Şimdi Ara

Ubuntu nedir ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet google'da aradım fakat pek bilgi bulamadım şu ama kadar bildiğim 1-2 şey var onlarda bir işletim sistemi olduğu ve linuxa bağlı olduğu biri açabilir mi nedir bu ubuntu ve ne işe yarar ? Ve tabletime kurabilir miyim ?

• Bilgisayarlar içindir,tablete kurulmaz.Linux altyapısında bir işletim sistemidir.Aynı windows ve macos gibidir.Güvenlik olarak en güvenli işletim sistemlerindendir.Windows vb ile kıyaslanamaz bile.Virüs yoktur kesinlikle. Hiçbir zaman saçma sapan hatalar almazsınız ( stabil sürümlerde)

Oldukça hızlıdır,wine gibi uygulamalar sayesinde oyunda oynayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Bilgisayarlar içindir,tablete kurulmaz.Linux altyapısında bir işletim sistemidir.Aynı windows ve macos gibidir.Güvenlik olarak en güvenli işletim sistemlerindendir.Windows vb ile kıyaslanamaz bile.Virüs yoktur kesinlikle. Hiçbir zaman saçma sapan hatalar almazsınız ( stabil sürümlerde)

hocam ubuntu internette dolasirken windows 8.1 e gore daha mi hizli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ongbak96

quote:

Bilgisayarlar içindir,tablete kurulmaz.Linux altyapısında bir işletim sistemidir.Aynı windows ve macos gibidir.Güvenlik olarak en güvenli işletim sistemlerindendir.Windows vb ile kıyaslanamaz bile.Virüs yoktur kesinlikle. Hiçbir zaman saçma sapan hatalar almazsınız ( stabil sürümlerde)

hocam ubuntu internette dolasirken windows 8.1 e gore daha mi hizli

Kesinlikle evet
  • quote:

Yok hocam forumda öyle bir konuya rastlamıştım da hatta SS bile atmışlardı bu arada bilgilendirme için Saolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gündür kullanıyorum hiç bir zorluk çekmedim toshiba a300 notebook üzerinde win7 ye göre daha hızlı açılıp kapanma ve daha hızlı sistem sanırım windowsa geri dönmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: archerTR

2 gündür kullanıyorum hiç bir zorluk çekmedim toshiba a300 notebook üzerinde win7 ye göre daha hızlı açılıp kapanma ve daha hızlı sistem sanırım windowsa geri dönmem

Hmm bir ara denerim de yapamam diye tırsıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • istersen flash yada harici hdd kullanarak deneyebilirsin kafana yatarsa kurarsın hoşuma giden yönü de bu önce dene beğenirsen kur
    aşağıdaki linkte anlatımı var inceleyebilirsin
    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum
  • Tek eksik yanı program sıkıntısı yani piyasadaki programların çoğu exe. Fakat bunuda wine ile hallediyoruz :) Forever Linux
  • ihtilalVakti kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama fena sallamışsın. Binlerce program üzerinden hangisini aradın bulamadın yardımcı olalım.

quote:

Evet google'da aradım fakat pek bilgi bulamadım şu ama kadar bildiğim 1-2 şey var onlarda bir işletim sistemi olduğu ve linuxa bağlı olduğu biri açabilir mi nedir bu ubuntu ve ne işe yarar ? Ve tabletime kurabilir miyim ?

Ubuntu; Linux(http://tr.wikipedia.org/wiki/Linux) çekirdeği üzerine kurulmuş işletim sistemi dağıtımlarından biridir. Bunun dışında onlarca değişik dağıtım vardır. (www.distrowatch.com)
    Tablet versiyonu yok diyen arkadaşlara; tablet versiyonu da vardır.
    http://www.ubuntu.com/tablet

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.