Şimdi Ara

UCAKTA KABINE ALINACAK YÜK LİMİTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ucakta (kabinden bahsediyorum) yanımıza alabileceğimiz üst dolaplara koyabileceğimiz yük miktarının limiti var mı?Yani kuymetli ve kırılabilecek eşyamı kargo bölümüne koymak istemiyorum nasıl saga sola fırlatıldıgını biliyorum çünkü bunula ilgili bilgisi olan arkadas varsa buraya yazabilirse çok makbule gececek...

• yanında tek çanta olması suretiyle,kg sınırı yok fakat içindekilerin,kesici alet gaz vs falan o tür olmaması lazım.
  • dostum eger türk hava yolları ile uçacaksan çok göze batmadan istedigin gibi alabilirsin kabine..ben bicok kez 2-3 orta buyuklukta cantayla bindim..ama dedigim gibi cok dikkat cekmeden ve cok buyuk canta kullanmadan ses cıkarmıyorlar..ama sen gene nolur nolmaz elinden geldigince bagajda zarar gormeyecekleri bagaja ver
  • Cantada tasımak istediğim fotograf makinam ve objektiflerim kırılma zarar görme ihtimali oldugundan ve cok pahalı oldugundan dolayı yanımdan ayırmak istemiyorum herhalde lenslerle beraber 5 kg civarında bir ağırlıkta olmalı yani bunu kabine alamazsınız falan demezler mi diyorsunuz limit tek çantayla sınırlıysa tek cantada zaten hepsi
  • ben tek çanta dedim çünkü,,,ingiltereye giderken 2çantam vardı,birini bavula koymamı istediler.tek çantayla alıyorlar uçağa
  • ben 32" lcd getirmek istiyorum Almanya'dan ama birşey derler mi acaba

ya da bunu orijinal ambalajında kargo bölümüne versem bavullarımla, tek parça olarak alma ihtimalim nedir?
  • Makinam kullandıgım makinadır biryerden getirilen makina değil kişisel yanımda bulundurduğum cep telefonu gibi bir kişisel eşyadır yani plazma gibi sırtlayıp kabine sokmayla kıyaslaman komik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada konuyla ilgili ciddi bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar birşeyler yazsın lütfen gecenin bu saatinde geyik yapmak isteyen ve ben güzel espri yaparım herkesi de güldürürüm iddiasında bulunan arkadaşlar başka komik düşündükleri konulara yazsınlar lütfen
  • el bagaji 5 kilo
  • Teşekkür ederim detaylar için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gubidikkk

Makinam kullandıgım makinadır biryerden getirilen makina değil kişisel yanımda bulundurduğum cep telefonu gibi bir kişisel eşyadır yani plazma gibi sırtlayıp kabine sokmayla kıyaslaman komik

seni kafaya almak için söylemedim, hakikaten sordum. çünkü bir arkadaşım bunu yapan bir türk görmüş uçakta anlatıyordu ondan sordum.
  • .... gereksiz oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forbest -- 26 Ağustos 2007; 0:54:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: RuF_CTR3

quote:

Orjinalden alıntı: fatihhk

ben 32" lcd getirmek istiyorum Almanya'dan ama birşey derler mi acaba

ya da bunu orijinal ambalajında kargo bölümüne versem bavullarımla, tek parça olarak alma ihtimalim nedir?

almanyanin neresindesin?ben türk transport firmasi ile gönderdim 32" LCD 150 euro para verdim ama 1 aya yakin sürdü adrese teslim edilmesi 599euroya almistim samsung kargoyla beraber 750euroyu buldu ama trde cihazin fiyati 2000ytl

yaninda getiremiyorsun 25kilo oldugu icin yanina alamazsin ucagin kargosuna verirsin ama bu seferde kendi bavulun icin limit kalmiyor 20-25 kilo firmadan firmaya bagaj kilosu degisiyor

berlin. PM'den paylaşalım biz fikirlerimizi bobic sahibi arkadaş biraz hassas fotoğraf makinası konusunda

• hocam türk hava yolları ile uçacaksan hiç bi sorun olmaz..ben yaklaşık 8-10 sefer birden fazla cantayla bindim bu sekilde bişey demediler..heleki senin tek çantaymış kesinlikle sorun olacagını düşünnmüyorum..5kg normal çanta öle bavul gibi kocaman bişey diilse gönül rahatlıgıyla alabilirsin kabine merak etme..
  • arkdaşlar normalde bagaj sınırı yolcunun tipine ve ucuşuna göre değişir . Economy class da 20 KG Business Class da 30 KGdir örneğin abd ve kanada yolcularının bagaj taşıma hakkı fazladır bu zaten bilette yazar...

el bagajı arkadaşlar duruma göre değişmekle birlikte genelde 8 kg ve 20x40x60 cm dir. fakat birleşik krallık (ingiltere/irlanda) vb ülkelerde bagaj 5kg olsa laptop gibi eşyalar kabine alınmıyor. ama diğer ülkelerde bu rahatlıkla alınır. tecrübe ile sabittir.

