Arkadaşlar geçen kurduğum Ubuntu'yu kurcalaya kurcalaya içinden çıkılmaz hale soktum galiba. Bu package install ederken bişeyler yaptım ve network kısmına girdiğimde sadece Wired Connection gözüküyor.Önceden Wireless connection da gözüküyordu.Restricted Driver a giriyorum "INTEL Pro/Wireless 3945 Network Connection driver for linux" in use diyor. Fakat altındaki VMware Virtual Machine Monitor ve VMware Virtual Networking Driver not in use gözüküyor.
Herşey nasıl başladı derseniz;package leri install etmeye çalıştığımda sürekli dhcp gibi dosyalar var üstüne yazalımmı çıkıyordu.Bende hep evet diyordum.Sonundada bir error çıkıyordu Vmware player ile ilgili.Yüklendiğini görüyordum ama bu error da canımı sıkıyordu.Bende forumlarda araştırdım silip tekrar yüklemem gerektiğini öğrendim.Sildim ama galiba doğru düzgün de yükleyemedim.Kodla yüklemeye çalışırken de Unable to copy the source file ./installer/services.sh to the destination file /etc/init.d/vmware.
Execution aborted.
Hatasını verdi.Bende package yükleme yerine girip tekrar ordan yüklemeyi denedim.ama olmamış galiba ki Restricted Driver da not in use diyor.
Neyse dedim es geçtim.Ben wireless ın driverını bulayım tekrar yükleyeyim dedim.driver ı da buldum fakat şu aşağıdaki erroru verdi:
Yardım ederseniz çok sevindirirsiniz beni.Yoksa silip herşeyi en baştan kuracağım.Açıklamalarınızda bir salağa anlatır gibi yazarsanız çok sevinirim.
Bir yandan install dosylarını okuyorum.En son karşılaşıp takıldığım hata şu
Kernel Makefile not found at '/lib/modules/2.6.20-16-386/source/'
ne yapmam gerekiyor?
yanlış anlamadıysam kullandığın çekirdeğin kaynak kodlarını kullanmaya çalışıyor makefile çekirdeğin. linux-kernel-headers ve linux-source paketleriydi yanlış hatırlamıyorsam kurman gereken