten sonra düzelmeye ufak ufak başlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba, Kredi kartının asgari tutarını ödemek ilerki zamanlarda bankadan kredi çekeceğimiz zaman olumsuz bir etki yaratırmı ?
Kismen evet. Ama tam engel oluşturmaz
Hocam siz borcun asgarisini mi yoksa tamamınımı ödüyorsunuz?
1 ay tamamini,2 ay asgari oduyorum. Risk oluşunca da puan artiyor.
Merhaba 10 k kredi çekmek istiyorum ertelemeli, tavsiye var mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne gibi bir tavsiye istiyorsunuz?
Takipsizlik sebebi ile kapalı icra dosyası kkb skorunu etkiler mi arkadaşlar
Hayir etkilemez
Merhaba Maximum Genç kartta belli bir limitim vardı ama yükselmiyordu. Bende denemek için Maximum klasik karta başvurdum kabul edildi ama herhangi bir limit gelmedi öbür kartla ortak limit görüldü bende bunun üzerine kartı iptal ettirdim. Bunun kredi notuna bir etkisi olur mu bir de aynı bankada açılan 2.kart ortak limitli mi oluyor tamamen yoksa limit yükseltilebilir mi müşteri hizmetleri kapatmadan önce hem limit yükselir kart elinize ulaşınca hemde puan tanımlayalım demişti
Merhaba hocam konut kredilerinde peşinat oranı ne kadar ve eksper üzerinden mi Satış üzerinden mi peşinat veriyoruz
Normalde haftasonu’na denk gelen kredi odemeleri tarihlerini ilk mesai gününe atıyor.Az önce garanti bankasından kredi ödedim son ödeme tarihi 4 Şubat görünüyordu ama ödeme takviminde taksitin son ödeneceği tarih 6 Şubat olarak gösteriyordu.Şimdi gecikme mi oldu anlamadım yıllardır kredi öderim haftasonuna denk gelen günlerin tarihleri yazılmaz ilk iş günü tarihi olarak görünürdü
Merhaba hocam , yaklaşık 7 8 senedir çektiğim kredileri , kredi kart borçlarımı zamanında ödüyorum. Bir kredimi kapatırken genelde başka bir kredi çekiyorum. Sürekli kart ve kredi kullanıyorum. Yukarıda bir kaç yorumda gördüğüm risk oluşturma ve puan arttırma üzerine bir soru soracağım. Risk oluşturunca puan mı artıyor, mesela kredi kartı son ödeme tarihinde kredi kartı borcunu ödeme gibi. Kredilerimi ve kredi kartı ekstrelerimi son ödeme tarihinden çok önce ay içinde ödemesini yapıyorum genelde. Bunlarla birlikte findeks puanım 1750 yi geçmedi. Findeks puanımı arttırmak için nasıl hamleler yapmalıyım, çünkü uygun faizli kredilerde kredi puanı 1850 ve üzeri puan istiyorlar. Yardımların için şimdiden teşekkürlerimi sunarım :)
-
KMH hesaplarının sistemi bizim düşündüğümüzden farklıymış. Benide gafil avladılar. Gereksiz yere findekse gecikme olarak geçti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba tecrübelerinizi paylaşır mısınız bende kmh kullanmak istiyorum tam olarak anlayamadığım için hesap açtırmadım
İşte limit diğer bankalarca görünmüyor. Bankanın kendi tanımladığı limit. Kullanmadıkça kredi puanını etkilemiyor. Tecrübeyle sabit
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sizin hatanız. eleştirmiyorum ama tamamen sizin hatanız bunu bu şekilde düşünmeniz.
enpara bana ilk kmh açtığında bankayı arayıp şunu sordum "merhaba, ben bu hesapta hep eksideyim, faizini ödediğim sürece hep ekside kalmam sorun değil dimi?"
banka bana "hayır, en fazla 2. ayın sonunda eksi bakiyenizi kapatmanızı bekleriz banka olarak faizini tahsil edebiliyor olmamızın bir önemi yok."
ben de bunu bildiğimden yıllardır bu şekilde devam ediyorum.
bankaya sormalıydınız "zannetmek" yerine...
-
KMH'larda oluşan karışıklık bu üründe her bankanın farklı bir ödeme stratejisi bulunmasından kaynaklanıyor. Bazı bankalar bir gün belirliyor, o güde yatırmanı bekliyor, diğer bankalar belirli bir süre veriyor. Kredi kartı ve krediler gibi kesin geçerli bir ödeme dönemi yok.
Örnek vermek gerekirse;
İş Bankası sizden bir tarih seçmeniz ister ve o tarihte sadece faizi öderseniz ödemenizi zamanında yapmış olursunuz.
Akbank her ay sonu faizi keser, ayın 1'i ile 15'i arasında faiz artı limitin yüzde onu kadar hesaba ödeme yapmanızı ister. Faizi kestiği ay sonunda faizi öder ve tekrar limiti kullanırsanız gecikme bildirir. Gecikme olmaması için 1-15 arası ödeme yapmalısınız.
Denizbank her ayın 1'inde faizi keser, ayın sonuna kadar faizle birlikte belirli bir oran asgari ödeme ister.
Vakıfbank her ayın son iş günü faizi keser o gün ödeme yapmanızı ister. Sadece faizi ödemek yeterlidir.
Yapı Kredi her ayın 1. günü faizi hesaplar, 15'ine kadar asgari ödeme ister.
Garanti Bankası da ayın 15'ine kadar istiyordu sanırım, bunu kardeşim kullanıyor tam emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcay2078 -- 7 Şubat 2023; 13:45:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X