Şimdi Ara

Ubuntu kurmak istiyorum fakat beceremdim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Notebookumda geldiğinden beri orjinal windows 8 var. Kendi içinde kurtarma sürücüsü filan da var. Formatlık bir durum olduğunda f4 e basıp ilk gününe döndürebiliyorum bilgisayarı.

Fakat bu aralar windowsdan sıkıldım linuxa geçeyim öğreneyim dedim. Ubuntu iyi dediler indirdim. Dvd ye yazdırdım. Boot ettim. Boot etmeden önce windowsdan 50 gblik boş bir alan da ayırdım. Fakat kuruluma geçince kurulum windowsu görmüyor . Ben hem windows hemde ubuntu kullanıcam fakat windows gözükmüyor nedense. bilgisayarda toplamda 10 tane disk bölümü var. 2 si c ve d biri 50 gblik ubuntuyu kuracağım biçimsiz alan. diğerlerinin hepsi kurtarma sürücüsü. hepside kurulum sırasında gözüküyor fakat. ben beceremedim sanırım.

benim istediğim tam olarak şu. açılışta windowsla mı başlıcağını yoksa ubuntuyla mı başlıcağını soracak. windowsunu kurtarma sürücülerine kesinlikle dokunmucak gerketiğinde recovery yapabilmeliyim çünkü.

birde cihazda iki ekran kartı var intel hd 4000 ve amd 7670 m ben amd karrtı kullanmak istiyorum ne yapmalıyım ubuntu üzerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanbilgin -- 12 Nisan 2014; 3:54:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ehodja

http://8.enpedi.com/2013/03/windows-8i-ubuntu-ile-beraber-kurmak.html

Orada anlatılanları da yaptım fakat sonuç yine aynı. Ubuntu bir işletim sistemi algılayamadı diyip ya sil baştan yapalım diyor. Yada kendin bir bölüme kur diyor. Ubuntuyu kurucam fakat windowsun boot dosyaları giderse baya bi uğraşmak zorunda kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbilgin

Arkadaşlar merhabalar. Notebookumda geldiğinden beri orjinal windows 8 var. Kendi içinde kurtarma sürücüsü filan da var. Formatlık bir durum olduğunda f4 e basıp ilk gününe döndürebiliyorum bilgisayarı.

Fakat bu aralar windowsdan sıkıldım linuxa geçeyim öğreneyim dedim. Ubuntu iyi dediler indirdim. Dvd ye yazdırdım. Boot ettim. Boot etmeden önce windowsdan 50 gblik boş bir alan da ayırdım. Fakat kuruluma geçince kurulum windowsu görmüyor . Ben hem windows hemde ubuntu kullanıcam fakat windows gözükmüyor nedense. bilgisayarda toplamda 10 tane disk bölümü var. 2 si c ve d biri 50 gblik ubuntuyu kuracağım biçimsiz alan. diğerlerinin hepsi kurtarma sürücüsü. hepside kurulum sırasında gözüküyor fakat. ben beceremedim sanırım.

benim istediğim tam olarak şu. açılışta windowsla mı başlıcağını yoksa ubuntuyla mı başlıcağını soracak. windowsunu kurtarma sürücülerine kesinlikle dokunmucak gerketiğinde recovery yapabilmeliyim çünkü.

birde cihazda iki ekran kartı var intel hd 4000 ve amd 7670 m ben amd karrtı kullanmak istiyorum ne yapmalıyım ubuntu üzerinde

Bende daha yakında ubuntu kurdum. Kurduktan sonra Hem windows hem ubuntu listede grub ekranında çıkıyordu.

• imperium kullanıcısına yanıt
    Hocam direk kursam 50 gblik alana açılışta bios yada ismi her neyse o sorar mı windowsa mı geççen yoksa ubuntuya mı diye ?

benim korkum hep ubuntuyla başlarsa diye.
  • quote:

Hocam direk kursam 50 gblik alana açılışta bios yada ismi her neyse o sorar mı windowsa mı geççen yoksa ubuntuya mı diye ?

Öncelikle işletim sistemin orjinal iken silmeye hiç gerek yok. Windows kurtarma bölümü sağlam kalsın. Normalde sıradan disklerde en fazla 4 bölüme ayrılabilir. Mesala bende 1. windows kurarken 150 mblik birbölüm 2. c de windowsun kurulu olduğu bölüm 3. D. de Yedek bölümü 4. disk olarak da herhangi bir linux u İlk önce Windowsu kurduktan sonra diğer bölümede Linux'u disk bölümünün başına grub/mbr'yi yani açılış yöneticisini diskin başına kur denildiğinde açılış yöneticisi olarak ön tanımlı Grub ekranı olur. Bu ekranda hem windows hem linux seceneği çıkar buradan iki işletim sistemi arasında geçiş yapılabilir.