BEN thy de çalışıyorum mevzuat bu arkadaşlar londra dan gelen çoğu yolcunun laptop kabine alınmadığı için normal bagaj etiketi takılır. ve uçakta normal bagaj gibi taşınır...

Bu da thy de olan bilgidir...

Ekonomi Sınıfı yolcularımız için tanınan serbest bagaj hakkı 20 kg., Business Class yolcuları için serbest bagaj hakkı 30 kg.' dır. Bu limiti aşıyorsanız, fazla bagaj ücret bilgisi almak için size en yakın Türk Hava Yolları satış ofisine başvurunuz. Ayrıca yolcu beraberinde taşınacak her bir parça bagaj ağırlığının 32 kg'ı kesinlikle aşmaması gerekmektedir.
    Kabinde yanınızda bulundurmak istediğiniz el bagajınızın ağırlığının 8 kiloyu ve boyutlarının 20x40x60 cm.’yi geçmemesi gerektiğini lütfen unutmayınız.
    Battaniye, bebek taşıma sepeti, şemsiye, baston, koltuk değneği, küçük kameranız ya da dürbününüz, el bagajı sayılır.
    El bagajının dışında kabinde taşınmasını istediğiniz bagajınız için ayrı bir koltuk satın almalısınız. Bu durumda, bagajınız 75 kiloyu aşmamalı ve koltuğa sığabilecek ölçülerde olmalı. Ancak müzisyenseniz üzülmeyin, müzik aletleri bu ebat kısıtlamasının dışında tutuluyor. Çellonuz, elbette yanınızda olacak. Bu bagajınız için ödeyeceğiniz ücret, serbest bagaj hakkınızdaki limit aşımı olarak değerlendirilmez...
    Bagajlarınızın hazırlanması hakkında da size birkaç uyarımız var:

Lütfen, kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlayınız ya da hazırlanmasına nezaret ediniz. Bagajlarınızı hazırlarken kapalı kutu, paket ve tüm ambalajları kontrol etmeye özen gösteriniz. Ayrıca, başkasına götürülmek üzere size verilen hiçbir eşyayı kesinlikle kabul etmeyiniz.
    Amerika Taşımacılık Güvenliği Örgütü’nce (TSA) alınan yeni karar gereği Amerika uçuşlarında üzerinizde ve bagajlarınızda (el bagajlarınız dahil) çakmak bulundurulması kesinlikle yasaktır.

AB ülkelerinden çıkış yapan ya da AB ülkelerinden transit geçen yolcularımızın dikkatine...

ABD-Kanada’ya/ ABD ve Kanada’dan seyahat edecek sayın yolcularımızın dikkatine...

Amerika ve Kanada Uçuşları İçin Geçerli Parça Bagaj Sistemi

Kayıtlı bagajların parça sayısı ile sınırlandırıldığı taşıma şekli olan parça bagaj sistemi, A.B.D. ve Kanada’ya veya A.B.D’den ve Kanada’dan yapılan uçuşlar için uygulanır.

Parça bagaj sistemi uygulanan bir seferden gelip, başka bir noktaya devamı olan yolcular, o seferde parça bagaj haklarını saklı tutarlar. Yolculuğun başlangıcı veya bitişi THY’ nin bir iç hat/dış hat seferi ile bağlantılı ise, aynı bilet veya bağlantılı bilet (Kombine) üzerinde olması kaydı ile parça bagaj sistemi uygulanır. Ancak yolculuk için THY’nin iç hat/dış hat parkurunu içeren ayrı bir bilet varsa parça bagaj sistemi uygulanmaz.

Taşıma Hakkı :

- 2 parça taşıma hakkı verilir.

Business Sınıfı için;

- her bir parçanın 32 kg.’ı

- her bir parçanın üç boyutunun toplamının 158 cm. ’yi

geçmemesi gerekir.

