Arkadaşlar win7 yüklü laptopuma ubuntu kurmak istiyorum. Fakat ne usbden ne de cd den önyüklemeye geçmiyor direkt win7 başlıyor.Biostan usb ve cd yi öncelikli olarak seçiyorum. win7 i kaldırıp denesem olur mu? yoksa başka bir yolu var mı?
Açılış değişkeni eklemeyi deneyiniz, aşağıdaki resimde görüldüğü gibi F6 tuşuna basıp nomodeset değişkenini seçiniz. Olmazsa diğer seçenekleri de deneyebilirsiniz, örneğin acpi=off gibi.
Sağol akşam deneyeceğim bunu.
Açılışta F6 ya bastım sadece kurulu olan windows 7 ve windows 7 Loader XE var Verdiğin ekran görüntüsü gelmiyor?
Kusura bakmayın, ben yanlış anlamışım, siz önyükleme deyince ben menüye ulaştıktan sonra masaüstüne ulaşamadınız zannettim. Bu durumda USB belleğinizde olduğuna göre farklı bir uygulama ile yazdırmayı deneyebilirsiniz. Örneğin Windows altında Linuxlive USB Creator isimli uygulamayı kulanmanızı öneririm.
Sistem açılışı sırasında, boot edeceğiniz aygıtı seçebileceğiniz bir menüyü açan kısayol tuşu olmalı. Örneğin ben F9 tuşu ile açılan menüden istediğim aygıtı seçebiliyorum. Bu kısayol tuşu her sistem için farklıdır, deneme yanılma yolu ile bulabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim.Sayenizde ubuntuyu kurdum. Şimdi de wireless problemimiz var. Bilg. ilk açıldığında ağı gördü fakat bağlanamadı.Sonra Wirelessi kapattım şimdi hiç açılmıyor. Forumlarda araştırıyorum ama bir yolunu bulamadım.
Kablosuz ağ aygıtını nasıl kapattınız? CTRL+ALt+T tuşlarına birlikte basıp uçbirimi açınız. Aşağıdaki kodları sırasıyla çalıştırtıp aldığınız çıktıları paylaşınız.
lspci lsusb rfkill list sudo lshw -C network lsmod