Şimdi Ara

UBUNTU İÇİN MEDİA PLAYER ÖNERİSİ (DAT,AVİ DESTEĞİ İYİ OLAN)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR UBUNTU'DA TOTEM FİLM OYNATICI VAR FAKAT DAT UZANTILI VCD FİLMLERİ ÇALIŞTIRMIYOR. KAFFEİN İNDİRDİM FAKAT ONDA DA DONARAK GÖSTERİYOR. YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

• şüphesiz vlc player
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

şüphesiz vlc player

+1
    xine yada mplayer da tavsiye edilir. ayrıca ilgili dosya formatlarını göstermesi için gerekli kodek paketleri de indirmeniz lazım.
    p.s. donarak göstermesinin başka bir nedeni ise ekran kartı sürücüsününü yüklenmemiş olması olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 8 Eylül 2008; 13:57:42 >
  • Ubuntu'da eksik Codec'ler de var onları da indirmen lazım, çalmak istediğin bir Mp3 veya oynatmak istediğin bir Video varsa ve açmak istediğinde zaten sistem uyarı verir ve uygun Codec'leri kendisi yüklemeye çalışır.
    Bu sayede eksik Codec'leri de yüklemiş olursun.
  • ekran kartı yüklü, yeşil tik mevcut, ki zaten ben güncelleştirmesini de yeni yaptım. vcd film (.dat uzantılı) filmi vlc player açmadı arkadaşlar, ayrıca .dat uzantılı dosyayı açmaya çalıştığımda da codec yükleme ile ilgili birşey gelmedi karşıma. kaffeine kullanmayı denedim ama o da donarak oynatıyor. şu kodeklerin isimlerini verebilirseniz ben elle paket yöneticisinden kurabilirim.

yardımlarınız için teşekkürler.
  • kodeklerin adı gstreamer.ekle/kaldır daki tüm gstreamer paketilerinin yüklenmesi iyi olur.
  • Büyük ihtimalle 64 bit versiyonu kullanyorsun ve 64 bit kodekler tam kıvamına gelmediği için sorun çıkarıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet 64bit kullanıyorum, peki indirdiğim codec lerin 64bit olup olmadığını nereden anlayaiblirim ki, yoksa benimki 64 bit oludğu için otomatik olarak 64bit olanları mı yüklüyo ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: redcock

Evet 64bit kullanıyorum, peki indirdiğim codec lerin 64bit olup olmadığını nereden anlayaiblirim ki, yoksa benimki 64 bit oludğu için otomatik olarak 64bit olanları mı yüklüyo ???

gstrem codecleri kurdunuz mu sorun ne durumda?
  • Sorun hala devam ediyor. mpg4 divx avi... gibi dosyalarda problem yok (görüntünün hafif kareli görünmesi haricinde) ama VCD filmlerinde donarak oynatıyor. bütün codec'leri yüklerdim vlc palyer, totem player, kaffeine hepsinde de aynı durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redcock -- 14 Eylül 2008; 14:17:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: redcock

Sorun hala devam ediyor. mpg4 divx avi... gibi dosyalarda problem yok (görüntünün hafif kareli görünmesi haricinde) ama VCD filmlerinde donarak oynatıyor. bütün codec'leri yüklerdim vlc palyer, totem player, kaffeine hepsinde de aynı durumda

sistem gözlemcisinden bu playerlar açıldığında ram ve cpu kullanım oranlarını kontrol ettiniz mi? sistem kaynakları ne durumda? sanki sizin sistemi kasan bir şey var o zaman. sürücü ve kodekler eksiksiz ve düzgün yüklenmişse bu tarz bir sıkıntı olabilir yada donanımsal arıza düşünülebilinir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 14 Eylül 2008; 14:30:59 >
  • Görüntünün hafif de olsa kareli olması ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir probleme işaret eder. Aynı laptop, aynı donanımla Windows'ta en boş bellek seviyesinde dahi donarak oynattığı HD videoyu Ubuntu altında tek donma ve kare kaybı olmadan oynatıyor. Altyazılarda da sorun yaratmıyor.

Bu bağlamda, ekran kartı sürücülerinizi denetlemeniz iyi olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 16 Eylül 2008; 20:27:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Görüntünün hafif de olsa kareli olması ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir probleme işaret eder. Aynı laptop, aynı donanımla Windows'ta en boş bellek seviyesinde dahi donarak oynattığı HD videoyu Ubuntu altında tek donma ve kare kaybı olmadan oynatıyor. Altyazılarda da sorun yaratmıyor.

Bu bağlamda, ekran kartı sürücülerinizi denetlemeniz iyi olacaktır...

arkadaş ısrarla ekran kartı sürücüsü düzgün yüklü diyor. üst mesajları okuyun
  • Konu benzer olduğundan başka bir konu açımak istemedim.

Arkadaşlar ben de Ubuntu kurdum fakat altyazılı videolarda bir türlü altyazıyı gösteremedim. İnternette de baya araştırdım fakat işe yaramadı. Kaffeine, KMplayer, Vlc denedim olmadı. Yardımınızı umuyorum.

Ek: Sorunum çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece görüşü -- 30 Eylül 2008; 1:33:02 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.