Bildirim
Üç tane kolay fizik sorum

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
R lambası bana da yanar gibi geldi, bi de elektrik müh. olucaz işe bak. -
ic r ler onemsizse seride topla paralelde sadece birino yaz . seride x ve y V ise paralelde de v ver onlara iki v degil
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sinxkare
ic r ler onemsizse seride topla paralelde sadece birino yaz . seride x ve y V ise paralelde de v ver onlara iki v degil
soruyu öyle yapınca cevap yanlış çıkmıştı -
Hocam 2. soruda hangi lambalar yanmaya devam ediyor diyor. R lambası ilk durumda yanmıyor ki.. -
çok teşekkürler tam anlayabileceğim şekilde çözmüşsünüz :) -
quote:
Orijinalden alıntı: ygslys15
Hocam 2. soruda hangi lambalar yanmaya devam ediyor diyor. R lambası ilk durumda yanmıyor ki..
Doğru ya güzel yakalamışsın. Helal olsun gerçekten -
Ne demek :) Güzel soruymuş ama. Düşürücü şıklara R yide koysa birçok kişi düşer eleyici soru :) -
aynen beğendim şimdi bu soruyu sınav anında mesela ben daha da dikkatsiz oluyorum :D -
Aman dikkat. :) -
3. soruda i1/i2yi mi soruyor ve cevap nedir acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
i1/i2 yi soruyor cevap: 3/4 -
Şekil 1de toplam direnç 4R gerilim de 2V.
2V=4R*i1 buradan i1=V/2R
Şekil 2de toplam direnç 1/3R+1/1R=1/Reş ten Reş 3/4R çıkar. Üreteçler paralel olduğu için toplam gerilim Vdir. Alttaki üreteçten i2 çıkıyorsa üstteki üreteçten de i2 çıkar toplam akım 2i2 olur.
V=3/4R*2i2 buradan i2=2V/3R
i1/i2=3/4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ey özgürlük -- 21 Şubat 2015; 13:51:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X