Ekonomi Sınıfı için;

- her bir parçanın 32 kg.’ı

- 2 parçanın 3 boyutunun toplamının 273 cm. ’yi

geçmemesi gerekir.

Bebek (infant) için;

- 3 boyutunun toplamı 115 cm ’yi geçmeyen 1 parça ve 1 bebek arabası veya puset

UÇAK KABİNİNE VEYA ARINDIRILMIŞ SALONLARA SOKULMASI YASAK OLAN MADDELER
    A- Silahlar ve Ateşli Silahlar

Tüm ateşli silahlar

Bu ateşli silahların taklit ve benzerleri

Ateşli silahlar, silah parçaları (nişan almaya yarayan teleskopik cihazlar hariç)

Havalı tabancalar, tüfekler ve saçma atanlar

İşaret fişeği tabancaları

Yarış başlatıcı tabancalar

Tüm oyuncak tabanca çeşitleri

Endüstriyel cıvata ve çivi(zımba) tabancaları

Mancınık, zıpkın tabancaları ve mızraklar

Şok cihazları

Silah şeklindeki çakmaklar

B- Sivri Uçlu Silahlar ve Keskin Malzemeler

Her türlü yaralayıcı keskin ve sivri malzeme

Baltalar, satırlar

Ok ve dart malzemeleri

Mızrak, kargın, zıpkın

Dağcılık malzemeleri (Çekiç, balta, keser vs.)

Buz patenleri

Her uzunluktaki sustalı ve kelebek bıçaklar

Metal veya diğer sert malzemeden yapılmış potansiyel silah olarak kullanılabilecek her türlü bıçaklar

Tıraş jilet ve bıçakları (Kartuş içinde yer alan kullan at tarzındaki jiletler ve permatikler hariç)

Süvari kılıcı , kılıçlar ve kınlar

Neşter ve bisturi çeşitleri

Ağzı 6 cm'den uzun makaslar

Kayak ve yürüme tırmanma batonları

Dövüş sanatında kullanılan her türlü malzeme

Silah olarak kullanılabilecek her türlü marangoz ve usta malzemeleri (matkap, testere, tornavidalar, çekiçler vb.)

C- Spor Malzemeleri

Beyzbol sopaları

Her türlü sert veya esnek sopa, değnek ve cop çeşitleri

Kriket sopaları, golf sopaları, hokey sopaları

Kısa kano kürekleri

Skateboardlar, bilardo ıstakaları

Balıkçılık malzemeleri

D- Patlayıcı ve Yanıcı Malzemeler

Cephane, mühimmat

Patlayıcı kapsüller

Fünye ve fitiller

Patlayıcı ve patlayıcı düzenekler

Patlayıcı maddelerin taklit ve benzerleri

Mayınlar ve patlayıcı askeri malzemeler

Her türlü el bombası

Gaz ve gaz tüpleri

Havai fişekler

Her yüzeyde yakılabilen kibritler

Yakıcı likitler

Spreyli boya çeşitleri

Tiner ve türbentin çeşitleri

Alkol oranı %70'i geçen içecekler

E- Kimyasal ve Zehirli Maddeler

Asitler ve ıslak bataryalar

Aşındırıcı ve çürütücü malzemeler ( çamaşır suyu gibi ağartıcı maddeler)

Savunma tipi gazlar (Biber ve göz yaşartıcı gazlar)

Zehirler

Bulaşıcı ve biyolojik zararlı maddeler

Kendiliğinden tutuşabilen maddeler

Yangın söndürücüler

F- Uçak Altına Bagaja Gönderilemeyecek Malzemeler

Patlayıcılar, fünyeler, fitiller, el bombaları ve mayınlar

Gazlar: Propan ve bütan tipleri

İçinde gazolin ve metanol bulunan yanıcı likitler

Yanıcı katı maddeler ve içinde magnezyum bulunan reaktör maddeler

Havai fişek ve işaret fişekleri

Ağartıcı ve organik peroksitler

Zehirli ve bulaşıcı malzemeler (fare zehiri)

Radyoaktif malzeme (Tıbbi ve ticari izotoplar)

Aşındırıcı malzemeler (cıva ve araç aküleri)

İçerisine daha önce yakıt yüklenmiş sistem parçaları

G- İstisnalar

Yukarıdaki maddelerde belirtilmemiş ancak yerel güvenlik makamlarınca kabin bagajlarında gitmesinde sakınca olduğu düşünülen maddeler de bu kriterlerin içerisine dahil edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanbaba -- 26 Ağustos 2007; 1:07:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.