Linux kurarken bazen windows açılış listesine eklenmeye bilir. Bu durumda cd den linuxu boot edip açılış yöneticisini kurtar gibi seçenekler ile , tekrar dan windows un açılışını ağlayan bölüm gitmişşse kurtarma cdsini takıp onarma başlanğıç onarma denilebilir. ANcak en son da windows değil linux kurulmalıdır. Ben aynı şekilde win7-8.1 ile mint-pardus-pisi - ubuntu- pclinuxos - fedora aklına ne gelirse birçoğunu kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperium -- 13 Nisan 2014; 12:38:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: imperium

quote:

Öncelikle işletim sistemin orjinal iken silmeye hiç gerek yok. Windows kurtarma bölümü sağlam kalsın. Normalde sıradan disklerde en fazla 4 bölüme ayrılabilir. Mesala bende 1. windows kurarken 150 mblik birbölüm 2. c de windowsun kurulu olduğu bölüm 3. D. de Yedek bölümü 4. disk olarak da herhangi bir linux u İlk önce Windowsu kurduktan sonra diğer bölümede Linux'u disk bölümünün başına grub/mbr'yi yani açılış yöneticisini diskin başına kur denildiğinde açılış yöneticisi olarak ön tanımlı Grub ekranı olur. Bu ekranda hem windows hem linux seceneği çıkar buradan iki işletim sistemi arasında geçiş yapılabilir.

Linux kurarken bazen windows açılış listesine eklenmeye bilir. Bu durumda cd den linuxu boot edip açılış yöneticisini kurtar gibi seçenekler ile , tekrar dan windows un açılışını ağlayan bölüm gitmişşse kurtarma cdsini takıp onarma başlanğıç onarma denilebilir. ANcak en son da windows değil linux kurulmalıdır. Ben aynı şekilde win7-8.1 ile mint-pardus-pisi - ubuntu- pclinuxos - fedora aklına ne gelirse birçoğunu kurdum.

Hocam yardımınız için teşekkürler fakat ubuntu sarmadı beni. Kalvyem filan sorun çıkardı.

Touchped çift parmak desteği filanda gidince. Boşver dedim recoveryle windows8 e döndüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (Anlatım)Ubuntu'ya Tema Kurmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gokhanbilgin kullanıcısına yanıt
    Çabuk pes edenlerdensiniz sizde sanırım,ubuntu kurunca ufakta olsa sorun çıkabiliyor ama hepsi hallediliyor. Sağlık olsun mintte deneyebilirsiniz ubuntu sarmadıysa,daha bir çok linux distrosu var. Ben şuan elementary os kullanıyorum kendime göre özelleştirdim de gayet güzel anlaşıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi kendi masaüstüm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lxde

Çabuk pes edenlerdensiniz sizde sanırım,ubuntu kurunca ufakta olsa sorun çıkabiliyor ama hepsi hallediliyor. Sağlık olsun mintte deneyebilirsiniz ubuntu sarmadıysa,daha bir çok linux distrosu var. Ben şuan elementary os kullanıyorum kendime göre özelleştirdim de gayet güzel anlaşıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi kendi masaüstüm :)

Bakalım bu ara mac osa taktım :)

recep baltaş ustanın videolarını takip ederek boş bir zmanımda uygulamaya çalışıcam.

Ama şu fn tuşları ve touchped canımı sıkmadı değil.

• Mac Os yüklemek daha zor. Uğraşırsın uğraşırsın önemli bir ilerleme kaydedemezsen dah mac os'u kurmadan bıkarsın. recep baltaş ın önergelerine technopattan ulaşabilir sin.

BEnce MAc os için uğraşacağım zamanı Linux a ayıran linux profesörü olursun.

Donanımıın mac os için uyumlu olduğunu kontrol etmelisin. Mac osu kurduktan sonra ya wireless ya seskartı , uykuya alma-vs. birisi muhakkak sorun çıkarır...

Linux un farklı versiyonlarını da denemeni tavsiye ederim. Lİnuxtan vazgeçmen için bu geri

"Kalvyem filan sorun çıkardı.

Touchped çift parmak desteği filanda gidince. Boşver dedim recoveryle windows8 e döndüm"

geri bildirimin /gerekçen kabul edilemez!
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperium -- 14 Nisan 2014; 21:44:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.