Şimdi Ara

Ubuntu Kaldırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu ekrandan kurtulmak istiyorum, ne yapmam lazım? Direk Windows açılsın istiyorum.

Ubuntu Kaldırmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyrito -- 22 Eylül 2015; 21:42:13 >

• Resim bende gözükmüyor ama eğer açılıştaki mor grub bootloader ekranını soruyorsan, ilk sıraya windows'u koyup başlama süresini kisaltabilirsin

wiki.ubuntu-tr.net
    Grub açılış menüsü seçeneklerini değiştirmek - Ubuntu Türkiye Wiki
    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F_men%C3%BCs%C3%BC_se%C3%A7eneklerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ekran işletim sisteminin seçiminin yapıldığı ekran. Bu ekrankadan niçin kurtulmak istiyorsun ?

Bunun yerine yukarıdaki arkadaşında değiği gibi Windows u varsayılan yapabilirsin. Hem bu ekranı kaldırdıktan sonra ubuntuya nasıl gireceksin ?

Amacın ubuntuyu ve grub u tamamen kaldırmak mı ? Yoksa direkt windows açılsın mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Bu ekran işletim sisteminin seçiminin yapıldığı ekran. Bu ekrankadan niçin kurtulmak istiyorsun ?

Bunun yerine yukarıdaki arkadaşında değiği gibi Windows u varsayılan yapabilirsin. Hem bu ekranı kaldırdıktan sonra ubuntuya nasıl gireceksin ?

Amacın ubuntuyu ve grub u tamamen kaldırmak mı ? Yoksa direkt windows açılsın mı ?

Hocam asıl amacım Ubuntu kaldırmak, ama olmazsa ilk windows açılsın bari diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyrito

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Bu ekran işletim sisteminin seçiminin yapıldığı ekran. Bu ekrankadan niçin kurtulmak istiyorsun ?

Hocam asıl amacım Ubuntu kaldırmak, ama olmazsa ilk windows açılsın bari diyorum.

Ubuntuyu kaldıramak yada kaldırmamak sana kalmış. Tabiki illaki kalsın diyemem yada ikna için dil dökemem. Ancak windows a herhangi bir şey olduğunda ubuntunun can simidi olacağını unutmamakta fayda var. Eğer Windows çökerse ubuntudan verilerine ulaşabilirsin. Linux sistemler win dosya sistemlerini tanımaktadır. Öyle aman aman alana ihtiyacın yoksa ubuntunun herhangi bir zararı olmayacaktır. İstenildiği anda açılmak üzere orda duracaktır sadece.

Eğer istersen windows u ilk sıraya koyabilirsin.

Burdaki belge sana yardımcı olacaktır. Gerçekten çok basit bir kaç işlemden ibaret.

https://fatihanil.wordpress.com/2012/10/09/ubuntu-12-04de-grubu-windows-acilisina-ayarlamak/

Eğer istersen grub costumizer kurarakta yapabilirsin.

Ubuntuyu açtıktan sonra terminal' i aç.(Console)

Aşağıdaki satırları sırasıyla uygula.
    '''
    sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install grub-customizer
    '''

Kurulum tamamlandıktan sonra terminal ekranından çıkıp menu den grub customizer bularak çalıştır ve istediğin değişiklikleri yaparak kaydet diyerek çık.

İşlem bukadar.

Eğer tamamen kaldırmak istersen. Ubuntunun kurulu olduğu disk bölümünü formatlaman ve arkasından windows ön yükleyicisini kurman gerekir.

http://wiki.ubuntu-tr.net

• haklısınız hocam win çökse ubuntu kurtarır ondan şu an sadece windowsu başa alayım teşekkür ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyrito

haklısınız hocam win çökse ubuntu kurtarır ondan şu an sadece windowsu başa alayım teşekkür ediyorum

Önemli değil. İşleminiz esnasında bir sorunla karşılaşırsanız yada emin olmak istediğiniz bir konu olursa lütfen bildirin. Bizler yardımcı olmaya devam ederiz. Nekadar çabuk geri bildirim yaparsanız yardımcı olma şansımız okadar yükselir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.