Ubuntu server ve tüm servisleri kurdum ancak gnome da kurulu ancak giriş ekranında root olarak girme yetkisi vermiyor( Not : root şifreside oluşturdum) ve www klasörü root yetkisinde olduğundan bu klasöre yeni bir klasör yada dosya oluşturamıyorum. bu konuda yol gösterebilecek arkadaşlar varmı herhangi bir kontrol paneli yüklemem ihtiyacımı karşılarmı webmin yada directadmin vs.
Gnome zaten root hesabı ile ulaşamazsınız. Root hesabı daha çok konsol içindir. Giriş ekranında ctrl+alt+f1 tuşları ile konsola düşüp root ekranı ile giriş yapmayı deneyin bakalım olacak mı?
Ubuntu'da dogrudan root kullanicisi girisi yoktur. Normal kullanici olarak girip, root olarak calistiracaginiz komutlari sudo ile calistirmalisiniz. root kullanicisina gecmek icin de sudo su komutunu vermelisiniz.
Arkadaşlar şimdi tam derdimi sorayım,
ubuntuyu kurdum buna php5 mysql apache ve webminde kurdum ancak istediğim şu sisteme domain eklemek ve bu klasörü web sitesi gibi yönetmek ftp ile ulaşarak dosya yollamak vs. aslında bilinen hosting işlemlerini yaptırmak istiyorum ama makine sadece localde çalışsa yeterli benim için dışarıyay yayın yapmayacağım. yazdığım kodları tam anlamı ile denemek için kullanacağım bir server olması yeterli benim için.
Alt-F2'ye basıp bu komutu ve ardından şifrenizi girin.