Şimdi Ara

Ücretli sertifika alınır mı (Mesleki Sertifika veren siteler hakkında)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba millet. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Mesleki sertifika almak için uğraşıyorum belirli yerlerden fakat bir kuruluş var sertifikaları için para istiyor. Sizce değer mi onu merak ediyorum. BadiWorks diye geçen bu kuruluş yeacademy ve öğrencikariyeri sitelerinin de sahibi sanırsam. Buralardan sertifika alan ve işine yarayan ve akredite hakkında bilgi sahibi olan varsa çok sevinirim




  • Konuyu yanlış başlığa açtı silemiyorum da.

  • Sanmıyorum, bu gibi yerler orjinal firmalar olsa illa aradan sıyrılıp isim yapanlar olurdu.


    Zamanında bilge adamın network kurslarına girip IT de iş sahibi olanlar vardı ama şimdi ne durumdadır hiç bilgim yok.

  • Merhaba,


    Adi sani duyulmamis firmalardan uzak durun. Bu tur egitim verdigini soyleyen firmalarin en yuksek basari orani %1 civarindadir. Ayrica is bulma telasi icindeyseniz en son gideceginiz yerler buralar olsun faydasindan cok zararini gorursunuz. Hem paraniz hemde vaktiniz bosa harcanmis olur. Bir baska konuda bu firmalarin verdigi sertifikalarin hic bir gecerliligi yoktur bildiginiz kagit parcasi renkli cikti ile kendinize bu sertifikayi yapsaniz ayni sonucu elde edersiniz.


    Eger ille sertifika alma dusuncesindeyseniz Cisco, LPI, Kubernates bu turdeki sertifikasyonlara bakabilirsiniz. Gerisi tamamen dolandiriciliktan ibarettir. Sizin yetkin oldugunuz ispatlamazlar. Mantiken soyle diyeyim size fiyatlarini bilmiyorum ancak ortalama 20k civarindadir diye dusunuyorum. LPI'in sitesine girdiginizde (https://www.lpi.org/) sadece level 3 sertifikasyon sinav ucreti 1000$'dir ve gecemezseniz ucret yanar. Gerisini sizin dusuncelerinize birakiyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.